Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Zdravím, chci se svěřit nebo možná i poradit.
Byla jsem v toxickém vztahu a doteď je mi z toho na nic. Už s ním nejsem, ale zpětně, když se na to ohlédnu, tak je mi z toho špatně. Byla jsem hodně mladá a nevěděla jsem, do čeho jdu, byla jsem dítě…zažila jsem si urážky, manipulaci, kdy jsem věřila něčemu, co nebyla pravda, pomluvy, psychický nátlak a podobné věci…nebyl v tom sám, ale dělalo to takhle více lidí, kteří se k němu přidávali a ve finále jsem z toho já vyšla jako ta špatná. Chci se zeptat, jak se z toho všeho vzpamatovat? Svěřila jsem se dokonce i jemu, ale on na žádnou z mých otázek neodpověděl, odpověděl jenom na to, co nebylo konkrétní…teď už žiju úplně jiný život bez ně j a bez lidí, co mě shazují (konečně), ale jak se vyrovnat s tou minulostí? ![]()
Budu ráda za každou radu. Btw, nového přítele nemám a bojím se navázat nový vztah, protože nechci, aby se z toho vyklubal zase někdo toxický…
@cotoje235 píše: Více
Tohle chce terapii. Nějakou hlubší, kde si jen nepokecáte a nepůjdeš domů, ale budeš pátrat po příčinách, proč se ti to děje. A počítej s tím, že to občas bude nepříjemné, některá zjištění mohou být i pěkně bolavá.
A prosím tě, toho ex už nekontaktuj. Přece nečekáš, že ti opravdu řekne, proč se k tobě choval hnusně, akorát v tobě vyvolá další pocit viny ![]()
Jako takhle…po delší době za mnou dolezl a chtěl se se mnou znovu „kamarádit“, tak jsem si myslela, že bude vhodná šance si s ním o tom promluvit, protože to bylo to jediné, co mě u něj zajímalo…jenže on se o tom nechtěl vůbec bavit a neodpovídal na otázky, které jsem mu pokládala, proto jsem ho kontaktovala, protože jsem si myslela, že bude vhodná doba a že se třeba za tu dobu změnil, jenže to se nestalo
@cotoje235 píše: Více
Tak to chápu, ale on by ti stejně neřekl pravdu, vymyslel by si něco ve svůj prospěch ![]()
Ono je taky hlavně na tom blbé to, že jednu chvíli jsem v pohodě, jenže na druhou stranu se třeba probudím a je mi z ničeho nic na prd, a to třeba proto, že si vzpomenu na tuhle věc…já bych potřebovala, abych byla pořád v pohodě, ne jen na chvilku, hrozně se mi střídají nálady
Lidem se většinou útěkem od toxiků uleví. Nějaké potíže přetrvají, ale slábnou. Když ne nebo to s člověkem furt mává, tak to je asi na nějaké řešení, podle toho, jak moc to špatné v něm od toxiků je.
A teď si vem kdybyste měli děti.. buď ráda, že jsi nedopadla takto ![]()
Zakladatelko, vygoogli si slova manipulátor/manipulace ve vztahu. Pokud je velmi silná, resp. silně převažuje nad normálním chováním, tak se mluví o tzv. psychických poruchách - nejčastěji o psychopatii a narcismu. Toho druhého je myslím víc, zejména tzv. skrytých narcistů. O skrytých narcistech je tu dost diskusí, také o rodičech narcistech. Na diskusích zde na e-miminu se dozvíš, co bys o nich měla vědět, to Tě posune dál. A pomůže Ti.
A propo, neměla jsi manipulativního jednoho z rodičů? Pokud ano, tak musíš překonat tenhle primární problém. Místo placení psychoterapeuta si nejprve zjisti tyhle informace.
P. S. Vím, o čem mluvím. Měla jsem takové své nejbližší.
@BeaL taky jsem nad tím už přemýšlela, jestli doma nemám narcistu
Manipulativní rodiče nemám, ale poslední dobou si říkám, že taky nejsou bezchybní a vidím na nich věci, které jsem jako malá neviděla…každopádně manipulativní jsem měla spolužáky a celkově okolí, ve kterém jsem se pohybovala, takže tam takové chování bylo brané jako „normální“, takže jsem se nemohla ani nikomu svěřit…každopádně děkuju za tip, uvažovala jsem, že si koupím nějaké knihy o manipulátorech, pro jistotu
Pokud se bojíš opakování, raději zajdi na terapeutem nebo psychologem. Takový vztah by se ti nejspíš opakoval, pokud máš pro něj predispozice.
Zase tady máme takový nešvar…
Pojem Toxický vztah ![]()
Lidi…s kým jste taky jste a vrána k vrane…takže musíte být extremne toxičtí lidé
howgh
@Anonymní píše: Více
Není fakt nic horšího než psychicky nevyrovnana žena.
@Justin Case píše: Více
Ještě psychicky nevyrovnaný muž ![]()
Fakt je nutné zakladatelku srážet? Ta je dost zoufalá i bez tvých keců. A ani to s tou vránou k vráně často není pravda, někdy je to prostě lekce, aby dotyčný viděl, co dělá špatně a naučil se s tím pracovat. Já jsem v minulosti přitahovala hrozné exoty, ale ne kvůli tomu, že bych byla nebetyčná kráva, ale abych se konečně naučila postavit sama za sebe. Bolelo to, nejsem na sebe pyšná, ale posílilo mě to.