Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Koho chcete trestat - ty holky? Tohle je jenom váš problém, problém dospělých. Holky za to, že jste jako rodiče naprosto selhali, nemůžou. Připrav se, že to bude horší.
Vy potřebujete celá rodina terapii, mediátora, psychologa. Co nejdřív. Kohokoli, kdo s tímhle bude umět pracovat.
Nejsem pro mlácení dětí, kohokoli a zbytečný řev, cirkus. Ale toto by někdo vyslovil jednou a byla by taková siréna, že bych na sebe tu sociálku zavolala pak sama.
My jedeme třetí pubertu. Vše se prolíná. Ale ani jeden si nikdy nedovolil, aby se takhle choval. Umí mít slovní průpovídky a koulení očí, ale je to bez urážek kohokoli.
Příspěvek upraven 29.09.25 v 18:17
To je tak drsný, že bych ji snad vlepila facku nebo ji vyhodila. Musím cvičit trpělivost, než mi půjde dítě do puberty. Samozřejmě jsou věci, které dělat můžeš. Můžeš ji přestat obskakovat, platit jí mobil, prát jí a vařit atd. Až se bude vzpouzet, můžeš jí nabídnout pobyt ve středisku výchovné péče. A tvůj manžel, no.. škoda mluvit.
@Kelsey1 píše: Více
V zivote jsem tohle nikomu nerekla a uz vubec si nedovedu ani predstavit toto rici komukoliv z rodiny. Husty, zakladatelko to rychle res i kdyz nevim jak ![]()
A nemůže to být reakce na komunikaci mezi rodiči? Psala, že ji manžel před dcerami pomlouvá. No tak třeba jenom kopírujou.
což v podstatě není úplně jejich chyba ale chyba rodičů, že si neumí jeden druhého vážit a uzemnit se.
Vliv výchovy a mluvy doma.
U nás věděli, že sprostě mluvit nemají.
Starší asi nějaká slova venku používal (mezi kamarády), doma tak nemluvil nikdo ani z dětí ani my.
Známá dětem nadávky od školkového věku zakazovala, ale doma tyhle slova běžně používali, takže to bylo marné.
Jakože tě neposlouchají, protože je nemůžeš za neposlechnuti zbit?
Chápu to správně?
U muže respekt maji i bez násilí, tak se inspiruj. Tebe nerespektuji a věř mi, ze kdybys ty holky uhodila, tak by tě měli u řitě ještě víc.
Neco děláš špatně - tak se zkus zamyslet nad tim co (nebiti to fakt neni). Bude to v komunikaci, jakým stylem požadavky sděluješ třeba. A ten nejdůležitější základ je byt s manželem za jedno. Tak to proberete a vymyslete něco.
Tady by ode mě děvče dostalo přes ústa. Tím, že se u vás tělesné tresty nevedou, by to mělo efekt o to větší. Dejte si s manželem pozor, abyste pubertu dcer zvládli. Zdá se mi ale už skoro pozdě.
Dostala by v ten okamžik facana a je mi jedno, co si o tom kdo myslí.
@Maddie764 píše: Více
Kde ti z toho plyne, že otce respektují?
@lucad77 píše: Více
Ano, v takovém případě rozhodně. Co bude říkat, dělat později.
@Maddie764 píše: Více
Takovou by po tlamě dostala, že by se jí hlava otočila. ![]()
Nj, z těchto rozmazlených spratků už nic normálního nebude.
Dost jste tu výchovu zanedbali. A teď sklízíte plody své práce. A lepší to nebude … ![]()
Ahoj lidičky, hlavně maminky…
mé dvě dcery, 12 a 14 let, míří sice do puberty, ale jejich chování to neomlouvá. Bohužel na jejich výchovu máme s manželem jiný názor, mají ho v kapse, pořád se o ně bere, ať se chovají jakkoliv. Mě uráží před nimi. Tělesné tresty jsou u nás zakázané.
Kam to ale poslední půlrok vede? Těžko jim něco "poručím ", aby po sobě uklidily, odnesly talíř, daly prádlo do koše, ne vedle… prostě se mi vysmějí, vždyť já je nemám jak potrestat, když neposlechnou…
Včera jsem po dceři zase něco chtěla, odpověď: „jsi šílená kurva“ znělo z jejích úst. zalapala jsem po dechu. když jsem to řekla manželovi, tak prý s ní promluví. dcera to zapřela…
když jsem ho dnes zeptala, co by dělal, kdyby to řekla jemu - prý by to chtěl od ni zopakovat, pak by prý už sklapla. nic víc. a ja bych prý chtěla ji zase trestat…