Trable s dvojbodovým pásem

TKJ
277
28.7.11 09:51

trable s dvojbodovým pásom

Ahoj maminky. Máme taký problém, narodilo sa nám ďalšie mimčo, takže už máme deti 3. Máme auto Opel zafira, 5 miestne s dvomi prídavnými (skôr núdzovými)sedčkami, čiže 7 miestne, ale nutne potrebujeme využívať kufor na kočík a batožinu, často cestujeme na Slovensko, čiže tie dve núdzové moc nepoužívame a teraz už vôbec nie. Potrebujem poradiť, či existuje nejaká nadstavba na dvojbodový pás, či ho nejak ide prerobiť na trojbodový. Alebo ako to mám vyriešiť,máme tri sedačky (vajíčko, potom 9-18kg, a 15-36 autosedačku)a dozadu ich pohodlne nacpeme ale v strede je ten dvojbodový pás. viem že je jedna sedačka romer eclipse, ktorá na dvojbodový ide dať,ale ja naňu porste nemám peniaze :-(. Alebo by stačilo kúpiť synovy už len podsedák (má 3 roky, 20 kg, 110cm)a ten na dvojbodový pás môže ísť(ak áno, aký ?)? Neradťe mi prosím, že má manžel alebo ja sedieť v strede a jedno dieťa vpredu, manžel má dva metre 105 kilo a nezmestí sa tam, ja sa tam kludne vojdem, ale často sa pri šoférovaní striedame,a manžel by „chudáčik“ neprežil keby si občas nemohol dať pivo, poznáte to :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5533
28.7.11 10:07

Kelisko,
tuším, že je možné nechat v servisu předělat pásy, ale vyjde to mnohem dráž, než autosedačka. Ta römer eclipse se dá sehnat něco málo přes 3000 Kč, což mi nepřijde jako velká investice oproti jiným sedačkám. Ale zase je až od devíti kilogramů :-( . Rozhodně bych tříleté dítě nevozila na podsedáku. Nevozíme na něm ani téměř osmiletého kluka (koupili jsme sice podsedák k babičce, aby mohli jezdit, když hlídají děti, ale stejně jim tam vždycky necháme klasické sedačky). Podsedák se mi příčí. Může se cokoliv stát, podsedák podjede…
Ještě existuje Fair GO/1, pro novorozeňata, ale to už je přes 4 tisíce. Já bych rozhodně bezpečnost dětí nepodceňovala a ty peníze investovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
28.7.11 10:30

na dvoubodový pás jsou již pouze sedačky 9-18 Römer Eclipse a Fair G0/1, jiné na dvoubodový pás nejdou, ani podsedák nesmí být na dvoubodový( a už vůbec nedávat tříleté dítě na podsedák), a žádná nástavba na dvoubodový pás také neexistuje, jediná další možnost je nechat si vyměnit sedadlo s dvoubodovým pásem za sedadlo s tříbodovým pásem, pokud ho Opel v novějších ročnících dělal, ale to vyjde jistě několikanásobně dráže , než nová autosedačka
takže buď vozit jedno dítě na zadních sedačkách a budete mít menší kufr, nebo koupit novou sedačku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26093
28.7.11 10:31

Pokud vím, tak pokud jsou v zadu dvě autosedačky, tak třetí dítě (nad 3 roky) může sedět na tom prostředním sedadle úplně bez sedačky (aspoň jsem to četla na stránkách besipu nebo kde), ale já osobně bych do toho nešla… PRostě mi to, aby si manžel mohl dát pivko přijde míň důležitý, než bezpečnost dětí, takže bych jednoho dospěláka nacpala mezi ty sedačky :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26093
28.7.11 10:35

Tak jsem našla - http://www.ibesip.cz/…utosedackach tady to je napsaný, ale jak říkám, já bych do toho nešla… :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14015
28.7.11 10:41

Já osobně bych na podsedák nedala ani našeho nejstaršího, a to má v srpnu 5 roků (ovšem 20kg teda nemá :twisted: ). Pivo si myslím, že je to úplně poslední, ale osobně bych nechtěla dítě ani na tu přední sedačku vedle řidiče.
Takže i za mě - buď to pořešit sedačkou na dvoubodový pás, anebo nechat domontovat tříbodový (řekla bych, že se to dělá do stropu :think: , odkud se tříbodové pásy u prostředních sedaček vedou). Otázka, co stojí víc peněz.
No, nic moc, důvěrně to znám. My máme sice tříboďáky, ale zase tam není místo, aby člověk prostrčil ruku a sedačku zapnul, tudíž taky na pytel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30332
28.7.11 11:20

kate má pravdu, na tom sedadle s dvoubodovým pásem můžeš vést dítě bez sedačky. My jsme to párkrát použili, když jsem vezli dítě, které běžně autem nejezdilo a tudíš sedačku nemělo. Pravidelně bych do toho nešla, to bych radši dokoupila sedačku na dvoubodový pás. Takovou sedačku si myslím, za čas zase dobře prodáš, přeci jen těchto aut je pořád dost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
TKJ
277
28.7.11 11:23

