Toxická matka opět v akci

Anonymní
30.9.25 12:02

Toxická matka opět v akci

Ahoj,

potřebuji názor. Přiblížím věc.

Moje matka je totálně toxická. Trvalo mi hodně let to pochopit. Vydírala mě, nutila mě dělat špatné věci, využívala mé dobroty, nikdy mi neprojevovala lásku a taky se nikdy o mě nestarala, vše dělal můj táta. Byla to taková matka na baterky, zničila rodinu a pak, protože to už každému začalo být podezřelé, tak s kamarádem psychiatrem, vymysleli prášky a důchod. Takže ji každý začal litovat. No mohla bych psát slohy…

Já se před pár lety od ní distancovala. Prostě není v pořádku a já nechtěla tahat svého přítele, natož svou novou rodinu, zpátky k ní…

Jde o to, že jsem po hodně dlouhé době otěhotněla a mám krásného syna(3m). Ona to samozřejmě zjistila a snaží se dostat ke mě zpět. Jenže to dělá úplně nepochopeným způsobem.

Místo, aby věci řešila se mnou - je to moje dítě, moje nová rodina. Tak se mě snaží obejít- využívá druhou babičku - se kterou nemáme hezké vztahy - nebo se snaží volat mému tatovi( se kterým máme krásný vztah- úžasný děda) a citově vydírat, že můj syn neuvidí babičku.

Já nechci, aby se do vztahu míchala - mám ji dost a dost mi ublížila. Táta zase říká, že bych ji měla dítě alespoň ukázat a vytyčit si podmínky.

Jaký máte názor vy? Můj je jasný- pro mě skončila dávno a nechci zatahovat mé dítě do kolotoče toxicity… Jenže ze strany druhé prý bych mohla jen ukázat a vytyčit podmínky… Nevím.. jsem tak naštvaná.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
8521
30.9.25 12:25

Ty jsi matka, ty se rozhodni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32126
30.9.25 13:02

Pokud pro tebe skončila dávno, tak není důvod s ní navazovat cokoliv jen proto, že máš dítě. Ona se určitě nezměnila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2257
30.9.25 13:12

Tvoje okolí je padlé na hlavu. Mají tě před ní chránit a ne jí pomáhat s otravováním života. Požádej důrazně všechny, i druhou babičku, ať ti matku nezatahují do života.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15509
30.9.25 13:20

Žádný dítě bych jí neukazovala. Není to opice v zoo. Matka se k tobě chovala celý život jako pi.., tak buď ráda, že ji máš z krku. A takhle bych to řekla i tomu tvému okolí.
Jestli se s ní chtějí stýkat, volat si atd … Tak ať. Ale tebe ať do toho netahají. Že to máš vyřešeno.

A naprosto tě chápu. Já se nestýkám se svým otcem. :) neviděla jsem ho x let a ani to neplánuji. A to dítě taky mám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.9.25 13:22

Dcera 3 a půl roku nezná svoji babičku, odřízla jsem ji už dávno, žije se mi bez ní lépe a nehodlám na tom nic měnit :oops: U nás byl trochu problém u manžela, který má krásný vztah se svojí rodinou a trvalo mu dlouho, než pochopil, že svůj postoj nezměním, dcera má jedny úžasné prarodiče, někdo nemá ani takové štěstí :srdce:

• Citovat
  • Upravit
1844
30.9.25 13:25

Znám to, moje matka skrytá narcistka, plus hodně věcí nastudováno

1/ ti, jež od tebe požadují, abys jí dítě ukázala, aby ses s ní udobřila 8o apod. nesmysly, jsou tzv. létající opice (uschopňovači narcistů) - doporučuje se nekontakt i s nimi
2/ ne, ona se nezmění - anebo jen k horšímu
3/ pokud ji dovolíš kontakt s dítětem a pak po nějaké době ho zamezíš, dáš ji možnost požádat soud o kontakt s vnukem - protože už bude vytvořený „vztah“. A víš, že tohohle jsou schopní. Pokud kontakt nebude navázán, soudní vynucení kontaktu nebude možné.
4/ Asi už víš, že největším trestem pro tihle tvory je ignorovat je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35859
30.9.25 13:28

Poslala bych jí max fotku s nějakým hnusnym vzkazem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.9.25 19:26

Já ji ukázat dítě nechci. :nevim: sama jsem si prožila fakt nehezké věci a tahat do toho dítě? Ne.. jen jsem chtěla slyšet názor i někoho nestranného. Protože podle ostatních bych měla hodit problémy na stranu a nezakazovat to, že se to nedělá.

Jenže jakmile to udělám, tak vím, že se to bude vracet znova a znova. Bohužel jsem taky byla naivní a dala jí šanci… Několik…přesně tři… Jak se říká, když někdo ublíží jednou, je to jeho chyba. Když dvakrát, je to moje chyba, že jsem to vůbec dopustila. Já nechci být zla nebo něco… V některých věcech jsem prostě slabá, vím to. Samozřejmě, že nechci zakazovat babičku /prababičku… Jenže je tu to ALE. Když to udělám, bude to znova vše ve starých kolejích… A to já už nedám. Takhle mě to položilo na dno a vyhrabala jsem se jen díky podpoře partnera a druhé rodiny…

• Citovat
  • Upravit
32126
30.9.25 19:42

Tak to nedělej, na kecy ostatních nedej. Sama víš jak co bylo. Šancí dostala několik, nevyužila je, smůla. Buď ráda za podporu partnera a jeho rodiny. Nedej se :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1968
30.9.25 19:55

Neukazovala bych, ještě by pak mohla tvrdit, že si s ní dítě vytvořilo vztah a žádat proto soudně o návštěvy a péči. Radši ani nevidět. Ani na prst neotevřít aby jezírky nevlezly dovnitř.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
288
30.9.25 20:04

Vůbec se s ní nevídej, hoď ignor mode a žádné fotky ji neposílej (aby náhodou nezačala tvrdit, že má k vnoučeti vztah a chce soudní styk), ostatní příbuzné a lidi “pouč”, ať ti nic nenutí a zavčas se vzpamatují. Když se s ni byť jen jednou uvidíš, začne tvrdit, že má k vnoučeti vztah a chce soudem potvrzený styk - dle popisu toho je schopna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12884
30.9.25 20:23

Bacha, jakmile jednou s dítětem naváže kontakt, může se o něj pak soudit a bude mít větší oporu v zákoně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.9.25 20:35

A nemůže si ten kontakt i tak přes soud vyžádat? Schopná toho je…ta by se soudila až by zčernala… Já rozhodně nechci, aby byla možnost, že by si to vynutila

• Citovat
  • Upravit
1968
30.9.25 22:41
@Anonymní píše: Více

Tak soudit se aso může. Posuzuje se jestli je to v zájmu dítěte. Takže když se neznají, má méně nabito. Ještě by bylo fajn mít důkazy o tom proč se nevidíte. Třeba nějaké „pěkné“ zprávy. Dát jí co nejméně šancí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová