Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
No, je vysoce pravděpodobné, že to bude pozitivní. Schopnost zpracovávat sacharidy se s postupujícím těhotenstvím zhoršuje. Doufám, že ti doktorka už při těch hraničních hodnotách doporučila lehkou formu diety a vyřazení sladkostí.
Pravděpodobné to je, já to tak měla. Na začátku jeden odběr hraniční, druhý v pořádku a jak psala nozu, s postupujícím těhotenstvím se to zhoršuje. Určitě se vyhýbej sladkému a velkému množství sacharidů, ale samozřejmě se řiď doktorem. Jinak já mám hraniční hodnoty jen na lačno a to zřejmě po celý čas těhotenství, jinak v pohodě. Jsem sice na dietě, mám diagnostikovaný gestační diabetes, ale doktorka stejně řekla že už s tím moc neudělám, případně mi dá příští týden prášky, tak aby ses nelekla. Nemusíš mít nějakou šílenou cukrovku, stačí že pracují hormony.
No jasné to tedy vůbec není. Byla jsem na tolerančním testu před cca měsícem. Test ve 12 tt mi vyšel těsně nad hranicí, po opakování těsně pod. A na testu teď před měsícem jsem jako jedna z mála měla výsledky v pohodě ![]()
@Lea491 máte pravdu jasné to vůbec není měla jsem výsledky ukázkové před i po… lepší jak poprvé 😄