Toxická kolegyně
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@Anonym ys zkus na ni kaslat. Nic jineho se na to poradit neda. Prece nemusis brecet, kdyz je na tebe hnusna. Proc brecis?
Jako, hnusni lidi na tomto svete vzdy byli a vzdy budou. Doted si zadne nepotkala? Ano, je to otravne, je to nepekne, ale takovy je zivot. Musis se naucit si rict, ze ti MUZE POLIBIT PRRRRDEEEEEL a soustredit se na svou praci. Tebe to bere proto tak, ze od ni ocekavas hezke chovani a silene te to nici, ze ona se nechova podle tvych predstav. Ale tak to je, nikdo se nebude chovat tak, jak by sis prala. Zli lide se nestanou hodni, jenom proto, ze by meli a protoze TY chces. Musis je umet prijmout takove, jaci jsou: aka hovada, kterym nedovolis se dostat pod tvou kuzi. Jejich blbe kecy jsou bzuceni otravne mouchy a ty jses v praci proto, abys vydelala na zivobyti, ne na to, aby te meli vsichni radi a byli slunickovi.
Nebo jeste jinak, kdyz ji to tak sejri, ze ona ma vice prace a tezsi praci, tak se pro sebe usmej v duchu, jak se mas dobre a jeji oskliva slova jsou vlastne dukaz, jak moc ji to vadi a jak moc nezvlada sama sebe. To je tve zadostucineni. Hotovo!
Zkratka a dobre, je to v tve hlave. Ty jses panem toho, jak na to budes reagovat. Tva reakce neni neco, co by se nedalo zmenit. Staci spravny pristup a tve telo bude taky reagovat jinak.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@warita píše:
@Anonym ys zkus na ni kaslat. Nic jineho se na to poradit neda. Prece nemusis brecet, kdyz je na tebe hnusna. Proc brecis?
Má prostě takovou tělesnou reakci, ovlivňuje se to dost blbě, i když rozum velí jinak.
Chápu to.
Zakladatelko, až se ti zas bude chtít brečet, zkus se místo toho smát. Zní to asi divně, ale mohlo by to pomoct. Ne se řehtat na celé kolo samozřejmě, ale zvednout koutky a smát se.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@warita píše:
Moc pekne napsane!Ale vis co je zajimave? Ze o zenach se pise, ze jsou spolecenske, harmonicke, ze nemaji rady konflikty a snazi se o nekonfliktni reseni reseni problemu, tak, aby nakonec byli vsichni spokojeni a ze jsou starostlive a pecujici, etc etc etc.
Pritom jak rikas, zenske kolektivy jsou notoricky toxicke. Nechapu to. Jak je to tedy mozne?
Za mne si zeny predevsim hraji na tu nekonfliktnost a doopravdy to je jenom pretvarka. Ja znam zeny spis jako odsuzujici, neprejici, falesne, moralisticke, pomlouvajici a kdyz se k tomu prida nedejboze jeste frustrace, tak je to uplne fatalni mix. A ano, staci jedna jedina osoba, z ktere pristi negativizmus, zakernost a pretvarka a uz to jede. Takova osoba s prehledem dokaze rozlozit cely kolektiv.
Ale ja tohle znam i u chlapu, u nas v praci je mix a muzu ti rict, ze nekteri chlapi jsou nekdy horsi jak zensky..i kdyz s jednim rozdilem, delaji to vic za zady, nejdou do tech osobnich konfliktu..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Karamba2020 píše:
Má prostě takovou tělesnou reakci, ovlivňuje se to dost blbě, i když rozum velí jinak.
Chápu to.
Zakladatelko, až se ti zas bude chtít brečet, zkus se místo toho smát. Zní to asi divně, ale mohlo by to pomoct. Ne se řehtat na celé kolo samozřejmě, ale zvednout koutky a smát se.
