Touha po dítěti

23
9.7.23 16:32

touha po dítěti

Ahoj, potřebuji se vypovídat. Už tu jsou založené podobné diskuze, ale chci popsat svoji situaci. Jsem ten typ ženy, která jsi byla už v dětství jistá že chce mít děti. Je mi 24 let. trápí mě velká touha po tom, mít děti. Pocházím ze špatných rodinných vztahů a dětství jsem si moc neužila. Kvůli nemoci maminky. Musela jsem se starat o mladší sestru..A myslím, že si to chci nějak vynahradit na svých dětech. Chci mít takovou fungující rodinu, která dá dítěti vše co potřebuje. Bude ho učit nové věci, hrat si s ním, davat mu lásku. Zdají se mi několikrát do měsíce sny o těhotenství, porodu atd. Myslím si že už snad nejsem normální. Mám z toho špatné stavy. Koukám na kočárky, výbavičku. Pro radost jsem si koupila bodýčko a připadám si už jak ujetá. Nemám moc kamarádek se kterými bych se na toto téma mohla bavit.
Mám přítele který by děti chtěl, jen oba dva víme, že kvůli fin, situaci by bylo dobré ještě počkat a něco našetřit. Někdy bych si přála aby mi selhala antikoncepce. Že by se alespoň něco dělo a pořád by se na muselo na něco čekat. To čekani na to až… Je nejhorší. Taky jsem z důvodu stěhování v nové práci a jsem ve zkušební době. Potřebovala bych spíš nějakou radu jak na to tolik nemyslet. :srdce: :* Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
22440
9.7.23 16:51

Tak treba nejdrive svatba? Dat si plan. Treba pristi rok svatba a za 2 roky dite a mezitim neco nasetrit. Svatba nejaka mensi, at to zas vse neutratite. Ja cekala na dite 5 let, takze vim, ze to neni snadne cekat. Clovek si to mezitim dost idealizuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23
9.7.23 17:02

@Oriseka děkuji. Člověk by rád všechno hned :D jo o ruku už jsem byla požádaná

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
88
9.7.23 17:33

...

Marilko, jestli toužíš po dítěti a máš milujícího partnera a máte alespoň kam hlavu složit, tak asi není důvod čekat. Ekonomická situace se hned tak lepšit nebude s těma našema válečníkama co máme u vesla, takže na lepší časy fakt nečekejte. Užij si své mateřství :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23
9.7.23 17:42
@Tuana píše:
Marilko, jestli toužíš po dítěti a máš milujícího partnera a máte alespoň kam hlavu složit, tak asi není důvod čekat. Ekonomická situace se hned tak lepšit nebude s těma našema válečníkama co máme u vesla, takže na lepší časy fakt nečekejte. Užij si své mateřství :kytka:

Děkuji za zprávu. Partnerství klape a byt máme v nájmu dost velký na to aby se tam daly vychovat 2 děti. Jen se bojíme ekonomické situace. Jak říkáš už to asi nějak převratně jiné nebude. Hlas srdce je silný :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22440
9.7.23 18:28

Tak a jak dlouho jste spolu a kolik mate nasetreno? Zase sice ze zacatku dite nic moc nestoji, kdyz vse podedis a kojis a dite je zdrave. Celkove jsou ale deti opravdu draha zalezitost. Taky mate pripadnou podporu budoucich prarodicu? Zase kazdy nemuze mit vse hned a trpelivost je vlastnost, ktera se bude hodit pri vychove.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Svetluska55
9.7.23 19:15

Máme tu dost takových, co strašně touzily po dětech.. žádné pracovní zkušenosti, hned šup mimisek.
A další a dalsi.
Pak brečí, že se nemají kam vrátit, nic neumí.. skončí na pracáku nebo jako uklízečky.
Proboha, je ti 24, není kam chvatat. Vybudujte si zázemí, nasetrete..a pak se teprve rozmnožujte.

• Citovat
  • Upravit
576
9.7.23 20:29

@marilka242 kdybyste meli vlastni, treba podedeny, reknu jdete do toho. Ale jestli jste v najmu a ty jsi ve zkusebce, tak to bych teda odpracovala aspon abys mela materskou. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
576
9.7.23 20:30

@Svetluska55 jo, par mimisku a pak invalidni duchod, prace eeee

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.7.23 21:23

Radu nemám, ale vím jak ti je.
Měla jsem to úplně stejně.

• Citovat
  • Upravit
2377
9.7.23 21:31

Já chtěla dítě od dvaceti, ale rozumově jsem ho měla až v 27, takže jsem čekala nekonecnych sedm let. Na jednu stranu jsem hrozně ráda, mám super práci, více bezdětných zážitků, o které bych přišla. Ale někdy si říkám, že i mít mimco dřív by bylo fajn.. měla bych na to víc energie a teď už bych měla děti odrostlejší a zase by to bylo o něčem jiném.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5629
9.7.23 21:32
@Svetluska55 píše:
Máme tu dost takových, co strašně touzily po dětech.. žádné pracovní zkušenosti, hned šup mimisek.
A další a dalsi.
Pak brečí, že se nemají kam vrátit, nic neumí.. skončí na pracáku nebo jako uklízečky.
Proboha, je ti 24, není kam chvatat. Vybudujte si zázemí, nasetrete..a pak se teprve rozmnožujte.

A pak máme takové, co chtějí mít kariéru, cestovat, auto, barak a pak zjistí, že přesáhly své biologické limity

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22440
9.7.23 21:37
@Polední bouře píše:
A pak máme takové, co chtějí mít kariéru, cestovat, auto, barak a pak zjistí, že přesáhly své biologické limity

Tak nemusime chodit do extremu. V 26 bude porad mlada matka a bude mit nasetrenou rezervu, narok na materskou, nejakou praxi atd. Prumerny vek prvorodicky je ted kolem 30 let.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Svetluska55
9.7.23 21:40
@Polední bouře píše:
A pak máme takové, co chtějí mít kariéru, cestovat, auto, barak a pak zjistí, že přesáhly své biologické limity

Tak v 24 bych se toho nebála. V 35 bych ji radila neco úplně jiného.

• Citovat
  • Upravit
35716
9.7.23 21:59

Co si zatím najít nějakou brigádu u dětí, nebo dobrovolničinu třeba v SOS vesničkách apod. To by ti mohlo na čas zaměstnat hlavu a budeš se částečně realizovat v tom čem by si chtěla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí