Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@marcela628 Taky jsem koukala, ale zatím tomu opravdu nemůžu nic vytknout. Ještě mi sestra říkala, ať si zjistím, jak to má moje pojišťovna s proplacením toho prvního screeningu. 🤭
Jediné co, tak tam vždycky čekám třeba půl hodiny, i když jsem objednaná na nějaký čas. Ale to je myslím skoro všude. Jsem zvyklá už od předchozího dr. v Opavě.
A hned na první prohlídce mi doktorka řekla, že příště může manžel klidně se mnou, aby taky viděl miminko. Takže minule už byl se mnou vevnitř a byl nadšený. ❤️
Ahoj holky, zítra začínám 10. Týden a ode dneška mám PN. Mám vysoký tlak a beru na to léky a přidalo se poslední dny nepříjemný zvracení skoro po každým soustu, takže do sebe pořádně nic nedostanu a co do sebe dostanu to pošlu zase ven, takže v práci nedokážu fungovat pracuji s postiženými dětmi. Dnes když mě viděla v práci nadřízená která ještě nevěděla, že jsem těhotná mě v podstatě seřvala, že sem ji to neřekla a že jak si to představuju a jelikož tam po mě dost šlapou sem ráda, že mi dali tu neschopenku, protože je mi dobře jen když spím nebo aspoň ležím. Co si o tom myslíte? A máte někdo podobnou zkušenost, že jste byli na neschopence? Já nechtěla být fnukna, která otěhotní a jde na neschopenku, nadšená z toho nejsem hlavně kvůli penězům, ale říkám si, že zdraví mám jen jedno a kvůli miminku abych byla v klidu
@Veru514 Ahojky, uplne ti rozumim. Ja jsem na PN skoro mesic. Me nasli hematom, takze jsem doma kvuli nemu. Ale o to je to horsi, ze mi vlastne „nic neni“, takze se jenom valim, a citim se hrozne, ze nemuzu do prace 🙄 ale v tvem pripade, jestli ti je spatne, vubec bych vycitky nemela, a zamestnavateli do toho muze byt prd, nemas povinnost jim nic sdelovat, a uz vubec oznamovat tehotenstvi s predstihem. My teda vztahy mame na pracovisti dobre, takze po me nikdo uplne neslape, i kdyz by me v praci ted potrebovali. Ale ty si vubec nelam hlavu, a zustan doma, dokud ti nebude lip🙏🏻 mas i pomerne narocnou praci, tak to opravdu nema cenu se premahat, ten vysoky tlak neni sranda 😩
Ale drzim palce at je ti lepe, poradne si odpocin❤️
Já jsem na neschopence od 8tt. (Jsem teď 14tt) Nezvracela jsem ani jednou a jen sem tam žaludek na vodě a teď poslední 2 týdny únava.
Na neschopenku jsem sla na doporučení dr protože mam endometriozu ale říkala ze je to na mě, protože jsem takhle byla v pohodě.
Ale sla jsem hlavně z důvodu ze v práci jsme to měli dost napjaté a já jsem byla každý den v totálním stresu, chodila tam s nechutí a odporem a po tom co jsem oznámila šéfové ze jdu na NP tak mě taky totálně seřvala co si to dovuju. Je mi to jedno. Navíc pracuju v laboratoři v každodenním kontaktu s infekčním materiálem. Zdraví mam jen jedno a teď už jsem 6 týdnů v naprostým klidu. A je mi jedno co si o tom kdo myslí, já myslím na miminko a ať si klidne každý rika co chce 😊
@Veru514 já jsem na neschopence od té doby, co jsem zjistila, že jsem těhotná. Mám cystu a dělám v domově pro seniory - administrativu a aktivizace, ale moje vedoucí chce, abych dělala i přímou péči, takže jsem zůstala raději doma. Ale v práci hrůza, děsím se toho, že bych se tam měla vrátit. Řekla jsem to zatím jen ředitelce, ale vedoucí ne. A vedoucí už se vyptává, proč jsem tak dlouho na neschopence, dokonce si na mě u ředitelky stěžovala, že jsem ji odmítla sdělit důvod mé neschopenky. Nedokážu si představit, že bych se tam vrátila 😩 😩 tu práci miluju, ale v takovém napětí pracovat nechci a navíc si nedokážu představit, že bych byla dále omezená vycházkami. ![]()
@klaudi587 já to mám stejně. Po tom co mi vedení dnes převedlo si taky neumím představit, že se tam vrátím, protože to by mi daly sežrat a ohled by nebraly. Takže doufám, že s doktorkou bude řeč a když mám ten vysoký tlak bere to jako dostatečný důvod, abych byla doma v klidu. Tam sem každý den ve stresu, kdyby to bylo jinde tak to asi PN neřeším tak brzo nebo vůbec kdyby to jen trochu šlo, ale tohle se nedá
