Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Zdravim,
mam problem a potrebuju nazor. Jsem s manzelkou spolu jiz 4 roky, mame 2 letou dceru.
A moje zena je nadherna zenska, usmevava.
Kdyz jsem se poznali, vse bylo jak ma byt, od sexu az po volny cas. Parkarat jsme spolu zasli ven a tam jsem si vsiml, ze moje zena travi rada svuj cas mezi chlapy. Moc se mi to nelibilo a dal jsem to parkrat i najevo, vzdycky jsme se pohadaly.Ze to byl jen stary znamy atd… Po nejaky dobe uz mi to zacalo vadit a tak jsem premyslel o rozchodu, do toho prislo dite. Rekl jsem si fajn, treba ji to zmeni, rozhodli jsme se ze koupime dum pro rodinu, vse fungovalo, vsechno jsme delaly spolu, travily cas spolu, ja mel spoustu prace s rekonstrukci, takze jsem defakto prisel o svuj osobni zivot, pratele…
Ted ji konci materska, nasla si praci a zije svuj zivot… V praci koketuje se sefem, kdyz jde ven, mota se neustale kolem chlapu a necha se zvat i na kavu atd… takze se nic nezmenilo.. i kdyz jsem doufal ze rodina, svatba i dum ji zmeni. Co se tyka jejich citu, je velice uprimna a take dosti chladna, pod slovem Miluji si dokaze predstavit jen zacatek vztahu, nedava najevo pocity, neobjima me, nic ze sladkych a romantickych veci nepripada v uvahu, ale pokud jde o cizi muze, nema problem jit na kavu, flirtovat, coz povazuje za zdrave. V praci se sefem, venku s kamarady a doma je jen,,uklizecka,, a obcasny sex asi taky neni problem.
Kdyz jsem uz bouchl a nevydrzel to, tak mi rekla, ze potrebuje svoje soukromi a ze bud ji verim nebo ne. Ja jsem celkem citove zalozeny clovek, a potrebuju nejakou tu nehu a lasku… Miluju ji, miluju svoji dceru, vedel jsem do ceho jdu.
Chtel bych vedet vas nazor. Kdyz vypustim jeji flirty, tak nase manzelstvi funguje dokonale, svojim kamaradkam o me vypravi jako o princovi, ale doma je chladna.
Je normalni zit doma manzelku bez citu a venku potrebovat zajem muzu? Jsem zarlivy? nevim. Muze vztah fungovat tak ze ji necham,,behat,, s jinymi muzi? Ignorovat to?
Diky
Zalezi co vyhovuje tobe, kazdy ma ve vztahu hranice volnosti jinde, to ti nikdo neporadi, jses spokojenej, vyhovuje ti ten vztah?
Kdyz ne, tak s tim neco delej, ale pocitej s tim, ze ji nezmenis…
A never tomu, ze ti je verna, kdyz se vylozene schazi s cizimi muzi.
@Honzaa11 ženské jsme různé, ostatně tak jako chlapi jsu různí, ona by na tobě taky určitě našla něco, co se jí nelíbí; pokud to její chování končí jen u flirtu, neviděla bych totak hrozně.
jsou mnohem horší baby - po porodu se z nich stanou nakynuté škaredé protivné buchty, co po svém chlapovi jen řvou, štěkají, nevšímají se ho, protože mají za něj náhradu-děcko, mnohdy jsou ještě k tomu líné, nepořádné…no a ted si vyber.
Pokud vám to jinak klape, tak bych to řekla tak, že klidně projev občas nelibost-mírně, nad flirtováním, ale jinak bud rád, že je to jak to je. A chovej se k manželce tak, aby neměla důvod jednou měnit chlapa. Tohle tedy musí být samozřejmě oboustranné.
Člověče, tohle mi hodně připomíná mně
Tak ti třeba přiblížím její pocity ![]()
U mně to bylo tak, že u nás v rodině se city neprojevovaly, nebo minimálně, mezi rodiči neexistovala intimita. Já jsem přitom po tom hodně toužila, ale naučila jsem se žít bez toho a pak si i nechtěně našla i stejného partnera. Ráda se obklopuji muži, protože mám prostě jejich společnost radši, než ženskou (což může taky pramenit z chladné výchovy mé matky), muži jsou prostě prima parťáci. Dřív mně i dost bavilo flirtovat, teď už se spíš jen zamilovávám do nedostupných mužů. A teď to vysvětlení - nedokážu se intimně sblížit, odkrýt, nebo jak to říct, ani se toho nějak nebojím, ale ono to nejde, i když chci. Takže vlastně vyhledávám vztahy s muži, které nemohou být naplněny - flirt, platonická láska - druhá strana po mně prostě nechce odkrýt mou duši, něhu atd.
Manžel je totéž, takže tomu to bylo jedno, teď se rozcházíme.
Mně to ale začalo hodně vadit, já už chci partnera, který snese intimitu a trochu mi v tom pomůže - čili naděje je a snažím se. Zkušenost s takovým partnerem mně probrala. Pokud o váš vztah stojí, asi by měla jít k psychologovi. ![]()
Máte to s námi těžké, to je mi jasné ![]()
A jak víš, že koketuje se šéfem, nechá se zvát na kávu a tak?
@Honzaa11 takový jeden, co měl podobný problém, mě po šestinedělí začal zamykat doma, odjížděl i s klíčema nebo mě zamkl zvenku v bytě a klíč nechal v zámku…že se mohlo něco stát a musela bych třeba s malým k dítěti - to si vůbec nepřipouštěl…nemohla jsem sama ani vynést koš, co kdybych někoho potkala…naštěstí už je to ex, ale byl to očistec ![]()
Máš k podobnému nakročeno, zapracuj na svém sebevědomí a přestaň manželku non-stop špízovat…nebo ji k něčemu doženeš
Příspěvek upraven 27.07.16 v 15:33
Tak mne by to teda vadilo a rozhodne bych to neignorovala..asi sem moc velka zarlivka no
.
Ahoj Honzo,
jak moc koketuje? Já třeba osobně mám víc kamarádů chlapů než kamarádek. Rýpala jsem do kolegů a někdo by to mohl považovat za flirt, i když bych si o kolegy neopřela ani kolo.
Chodím na pivo a kafe převážně s kamarády mužského pohlaví a nespím s nimi, i když by stačilo říct a mohla bych.
S manželkou si promluv a buď to rozseknete, nebo ze sebe dál necháš dělat blbce. Mě osobně od porodu nebaví sex všeobecně a nebojím se to přiznat. Třeba má manželka ten samý problém.
Edit: A staráš se o sebe? Myslím tím dbáš na sebe? Ono mít 150 kg, pivní pupík a prdy taky není moc sexy… ![]()
Příspěvek upraven 27.07.16 v 15:37
Jen kdyby tady napsala zenska, ze jeji partner beha za jinymi a hazi po nich nejen okem. To bys dostal seznam veci, kterymi lze chlapa prastit, jak ho vykopnout z domu, atd. ![]()
Můžu to ještě trochu přiblížit - vztahy, které nejsou těsné, čili jsou chladné nebo povrchní, jsou pro mně „bezpečné“.
A i když mám nějakého muže ráda, nedokážu ho třeba pohladit nebo obejmout, i když si v duchu říkám „teď to udělám“, tak to prostě neudělám a pak se jen sama sobě divím a je mi to líto. To jen abys věděl, že je to někdy fakt fest zablokované
Snad není tvoje žena tak těžký případ - naprosto tě chápu, že ti chybí blízkost a něha. To mně teda taky ![]()
@St. Estephe píše:
Jen kdyby tady napsala zenska, ze jeji partner beha za jinymi a hazi po nich nejen okem. To bys dostal seznam veci, kterymi lze chlapa prastit, jak ho vykopnout z domu, atd.
@ireeenka píše:
Můžu to ještě trochu přiblížit - vztahy, které nejsou těsné, čili jsou chladné nebo povrchní, jsou pro mně „bezpečné“.
A i když mám nějakého muže ráda, nedokážu ho třeba pohladit nebo obejmout, i když si v duchu říkám „teď to udělám“, tak to prostě neudělám a pak se jen sama sobě divím a je mi to líto. To jen abys věděl, že je to někdy fakt fest zablokovanéSnad není tvoje žena tak těžký případ - naprosto tě chápu, že ti chybí blízkost a něha. To mně teda taky
Zajimave, kazdopadne pro spoustu muzu by to bylo frustrujici. Co treba to poresit s psychologem, nebo trenovat to dotykani?
@ireeenka to máš absolutní pravdu, také jsem tak vyrostla a chovala se, vůbec jsem žádný kontakt během dne nechtěla…
až současný přítel mě toho způsobu chování zbavil. Ale potom, co jsem se zbavila toho žárlivce, jsem žádnýho chlapa nechtěla mít blíž než v okruhu min. 2 metrů tak 5 roků ![]()
Ja bych to teda netolerovala. To, ze je chladna, bych pochopila. Ja jsem vlastne taky takova. Neumim rict Miluju te ani dceri. Chci ale proste to nejde. Prisuzuju to vychove, city u nas nebyly, mati je chladna a vecne ma takove blbe reci, jak ona je nad veci apod., otec taky nic moc, furt jen nejake vycitky. Uz jsem i premyslela, ze pujdu k odbornikovi, zkus to navrhnout svoji manzelce. Ale ty flirty bych ji razantne zatrhla. Kdyby tohle delal chlap, tak se tady strhne lavina kecu, jak ho dostat z baraku, smejda. Ale naraz jsou tu vsechny strasne tolerantni, to me fakt bavi.
@Scarabeuss píše:
Zajimave, kazdopadne pro spoustu muzu by to bylo frustrujici. Co treba to poresit s psychologem, nebo trenovat to dotykani?
Psychologa bych potřebovala jako sůl a nejen kvůli tomuhle. Ale chybí čas (=hlídání dětí) a peníze - psycholog, mám některé vytipované, ale bohužel nejsou zadarmo a taky mám zkušenost, že když vědí, že na jejich přístupu závisí jejich výplatnice, tak je to úplně jiná služba většinou. Takže možná, až začnu vydělávat, ale stále budu mít problém s hlídáním. Jinak bych chodila klidně obden.
Vztah ale zrovna neplánuju, tak to asi nemá koho frustrovat. Naštěstí s dětmi je to v pohodě.