Je dost mozny, ze proste vidi, ze si to tak bere a je vic „labilni“ a proto do ni jede..tihle lidi vzdy vyciti slabiny a slabsi jedince a tim nemyslim, ze by byla slaba, e ze si to bere a vidi na ni, ze se neumi branit..obcas staci se takovym postavit a je klid
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Karamba2020 píše:
Chápu to.
ano, ALE kdyby to nepocitovala jako krivdu, tak ani ta telesna reakce se nedostavi. Takze zacit v hlave, je to vse o pristupu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@astoret píše:
Ale ja tohle znam i u chlapu, u nas v praci je mix a muzu ti rict, ze nekteri chlapi jsou nekdy horsi jak zensky..i kdyz s jednim rozdilem, delaji to vic za zady, nejdou do tech osobnich konfliktu..
Ano, já si samozřejmě vzpomněl na leckteré zoufalce a psychopaty rodu mužského, kteří se chovají v pracovním prostředí taky zcela nepřijatelně. Ale připadá mi, ryze statisticky, že podobné nezpůsoby jdou znatelně častěji za ženami.
- Citovat
- Upravit
@warita píše:
@Anonym ys zkus na ni kaslat. Nic jineho se na to poradit neda. Prece nemusis brecet, kdyz je na tebe hnusna. Proc brecis?Jako, hnusni lidi na tomto svete vzdy byli a vzdy budou. Doted si zadne nepotkala? Ano, je to otravne, je to nepekne, ale takovy je zivot. Musis se naucit si rict, ze ti MUZE POLIBIT PRRRRDEEEEEL a soustredit se na svou praci. Tebe to bere proto tak, ze od ni ocekavas hezke chovani a silene te to nici, ze ona se nechova podle tvych predstav. Ale tak to je, nikdo se nebude chovat tak, jak by sis prala. Zli lide se nestanou hodni, jenom proto, ze by meli a protoze TY chces. Musis je umet prijmout takove, jaci jsou: aka hovada, kterym nedovolis se dostat pod tvou kuzi. Jejich blbe kecy jsou bzuceni otravne mouchy a ty jses v praci proto, abys vydelala na zivobyti, ne na to, aby te meli vsichni radi a byli slunickovi.
Nebo jeste jinak, kdyz ji to tak sejri, ze ona ma vice prace a tezsi praci, tak se pro sebe usmej v duchu, jak se mas dobre a jeji oskliva slova jsou vlastne dukaz, jak moc ji to vadi a jak moc nezvlada sama sebe. To je tve zadostucineni. Hotovo!
Zkratka a dobre, je to v tve hlave. Ty jses panem toho, jak na to budes reagovat. Tva reakce neni neco, co by se nedalo zmenit. Staci spravny pristup a tve telo bude taky reagovat jinak.
Je to přesně tak jak píšeš/píšete. Se vším na 1000% souhlasím.
Já nechci brečet, vždycky si pomyslim něco o pr*eli a ignoruju jí. Jenže i když tady to všechno vím tak to tělo neovládám a nevím proč. Asi si to sice říkám a vím co si mám myslet a dělat ale nějak to vnitřně nechci přijmout?
Třeba se mi to časem podaří…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonym ys píše:
Já nechci brečet, vždycky si pomyslim něco o pr*eli a ignoruju jí. Jenže i když tady to všechno vím tak to tělo neovládám a nevím proč. Asi si to sice říkám a vím co si mám myslet a dělat ale nějak to vnitřně nechci přijmout?
