Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@culinka123 mě to drží prave už tak třetí den tak ruzne přes den. Když lezim tak je to fajn, když stojím a chodím tak to cítím víc, celkově spodek břicha takový bolavy, ale doufám ze to bude Ok ❤️
Ahoj holky, hlásím se z kontroly, 8+4 vše ok ❤️ za 14 dni jdu na krev, TP v lednu ☺️ ale zůstávám s vámi ![]()
@ruzulka : Jediné, co mi pomáhá na nevolnost, jsou rajčata, nic jiného. Snažím se jíst, ale občas je to s žaludkem boj. Momentálně mám cca. -3 kg.
@mksv ty vaginální leky neměli, takže přišli až dnes ráno. Uvidíme jak to zabere. 🙈 ale včera ráno mi to přišlo asi nejhorší zatím.
@TerkaS98 Já třeba angelsounds mám z prvního těhotenství a vytáhnu ho až ve 14. týdnu. Dřív to nemá smysl se stresovat. S dcerou jsem od toho 14. týdne poslouchala jednou týdně v neděli večer pro uklidnění, protože jsme třeba dva měsíce neměla ultrazvuk…
@ruzulka jedine co mi pomáhalo, bylo stále jist. A tím myslím fakt co hodinu jsem něco zvejkala. Nejčastěji rohlík s něčím. Nic tekutého mi nepomahalo, musela jsem mít fakt něco hutneho.
A ideálně všechno studené, nic teplého jsem jist nemohla.
Holky, kdy vám začala mizet únava? Potřebovala bych začít fungovat hlavně doma, ale nemůžu se k tomu vůbec dokopat. Cely den bych jen prospala, a i když něco začnu dělat, po par minutách si musím jít zase sednout, protože se mi začne motat hlava :/. Zítra začínám 13tt a začínám si připadat už hrozne neschopna
. Měsíc před tehotenstvim jsem běžela maraton a teď jit jen na procházku je pro me nepředstavitelne a začíná se mi to hrozne podepisovat na psychice
.
@Banila : Já naštěstí únavou netrpím. Mám doma ještě jedno dítko, takže si ani únavu nemůžu dovolit.
Držím palce, ať únava brzy zmizí. ![]()
Holky děkuji za odpovědi k tomu pasu, já ho nakonec pořídím, pro klid své duše, přeci jen jsme na tohle Mimi čekali dost dlouho, tak to nechci nijak podcenit.
Ahojky tak screening dopadl dobře. Mimčo má 7,3 cm a termín zůstal stejný 1.12.
![]()
@ruzulka uplne to same co pisou holky.. hodne jist, i kdyz nemas vubec chut, z me zkusenosti jsou nejhorsi prvni tri sousta, a pak uz je to dobre 😁 a co mi hodne pomahalo/pomaha je studena perliva voda, hodne ovoce, hodne jim brumíka (to je takova ta buchta s naplni) a celkove ty „buchtovite“ veci jsou na ten zaludek moc fajn💪🏻 neboj ono to prejde❤️ 🙏🏻
@Banila mám to stejně. Jsem silene unavená a jsem schopna proležet cely den a večer stejně usnu jak mimco v 10.. taky bych rada aby mě to už přešlo, protože si přijdu fakt marna a ani na uklid doma nemám energii 😔
Ahoj holky. Ve ctvrtek kontrola 9+2. Termin 26.12. Dalsi kontrola za 14 dni a screening az 22.6. Koupila jsem angelsoud, tak doufam, ze srdicko najdu co nejdriv na uklidnenou. Pokud bych nemela vynechanou MS, tak nemam šajnu o tom, ze jsem tehu.
Mimco se na fotce sibalsky usmiva🙊 preji vsem uspesnou cestu ![]()
Ahoj 🌸 tak se hlásím zase asi po třech týdnech 😊 Včera jsem byla na kontrole v 10+6, vše vypadalo dobře, už jsem slyšela srdíčko, několikrát tam pěkně mimčo poskočilo 😁 ❤️ … 14.6. jdu na první screening, opět ke své lékařce - má na to licenci (velká výhoda - má celé těhotenství přehled a hlavně vím, že má kvalitní utz i běžně v ordinaci (upřímně, možná lepší, než v Podolí, kde jsem poprvé rodila a plánují zas), mezitím si mám dojít na krev a příště dostanu i průkazku. Tak věřím, že bude vše ok ❤️ … Oproti prvnímu těhotenství mám tedy už měsíc chvilkama kocovinku, tenhle týden se přidala velká únava, která včera během minuty zmizela 🤷🏼♀️ 😁 Je to jiný stav. Užívejte si to, přeji vám to všem ❤️