@Veru514 @TerkaS98 Holky já vám s tou neschopenkou úplně rozumím, ale musím vám říct teď svůj pohled s odstupem času
v prvním těhotenství jsem měla neschopenku ze dne na den (těhotenství po potratu, silné zvracení, spineni), obrecela jsem to, že jsem najednou “neschopná” a nemůžu do práce
Pak jsem poprosila doktora, ať se můžu vrátit, no byla jsem jeden den a silně zakrvacela, že mě z práce rovnou vezli na gyndu a já si myslela, že je mimčo pryč
velký hematom a pak bylo stále něco a já s neschopenkou až do konce těhu… Musím ale říct, že díky tomu klidovému režimu mám doma zdravého prcka
a zároveň je to holky poslední čas, kdy se můžete věnovat jen sobě a opravdu si odpočinout
Takže toho využijte, odpočívejte a to naprosto bez výčitek svědomí ![]()
A gratuluji ke všem kontrolám a samým zdravým miminkům ![]()
@Veru514 ahoj, dělám ve speciální školce a jsem na neschopence od 5tt
kvůli předchozím potratum a kvůli tomu ze decka jsou imrvere nemocný
@mksv u nás taky pořád, což ještě doktorce řeknu na kontrole, protože to taky nepřidá, pořád tam s něčím chodí nemocný ![]()
@Veru514 Ahojky, já jsem byla na neschopence taky kvuli hematomu a cystám, ale vše se vstřebalo a já po 3 týdnech mohla do práce. Ale práci mam fajn, baví mě, mam tam pohodu a super vedoucí takže vím že kdyby se mi udělalo špatně nebo cokoliv tak můžu jít domu případně na trvalo marodit. Kdyby mi doktor řekl, že to nedoporučuje tak samozřejmě zůstanu doma a vůbec se nikam neženu, miminko je pro mě 1000× důležitější, o to víc když jsme na něj čekali 5 let. Já doma bláznila, pořád se kontrolovala co mě kde bolí a jestli je to dobré, takže jsem trochu bláznila, ale naštěstí je vše v pořádku a já můžu dělat co mě baví a našetřit ještě nějakou kačku na výbavičku 😊
Ahoj, ja mam po 1.utz screeningu, zitra o 12:30 jdu jeste ke svemu gynekologovi (vysledky odberu) a snad konecne pro prukazku
.
Na utz vse v poradku (tuk tuk), bylo to neskutecne, jak uz je to fakt takove akcni mimino
.
Pohlavi ani naznak. Pry jeste min. mesic si pockame.
A…ODESLY mi nevolnosti, jsem tedy uz 13.tyden a kooonecne nezvracim, nemam zaludek na vode, nemam takovy ten “po party” stav, je to uzasne!! Konecne se s chuti najist
.
A chtela jsem tem, ktere jste na neschopence napsat, ze….opravdu, lehko se to rekne, pokud v te situaci ted nejsem…ale zkusite si i tu PN a cas se sebou doma uzit. Pamatuji si, ze jsem take sla pred materskou u prvniho tehotenstvi na PN a trpela jsem. Nebavilo me byt doma, vlastne jakoby nic nedelat..jen koukat na tv, filmy, cist…ale…potom jsem na to fakt 7let vzpominala a bouchala si hlavu, ze ja krava se tim ubijela. Mela jsem “aktivni” mimino, potom batole a potom deuhe tehotenstvi s batoletem..a 7let jsem asi poradne nesedela a nepodivala se na film vkuse.
Mate to na omezeny kratky cas, par tydnu…
bez vycitek se valejte a relaxujte
@mksv cukr mám úplně ukázkový, ale moje mamka o brácha jsou povahou strašný šídla, tak to asi bude aji prcek.😀
Holky, ty co ceka dnes screening drzim moc palce a nezapomente nam dat vedet
![]()
A vy co jste na neschopence..uprimne chapu ze to musi byt obcas ubijejici, ale je to pro dobro vas a miminka tak at vas ani nenapadne mit nejake vycitky
![]()
Jeste me napada, holky, vy co nejste na nemocenske a pracujete, kdy budete oznamovat tehotenstvi v praci?
Ja jsem dnes 14+3 a brisko se mi ted nejak skokove vyboulilo. Rano jsem to docela ok, v satech se ztrati ale odpo uz i v tech satech neco videt je…dostala jsem se momentalne do faze „je tlusta nebo tehotna?!“
Takze to planuji asi pristi tyden sefovi rict. Mame tam dobre vztahy a myslim, ze cim driv, tim lip ze muzou pomalu hledat nahradu a ja nekoho zaucit. Pracuju teda v kanclu, za pocitacem, takze o nejake fyzicke namaze u me neni rec.