Urcite casem ano, neboj. Proste si to rikej, ze je to krava nebeska, zamindrakovana cuza a ze svym chovanim pouze poukazuje na to, jaky asi je jei vnitrni svet. A pokud to vidi i ostatni o to lepe, vsak se tim sama prede vsemi shazuje. Chechtej se uvnitr do hrsti, jaka je to ubozacka a kazdy dalsi debilni komentar to ilustruje o to vic. A byt tebou, zacnu se na ni drze a spokojene usmivat, to teprve uvidis, jak bude vytocena.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonym ys Jé, tak to jsme na tom podobně. Já ted´ nastoupila do nové praáce a taky je tam jedna kolegyně, která je mi protivná. Má takový sebevědomý chování, arogatní hlas, s ostatními, zdá se, vychází, ale na mě si asi prostě teprve bude muset zvyknout. A já na ni. Ona mě přehlíží jak rodný lány, ale pak zaslechnu podobný poznámky, cos popisovala ty, akorát že to říká svý kolegyni u stolu. Ona je tam rok, a já nastoupila do funkce kontrolora, čili mám kontrolovat práci ostatních. Samozřejmě je to pro mě nové a musím se to všechno ještě učit. A přijde mi, že to paní nemůže skousnout, že nějaká nová si přijde a začne kontrolovat její práci, kterou ale ona už zná a rok ji dělá. Já ji chápu, ale to se prostě nedá nic dělat. Ostatní jsou tam třeba už léta a problém s tím nemají a hlavně já se k nikomu nechovám povýšeně, naopak řeknu, že si jdu k nim zahrát na kontrolora a prostě normálně jim tu práci zkontroluju.
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@astoret píše:
tak ji řekni, že misto, aby ser po.. by si měla dát radši to kafe taky, takové lidi musíš házet za hlavu, to se musíš naučit..
To si říkám taky, ale dá to práci ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@warita píše:
moje mama pracuje v prevazne zenskem tymu a ty veci, co posloucham, ja bych to psychicky nedala. Vecne intrikareni proti sobe, pomlouvani na zady, pomlouvani u sefa, stale kristalizuji nejake aliance. Narok na vyssi plat nebo povyseni se neodviji od toho, jakou kdo odvadi praci, ale podle toho, jak si dana osoba mysli, ze by to bylo spravedlive, protoze ona sotva staci platit najem jako samozivitelka, tak jak je mozne, ze jina kolegyne, ktera zije v dome s velkou zahradou a ma dobre vydelavajiciho manzela, je povysena. Co na tom, ze ta kolegyne odvadi praci za 2 osoby a nedela zadne chyby, to jsou nepodstatne detaily. Takze je treba se spiknout s jinymi kolegynemi a chodit za sefem kydat na schopnou kolegyni spinu, jen aby nedostala pridano. Pak se je treba taky scuchnout s pani z uctarny, ktera pak podava informace o tom, kolik ma kdo na vyplatni pasce a kdo byl preci jenom povysen, i kdyz probehly snahy ho zdiskreditovat. Co na tom, ze to jsou citlive udaje, ktere ucetni nema co komu podavat. Pokud kydani spiny nepomuze, pomuze treba schovat sanon, kdyz je dana osoba na dovolene, nebo s nim delat nejake cachry machry, aby dane kolegyni co nejvic zavarily. Ze to poskodi v konecnem dusledku klienta, co na tom, vyzere si to ta kolegyne.No a nezapominejme na VELMI DULEZITE DISKUZE o tom, kdo nechal spinavy hrnicek v drezu v kuchynce a JESTE DULEZITEJSI, zda byl pouzit sprej na zachode po velke potrebe, protoze nektere kolegyne malem vrhly savli. To je pak treba psat silne agresivni zpravy na papir, ktery visi na dverich zachoda. Protoze kakani evidentne neni normalni lidska aktivita a hovinka kolegyn voni po fialkach.
Každý den bych měla děkovat za svoje tři báječné kolegyně v kanclu, protože tohle bych dlouhodobě nedala.
Bohužel podobné chování se mi kumuluje na dílně a jsem den ode dne zhnusenější, čeho jsou některé dámy schopné.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@warita píše:
ano, ALE kdyby to nepocitovala jako krivdu, tak ani ta telesna reakce se nedostavi. Takze zacit v hlave, je to vse o pristupu.
Ano, proto má tu tělesnou odezvu. Má pocit, že by se měla omluvit nebo nějak reagovat, protože je mladá a cítí vinu.
@Anonym ys
Zkus si to v hlavě otočit a nebrat ty její výpady jako útok.
Naopak je to tak, že kolegyně se užírá uvnitř, má hnusné pocity (z čehokoliv, ne tvojí vinou) a plivat jed jí pomáhá to zvládat. Prostě to jinak ventilovat neumí. Mně je takových lidí líto, jsou vlastně hrozně nešťastní.