Dakujem za príspevky.Doteraz (mesiac od porodu najmenšej)sme to riešili práve tak, že ja som v strede a syn(20kilový)je vpredu v autosedačke, ale velmi sa mi to nepáči,nemám z toho dobrý pocit.A ešte kým sa usadíme a ja sa natrepem do stredu, trvá to vždy strašne dlho, všetky deti revú..A tiež mi to nie je moc po chuti, dať syna do stredu iba na podsedák, a nedať mu nič, do toho by som tiež určite nešla…ach jo, je to ťažké. Ako vidím, budeme musieť takto jazdiť ešte nejakú chvílku, aby som na tú sedačku na dvojbodový našetrila..Alebo ma napadlo, zobrať ju na splátky. Dosť ma tá Fair GO/1 zaujala, nevedela som, že je už od narodenia. Neviete o nej niekto niečo viac?steeve, myslíš, že by som tam mohla dať 1mesačné dieťatko a normálne ho upevnila proti smeru jazdy len tím dvojbodovým? (auto na isofix nemáme).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26093
28.7.11 11:51
keliska píše:
Dakujem za príspevky.Doteraz (mesiac od porodu najmenšej)sme to riešili práve tak, že ja som v strede a syn(20kilový)je vpredu v autosedačke, ale velmi sa mi to nepáči,nemám z toho dobrý pocit.A ešte kým sa usadíme a ja sa natrepem do stredu, trvá to vždy strašne dlho, všetky deti revú..A tiež mi to nie je moc po chuti, dať syna do stredu iba na podsedák, a nedať mu nič, do toho by som tiež určite nešla…ach jo, je to ťažké. Ako vidím, budeme musieť takto jazdiť ešte nejakú chvílku, aby som na tú sedačku na dvojbodový našetrila..Alebo ma napadlo, zobrať ju na splátky. Dosť ma tá Fair GO/1 zaujala, nevedela som, že je už od narodenia. Neviete o nej niekto niečo viac?steeve, myslíš, že by som tam mohla dať 1mesačné dieťatko a normálne ho upevnila proti smeru jazdy len tím dvojbodovým? (auto na isofix nemáme).

Já osobně si myslím (a mám z toho takovej pocit), že ten podsedák už stejně žádnou ochranu neposkytuje, jen dá to dítě do polohy, kdy mu ten tříbodovej pás nejde přes krk, ale přes rameno… :think: Ale možná je to jen můj pocit… :nevim: Takže podle mě vyjde nastejno, jeslti na tom prostředním sedadle sedí prcek na podsedáku nebo bez něj, když je tam jen dvobodovej pás… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
28.7.11 13:37

Kelisko, ale ta Fair je na dvoubodový pouze po směru, tedy v kat. 9-18, pokud ji chceš použít do protisměru , tedy v 0-18, tak je na tříbodový pás, nebo na základnu na isofix, takže to nevyřeší momentální problém s dvoubodovým, na ten dvoubodový je potřeba nyní posadit to prostřední dítě do 9-18

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
TKJ
277
28.7.11 14:54

takže steeve jedine romer eclipse ?iná není? (na 9-18)..trochu mi je luto, mame maxi cosi tobi, dobrá autosedačka..ale na trojbodový :-(. steeve u vas sa neda kupit sedačka na splátky? ja viem, pre nekoho není 3000kč vela, pre nás ano :-(. ale asi to fakt ináč nepude

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
28.7.11 16:25

bohužel na splátky již n edáváme, dříve jsme dávali, ale ty úvěrové společnosti chtějí moc, že je pro lidi výhodnější vzít si sami rovnou půjčku, nebo přes kreditní kartu, takže splátky již nezajišťujeme

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
9.3.15 01:18

3 sedačky vzadu

Já tento problém se 3 autosedačkami řešila před 2 roky…uprostřed mám MAXI COSI RODIFIX (je dražší - cca 5 000,–), ale do Fabie jsem nenašla žádnou jinou „plnohodnotnou“, která by se tam vešla a zároveň jsem se mohla dostat k upevnění 3-bodových pásů…díky jejímu tvaru lze kolem ní snadno prostrčit ruku (ne příliš obrovskou) a bez problémů poutat všechny 3 autosedačky (mezera na připoutání do 10 cm). **Bezpečí dětí má přednost před cenou****(v době nákupu autosedačky mi po zaplacení poplatků s bydlením nezbývalo ani životní minimum, takže autosedačku dostal syn jako hlavní dárek k narozeninám - složilo se nás více členů rodiny). (pro info - ve Fabii combi mám vzadu 2× Recaro young sport a uprostřed Maxi cosi rodifix - tvarovaná sedadla srovnána tenkým molitanem pod potahem)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí