Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Holky, ktera aktovka je podle vás lepší? Hledám plusy a mínusy. Pořád se rozhoduji, kterou nakonec pro syna koupit. Děkuji za poznatky.
Taky teď budeme vybírat tašku pro prvňáčka. Měli jsme stejné favority, ale vzhledem k tomu, že je dcera hodně vysoká, budeme brát Topgal. U nás tedy rozhodla tělesná dispozice. Plus tedy taky počítáme s tím, že jí ho budeme příležitostně nosit a na to také lépe vyhovuje Topgal.
Ať si dítě ozkouší, co mu sedí nejlíp. Mnou preferovaná taška na základě zkoumání váhy, reflexních prvků, řešení popruhů, vnitžních prostor apod. dítěti seděla posatatně méně, než jiná značka.
Dcera má beckmann a nedám na nej dopustit - lehký, má bederní pas, spoustu vychytavek a je dobre cleneny, občas také nosím ze školy a nemám s tím problém ![]()
Za mě Topgal. + Pevna konstrukce, nic se za tři roky neutrhlo. I po tech letech vypadala aktovka slušně. Tento rok má syn další Topgal batoh pro čtvrtou třídu, je o něco větší.
Na naše děti by byl Topgal strašně mohutný. Máme pro oba syny Beckmann a jsem maximálně spokojená. Vyhovuje střih, váha, vnitřní i vnější členění, velké množství reflexních prvků. Kluci ho nosí i na výlety a měli je v létě na táboře, stále jako nové. I mě dobře sedí na zádech.
My máme české Boll, a skvěle jsou i německé CoocaZoo, ten přemýšlíme že dostane teď od 3tridy. Hlavně se dají nastavit na výšku dítěte, a to mi přijde důležité, protože každé dítě je jinak vysoké a mají popruhy na zapínání jak na bedrech i na hrudi. Mají ergonomické záda a jsou lehké
Taky nás čeká vybírání tašek do školy…a zatím se mi líbí i dceři stejné značky jako u vás…ale dcera je drobná, takže určitě musíme někam zajet vyzkoušet.
Také řeším aktovku pro prvňáčka, ale spíš by mne zajímalo…Existuje kamenná prodejna, kde mají aktovky od více výrobců? Děkuji.