Je to škola života a časem se naučíš odpovídat. Teď ti jí může být tak akorát líto ![]()
Příspěvek upraven 29.01.22 v 14:07
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@astoret píše:To si říkám taky, ale dá to práci
tak ji řekni, že misto, aby ser po.. by si měla dát radši to kafe taky, takové lidi musíš házet za hlavu, to se musíš naučit..
@warita píše:
moje mama pracuje v prevazne zenskem tymu a ty veci, co posloucham, ja bych to psychicky nedala. Vecne intrikareni proti sobe, pomlouvani na zady, pomlouvani u sefa, stale kristalizuji nejake aliance. Narok na vyssi plat nebo povyseni se neodviji od toho, jakou kdo odvadi praci, ale podle toho, jak si dana osoba mysli, ze by to bylo spravedlive, protoze ona sotva staci platit najem jako samozivitelka, tak jak je mozne, ze jina kolegyne, ktera zije v dome s velkou zahradou a ma dobre vydelavajiciho manzela, je povysena. Co na tom, ze ta kolegyne odvadi praci za 2 osoby a nedela zadne chyby, to jsou nepodstatne detaily. Takze je treba se spiknout s jinymi kolegynemi a chodit za sefem kydat na schopnou kolegyni spinu, jen aby nedostala pridano. Pak se je treba taky scuchnout s pani z uctarny, ktera pak podava informace o tom, kolik ma kdo na vyplatni pasce a kdo byl preci jenom povysen, i kdyz probehly snahy ho zdiskreditovat. Co na tom, ze to jsou citlive udaje, ktere ucetni nema co komu podavat. Pokud kydani spiny nepomuze, pomuze treba schovat sanon, kdyz je dana osoba na dovolene, nebo s nim delat nejake cachry machry, aby dane kolegyni co nejvic zavarily. Ze to poskodi v konecnem dusledku klienta, co na tom, vyzere si to ta kolegyne.No a nezapominejme na VELMI DULEZITE DISKUZE o tom, kdo nechal spinavy hrnicek v drezu v kuchynce a JESTE DULEZITEJSI, zda byl pouzit sprej na zachode po velke potrebe, protoze nektere kolegyne malem vrhly savli. To je pak treba psat silne agresivni zpravy na papir, ktery visi na dverich zachoda. Protoze kakani evidentne neni normalni lidska aktivita a hovinka kolegyn voni po fialkach.
Ty krááááááso.
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonym ys píše:
Když ti to jinak nejde, tak popros někoho, aby se tě zastal ( resp. aby jí pohotově poslal do pr…
) Aby si už nedovolovala. Ona to má taky jako tělesnou reakci, má na duši nějaký vřed, a když vidí slabší kus, na kterým by si mohla zchladit žáhu, tak to s gustem udělá. Nebo jí proveď nějaký vtípek… Třeba se v práci složte a udělejte jí čajík do nóbl starosvětského porcelánu: mrkni: ![]()
:www.misshavishamscuriosities.com:
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@warita píše:
Samozřejmě, také je důležité vyřešit, KDO použil 1 cm mléka z něčí lahve ze společné lednice, protože včera tam bylo mléka více. Také je potřeba psát jít zmiňované cedule na záchod, začínající JSME ŽENY a rozebirajici nejen nepoužiti spreje po velké, ale i případné nepoužiti stetky (budeme se samozřejmě bavit o malém flicku na lupu). Pokud nedejbože firemní sešívačka, kterou sice obvykle pouziva paní, co chodí domu v 16.30, je použita v 19.30 vystresovanou jinou zaměstnankyni, která je ještě v práci, protože honí uzávěrku a došly ji svorky, které vydává pouze office manažerka (ta už samozřejmě po večeři doma myje nadobi), tak si půjčí sešívačku a ZAPOMENE JI VRÁTIT. Což vyvolá velké pátrání druhý den (sešívačku sice nikdo nepotřebuje, ale byla evidentně zcizena)..
- Citovat
- Upravit