TP prosinec 2023

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1813
24.5.23 09:55

@needtobreathe Já tedy z toho chápu, že pojišťovnou jsou hrazeny jen tři ultrazvuky za celé těhotenství (pokud není rizikové), včetně těch screeningů. Všechno nad rámec si musíš platit. Já mám OZP a tam je napsaný ten samý text.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
622
24.5.23 10:02

@_Nixol já ho pociťovala celkem brzy. Už i přítel říká že to jde dost vidět.. a to na začátku rikal že ho naschvál nafukuji😂 😂
Když jsme si v pondělí dělali fotky tak jsem musela hodně zatahovat a přítel mě musel kryt rukou, aby nebylo bříško vidět. 😂 snad vás nepohorší fotka v kalhotkách 😂

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2485
24.5.23 10:07

@needtobreathe ja se v tom teda moc neorientuju, ja jsem opravdu do 13tt mela celkem 6 UZ, ale zase nevim jak to je, kdyz ti treba najdou hematom nebo cystu.. v tom pripade mozna doktor vykaze ze to nebyly preventivni ultrazvuky, ale byly nutne? Fakt nevim😁 jako stejne je to husty, clovek pracuje jak pitomej, plati si zdravotni, a pak si musi platit i blbe ultrazvuky? Asi to zacinam nechapat 😳 jako kdyz po me chteli 3000kc za cisteni kanalku, jak kdybych si to udelala sama, ze se mi zanitil zub🤦🏼‍♀️ 😁

@penalda mas krasne brisko❤️ ted jsem studovala, takovy ty babske rady, jak podle tvaru poznat pohlavi😁 ja mam zatim brisko na holcicku, a u tebe bych to typovala podle spicky na chlapecka😍 hrozne me ted bavi tyhle veci studovat😂

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4855
24.5.23 10:17

@TerkaS98 tak to jsem zvědavá jestli se trefíš. :D
Loni jsem měla v Car asi 12 utzv pak mi řekli, že jsem vyčerpala nárok na pojišťovnu tak jsem za jeden platila 500. V těhotenství si myslím, že se to střídalo jednou poradna jednou utzv, ale už je to 12 let.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1360
24.5.23 11:16

@needtobreathe : VZP hradí první ultrazvuk, kdy tvůj doktor zjistí, že jsi těhotná, kde je těhotenství a jeho stáří (termín porodu). Pak hradí základní 2. screening. Nehradí konsiliární (podrobný) 2. screening, pokud není na základě nalezeného problému u základního 2. screeningu indikován lékařem. A hradí základní 3. screening.
Osobně si myslím, že není potřeba dělat ultrazvuk na každé kontrole u svého gynekologa, takže u nerizikové rodičky bez problémů jsou tyto 3 ultrazvuky dostačující. :srdce: Pokud se gynekologovi něco nezdá, udělá kontrolní ultrazvuk a vykazuje si ho na pojišťovnu. To samé, když se jede na pohotovost s akutním problémem.
Ale poměrně často si doktoři nechávají zaplatit za 2. screening, protože se jim nechce dělat ten základní, ale rovnou se rozhodnou udělat podrobný a pak chtějí po ženě peníze… I to na svých stránkách mívají psané tak, že základní screening nic neodhalí a žena je „nezodpovědná“ a kdo ví co, když si nezaplatí ten jejich "lepší… Toť můj názor a zkušenost…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
187
24.5.23 12:26

Holky, já tedy při prvním těhotenství chodila na kontroly každých 4-5 týdnů, ultrazvuk, i když krátký a rychlý, pro kontrolu, mi dělal pokaždé. Ve 2. a 3. trimestru mi pak dělal jeden „důkladnější“. A nikdy jsem nic navíc neplatila. Pouze za 1. screening, který mi dělali v nemocnici a který jsem si pak u VZP nechala proplatit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
858
24.5.23 14:58

@TerkaS98 objednala si sa do Rce na screning?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2485
24.5.23 16:29

@Džejn10 nene objednaval me doktor, a objednal me do Usti, maji ho tam pry nejdetalnejsi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2024
24.5.23 17:59

@TerkaS98 můžu se jen zeptat, Ústí nad Labem nebo nad Orlicí? :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
858
24.5.23 18:07

@ruzulka nad Labem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2485
24.5.23 18:41

@ruzulka ano nad Labem :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
622
24.5.23 20:44

Tqk já si jedu udelat snad zbytečný výlet do nemocnice.. bolesti trvají už moc dlouho.. 😔

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1092
24.5.23 21:06

@Frey0369 moc držím palečky a posílám podporu!❤️

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81
24.5.23 21:20
@Frey0369 píše:
Tqk já si jedu udelat snad zbytečný výlet do nemocnice.. bolesti trvají už moc dlouho.. 😔

Drzim palce, at je vse ok 🙏🏼

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
622
24.5.23 21:42

@Zuzca.K dekuji

Tak jsem dostala leky které by měli ulevit. Bolesti jsou od dělohy, ale neví proč. Je prý citlivá a neví na co takhle reaguje a že to mám probrat s panem doktorem na screeningu. Mimčo je ale v pořádku, jen má méně plodové vody, což ničemu prý nevadí.
Tak snad léky pomůžou. 🙈

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky