Tonsilektomie u dítěte (15 let)

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
56
12.11.24 09:09

Tonsilektomie u dítěte (15 let)

Hezký den, syn 15 let je dnes 8. den po Tonsilektomii a plastice patra a uvuly z důvodu spánkové apnoe. Operace i hojení jsou bez komplikací, ale dnes ráno vyplivl slinu lehce zabarvenou krví. Bolesti má jak říká celkem snesitelné, užívá Aulin ten mu výborně zabírá. Mam hrůzu z pozdního krvácení, které může být až 14 dni po operaci. Máte někdo zkušenost, zda je to u většiny lidí po tonsilektomii, že můžou mít krev ve slině a je to ok. Ve čtvrtek jedeme na kontrolu na ORL do Motola, kde ho operovali, ale potřebuju se uklidnit 8o
 Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Všechnoznám
12.11.24 09:31

A jak ta rána vypadá? Pamatuju si, že to bylo takové potažené šedobíle. Jestliže to vypadá dobře a nekrvácí to (jde jen o tu slinu), tak bych si třeba jen zavolala a sledovala. Hlavně, ať ještě pořád dodržuje všechna pravidla, tj. naprosto měkká strava (jedla jsem 14 dní jen studený míchaný vajíčka a pila Nutridrinky, nic jinýho ani nešlo pořádně jíst a strašně jsem zhubla, z nemocnice jsem šla v kalhotách, co jsem si musela oběma rukama držet, což bylo zase ale fajn), žádný horký, žádný ibalginy a tak (pamatuju si, že se neměly, snad kvůli zvýšení rizika krvácení). Ještě pořád je to důležitý dodržet.

• Citovat
  • Upravit
56
12.11.24 09:45

@Všechnoznám rána je celá potažená bílým povlakem, užívá Aulin na bolest, v nemocnici nás poučili, jak postupovat při krvácení, i to ze je v pohodě když ve slině bude pár nitek krve, ale zajímá me jako jestli se to normálně děje a tudíž je to běžné, četla jsem, ze to muze byt způsobené odlučováním těch fibrinovych povlaků :think: stravu i klidový režim přísně dodržujeme. Tak doufám, ze nam řeknou ve čtvrtek v Motole že je vše ok. Mam nervy na pochodu, protoze o tom pozdním krvácení píši všude…. :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56
12.11.24 09:52
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6865
12.11.24 15:53

Tohle je zcela mizivé množství krve ve slinách :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2512
12.11.24 17:32

Ja bych misto Aulinu dala Algifen kapky, ty jsem mela ja pri odstraneni mandli. jinak bych rekla, ze plasis zbytecne.. bude to dobry!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56
12.11.24 20:16

@kve-tinka děkuji ❤️

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kralovnal
13.11.24 03:03

Lehké zabarvení slin krví může být normální po tonsilektomii, protože drobné krvácení se může objevit při hojení. Pokud syn nemá silné krvácení ani větší bolesti, je to obvykle v pořádku. Při výraznějším krvácení nebo zhoršení by bylo dobré raději hned kontaktovat ORL, ale ve většině případů lehce zabarvené sliny nejsou problémem.

• Citovat
  • Upravit
6865
13.11.24 07:14
@Kacatko1986 píše: Více

No mě spíše překvapil ten Aulin :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie