Topamax a vedlejší účinky

563
20.9.13 13:25

Topamax a vedlejší účinky

Ahoj :)
Už nějakou dobu mám migrény, doktorka mi předepsala tento lék, když jsem četla vedlejší účinky tak jsem se zhrozila, jak takový lék můžou schválit. Samozřejmě to vyzkouším, protože bolesti hlavy jsou čím dál větší, ať se snažím jak chci.
Moje otázka zní. Braly jste tento lék? Měly jste nějaké vedlejší účinky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6552
20.9.13 13:28

Ja ne, ale Klarka ho brala na migreny, kdyz ji bylo asi 5, pred tim vyzkousela peritol- strasny a Topamax si nemuzu vynachvalit. Migreny mivala 4× do tydne, strasny obdobi, Topamax ji to krasne upravil. na migreny se dava minimalni davka, jinak je to antiepileptikum. Jinak ho brala asi rok a pul- migreny za tu dobu minimalne a nasledny rok jako by si drzel ucinek (I mi to tak rikala neurolozka).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6552
20.9.13 13:28

Teda jestli se v mem prispevku vyznas, tak gratuluju… :-DDDDD

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6956
20.9.13 13:37

Precti si letak od paralenu :lol: kazde leky maji hrozne vedlejsi ucinky vypsane v pribalovem letaku. Musi tam napsat uplne vsechno, kdyby neco. To neznamena ze ty nejake vedlejsi ucinky mit budes.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1196
20.9.13 13:40

Mě sice nepomohl, ale známé ano, bere ho už velmi dlouho, žádné vedlejší účinky na mě (ani na tu známou) neměl. Určitě zkus. Jinak já ted zkouším betablokátory, tak to jsem se taky bála vůbec začít brát, ale vypadá to, že konečně něco zabírá…snad to nezakřiknu :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
563
20.9.13 13:54

Já potřebuji, aby mi někdo napsal : to bud dobré, žádné vedlejší účinky jsem neměla.. a tak :D ale co by se i líbilo, je úbytek váhy :D bych se nezlobila

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1196
20.9.13 14:35

@MarkétkaU vzdyt jsem ti to napsala :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6552
20.9.13 16:29

Ja vlastne taky- protoze pokud nemelo vedlejsi ucinky 5-lety dite, tak nevim, cim te presvedcit vic :mrgreen: :mrgreen: Jo a vaha se treba oproti tomu Peritolu aspon nezvysila, po Peritolu mela tehdy regulerne vlci hlad, coz je jeden z jeho vedlejsich ucinku…Topamax naprosto perfektne snaseny

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1185
20.9.13 16:38

Já jo beru taky, 2× denně na migrény. Úbytek váhy nepozoruji,(bohužel) Myslím si, že mi pomáhá, protože těch migrén nemám tolik co dříve. Ale nástup účinku trval celkem dlouho. Někdy mám pocit, že mi trochu brní levá ruka, ale to se dá v pohodě snést optoti migréně…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Leonička
8.10.13 21:24

Ahoj, ja brala Topiramat od Sandoz, 3 roky mel by byt stejny jako Topamax. Jen jina firma. Mela jsem migreny sileny. Vetsinou jsem vzdycky skoncila na kapacce.
Topiramat uplne super! Cetnost zachvatu se snizila na malokdy a bolest velmi slaba. Z nezadoucich ucinku, jako prvni hned do tydne od nasazeni bylo mravenceni v koneccich prstu na ruce a chodidel. Obcas dost neprijemne. Dale, ubytek na vaze cca 6kg, sucho a zapach z ust, problem s psanim na pc, zapominani slov atd. Nejak jsem to neresila, hlavni bylo, ze zabral na bolest.
V tehotenstvi jsem ho musela vysadit a chodila jsem na akupunkturu. Po porodu jsem se k lecbe Topiramatem vratila a asi po dvou mesicich zacaly migreny znovu + dalsi nez. ucinky. Deprese, ztrata pameti… Nyni mi byl predepsan Gabator 300mg, ktery ma nez. ucinku vic a podle meho zavaznejsich takze s prvni tobolkou otalim uz pul roku! Nutno dodat, ze toho pul roku jsem mela od migren celkem pokoj. Nyni uz se zase vraceji tak to budu muset zkusit, ale bojim se nez. ucinku…

• Citovat
  • Upravit
Vipera berus
27.11.13 19:18

že by opravdu nežádoucí účinek?

Ahoj, neuroložka mi předepsala na migrénu Topamax, funguje, ale chci se zeptat, zda někdo z vás, kdo ho užíváte, má také silnou zácpu jako já. Od 18. 11. 2013, kdy jej užívám, jsem nebyla ani jednou na stolici, dnes, tj. 27. 11., jsem to začala řešit čajem z listu senny - ten se zas pro změnu nesmí užívat dlouhodobě… tak nevím, čím si teda mám kazit zdraví… dík za reakce

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
27.11.13 19:31

Zácpa je jedním z účinků, který pokud se stane vážným problémem, mají se konzultovat s lékařem.

Měla jsem také problém s vedlejšími účinky, snesu pouze určitou hladinu, takže po konzultaci jsem dávku snížila na původní. Ale trvalo to další týden, než se tělo vzpamatovalo a zmírnily se dané problémy.

• Citovat
  • Upravit
12429
27.11.13 19:33

Brala jsem taky, ale zácpy jsem neměla. Po té co jsem přešla k jinému neurologovi tak mi řekl, že takév léky se berou max pár měsíců, že jsou to šílené driáky. Já to brala několik let :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.11.13 19:33

Kamarádka bere tomapax, katastrofa z mého pohledu, z jejího ne.
pozoruji na ni - zpomalené reakce u mluvení, je jakoby někde jinde, špatně ji to přemýšlí, nemůže se vyjádřit, depresivní stavy, vztahovačná, výčitky čehokoli vůči svému okolí, prostě absolutně změna osobnosti. Ovšem úbytek na váze kvalitní - minimálně 20 kg za 2 roky. Ona si tyto stavy nepřipouští, vůbec o tom nechce mluvit. Že bere topamax, jsem nevěděla, až postupem času, když jsem na ní začala pozorovat změny.
Chápu, že migréna je problém, bolesti šílené, a možná jí tyto prášky stojí za to. Ovšem naše kamarádství je v troskách. A bohužel nejsem jediná, která to pozoruje.
Nevím, jak vysoké dávky topamaxu bere, nechce se o tom bavit, tají to přede mnou, dokonce tvrdí, že to nebere, což není pravda.
jednou jsem hledala nějaké diskuze o topamaxu na netu, nikdy si nestěžovali uživatelé, ale ti, s nimiž uživatelky topamaxu žijí, hlavně muži, jsou tam pak i jiné problémy. zkus si tyto diskuze vyhledat.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
27.11.13 19:39

Toto jsou diskuze z netu, které jsem před časem našla:

26.1.2011 15:32 - Tuareg

Moje přítelkyně užívá už dlouhou dobu Topiramat Sandoz. Nevím, jestli je to tím, ale zabírá jí s tím negativním účinkem, že je permanentně unavená a bez nálady. Je jedno, jestli se učí na zkoušku nebo má 3 měsíce prázdnin. Bere k tomu ještě občasně prášky na spaní a upřímně, vzhledem k tomu, že to vůbec neprokládá žádnou fyzickou aktivitou (nemá vůbec fyzičku), náš vztah se na tomto rozpadá. Má někdo podobnou zkušenost?

Moje přítelkyně užívá…

Já mám s Topiramatem stejnou zkušenost. Brala jsem ho 3 roky jako profylaxi migrény - ze začátku super, počet záchvatů se snížil, váha taky :-) byla jsem nadšená. Nicméně po nějaké době jsem začala být jakoby bez energie, netečná, bez nálady, k tomu se přidaly potíže s pamětí a nesoustředěností. Všechny příznaky časem zesilovaly, až jsem začala mít problémy v zaměstnání a to mne donutilo zajít si k psycholožce. Topiramat jsem postupně (!) vysadila (i přes nesouhlas neuroložky, která se prý s takovými vedlejšími příznaky nikdy nesetkala - zvláštní, jsou popsané i v příbalovém letáku)a začala chodit na terapii. Naučila jsem se zvládat situace, které mne nervovaly - a počet migrén se dokonce snížil. Takže doporučuji změnu medikace.

reagovat 3.7.2011 16:28 - Lenka

Já mám s Topiramatem…

Topiramat.
Měla jsem asi 6-7× do měsíce 3denní migrény, po něm to přešlo, ale…
Jak tak vidím, je to pěknej sajrajt. Taky ho beru a jsem na váhách jestli ho vysadit, poraďte prosím. Ty deprese začínám mít taky a manžel už to taky začíná vnímat. Prosím, ženy které užívají TOPIRAMAT, jaké s tím máte zkušenosti? Já ho beru asi od dubna a mám spoustu vedlejších účinků.

• ucpaný nos
  • sucho v puse
  • změněnou chuť k jídlu a pití-vše cítím hořké
  • stále chodím čůrat
  • jsem podrážděná
  • unavená
  • vůbec nemůžu dělat rychlé pohyby-schody, natož sport, okamžitě se mi točí hlava
  • zalíhá mi pořád v uchu
  • bolavé klouby-hodně

To všechno je tam dokonce možné v příznacích a jsem uklidňována, že to je v pořádku a mám to vydržet, že to za to stojí, jenže mě ty klouby už bolej tak, že se nemůžu skrčit a na pravé ruce u prstu taky,
Navíc a to nevím, jestli je to od toho, přidaly se mi potíže zánětu močáku a gynekologické a opakuje se to stále do kola, už mám 2× antibiotika na močák a 2× na gyndu. ALE HLAVA PŘESTALA BOLET. Dávku topiramatu mám zatím ráno a večer jen 25mg, protože mi to komplikují antibiotika. Fakt jsem už v depresi, nevím, jestli je to vše z toho Topi., nebo je to souhra blbejch náhod. V letáku většina vedlejších příznaku popsaná je, ale jestli máte někdo podobný problém s bolestí kloubů, nebo močák a gynekolog. k tomu, napište mi prosím. Ať vím, jestli to má cenu dál se trápit. Aby mi to nepoškodilo ledviny. Dejte mi prosím vědět. Moc dík Lenka.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí

K2 Complex