Trable s rodinou, jak to vidíte vy?

Anonymní
3.1.26 22:13

Trable s rodinou

Ahoj chtěla bych znát nezaujaty názor na rodinné vztahy. Jsme tři sourozenci. Nejstarší bratr, sestra a ja. Brácha je o 10 let starší nez ja, ségra o 8. Oba mají jiného otce, ale máma nikdy nedělala rozdíly. Byla na nás sama. Jejich otec byl alkoholik a mámu bil, můj si zas našel jinou. Vždy jsme měli dobré vztahy, ze nám je každý záviděl. Až do doby než máma umřela. Mě bylo 16. Ségra si me vzala na 2 roky, nez budu plnoleta, do opatrovnictvi. Brácha mel rodinu jeste, kdyz máma žila. Ségra cestovala od mých 18 po světě a pak se taky usadila a ma svoji rodinu. Ja uz také. Vztahy až do me promoce byly vcelku fajn. Ségra nemohla přenést přes srdce, ze jsem si udělala vs. Vyčetla mi, vse možné. Následně jsem se vdala a tim me oba sourozenci na několik let odstrihli. Předloni jsme se nějak kontaktovali, byli dokonce u nas na týden na dovolené. Brácha mel nase dítě a ségry deti tyden u sebe. Letos jsem mela kulaté narozeniny. Zvala jsem je na oslavu a ani jeden nepřišel. Ségra, ze pry to ma daleko a prý ma uz objednaný víkend. Má to k nám asi 600km a bezne třeba na třídní srazy jezdí. Brácha že prý uz ma taky zamluveny víkend. Pak se sama Ségra preprekla, ze žádný víkend zaplacený neměli. Brácha uz se neozval. Nenapsali ani na nový rok. Přiznám se, ze absolutně netuším co jim preletlo přes nos. A vzhledem k tomu odstrihnuti před lety se mi s nimi ani nechce udržovat kontakty dal. Přijde mi to od nich zvláštní. Jak to vidíte vy? Brácha je pod vlivem manželky a Ségra vždy byla a je taková, ze často mění nálady a názory.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
675
3.1.26 22:20

Jaký mají vztah s tvým manželem?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.1.26 22:22
@Salome123 píše: Více

Neutrální. Manžel je jiný, nez jsou oni. Brácha by s nim asi na pivo dobrovolně nešel. Ale brácha je aktivní, manuálně vzrušený. Manžel je kancelářska krysa. Zájmy mají naprosto odlišné. Ségra ho nějak toleruje.

• Citovat
  • Upravit
2771
3.1.26 22:44

Je to hodně zvláštní, aby se z ničeho nic tak odstrihli. Možná me tak napadá, jestli ti ségra nezávidí vs a život a nepostvala proti tobě i bráchu? Přeci jen, když bydlíš dal oni 2 spolu v kontaktu budou casteji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.1.26 22:44
@Anonymní píše: Více

Hezký překlep 😂 manuálně se vzrušit jistou aktivitu vyžaduje no :D :think: :mrgreen:
Jinak já se například veškeré info o mé sestře (o 5 let mladší) dozvídám od matky. U nás spolu pečou ony 2, já jsem ta poslední, které se něco důležitého řekne, sestra sama nemá potřebu se mnou běžně komunikovat. Teď jsme si tedy párkrát napsaly, no spíš já, protože měla dost vážné zdr. problémy, tak jsem chtěla jen podpořit a tak nějak to člověku není prostě jedno, že, pořád je to sestra. Ale jinak se ke mně většina novinek dostane s křížkem po funuse a ještě se matka diví, že to nevím, přitom ví, jak to je.
Prosím o anonym, rodinné a zdravotní záležitosti.

• Citovat
  • Upravit
22888
3.1.26 22:48

Sourozenci jsou o dost starsi a polorodi. Dokud matka zila, tak vas pojila dohromady. Pak to jeste nejakou dobu fungovalo, protoze bylo potreba, aby te nekdo doopatroval do dospelosti. Pak jste kazdy meli svoje starosti a uz vas nic moc nepoji. Sama pises, ze s nimi nechces moc udrzovat kontakt a vzhledem k dotazu, tak si nejsi jista.
Mam v blizkem okoli podobny pripad. Dokud rodic zil, tak se vsichni schazeli a fungovali a kdyz umrel, tak ty vztahy mezi polovicnimi sourozenci s vetsim vekovym rozdilem, sly do kytek. Evidentne tim pojitkem byl hlavne ten spolecny rodic(matka), ikdyz dokud zil, tak to tak zjevne nebylo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.1.26 22:54
@Dn0712 píše: Více

Sestra je dal. Ja s bráchou jsme ve stejném městě, i když to mame přes hodinu k sobě. S bráchou vic v kontaktu nejsem. On hodně pracuje. Bráchovi jsem pravidelně na me střední a vs hlídala dítě, kdyz bylo malé. Brácha se vůbec nezajímá, neřeší. Až tedy loni vzali na milost i naše dite. Ségry deti si brali vždy. Oni spolu „pecou“ tim, ze nadávají na mého otce. Protože ten mame způsobil velká trápení a defacto i nám dětem. Dost často jsem od nich poslouchala, ze pry jsem jako on. Jejich otec ale nebyl o moc lepší. Jako vyčítat si otce mi prijde dost dětinské. :zed:
Jestli ségra závidí… Nevím. Sice ja mam jediná vs, ale oni oba si žijí daleko lépe nez ja. Brácha ma vlastní firmu, ségry manžel taky. Ségra si chodí do práce, jen aby se doma nenudila. Ja lítám jak blázen, abychom poplatili hypotéku. Ale ja si na můj život nestěžuju. Žiju, jak nejlépe umím a nemyslím, ze se mám špatně. Ale rozhodně nejsem typ člověka co by dával cokoliv na odiv.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
3.1.26 22:57

No to se povedlo :lol: možná se u te práce i vzrusi, nevím. Kdybychom byli v kontaktu, tak se zeptám :lol: u tebe mi to tedy prijde šílené, ze to podporuje/toleruje matka. Nechápu.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
3.1.26 23:02
@Oriseka píše: Více

Ono to není, ze nechci udržovat kontakt. Ja se ho snažím respekt. snažila udržovat. Jenže ségra hrozně prosazuje svoje deti. Ano jsou šikovné, skvěle, úžasné. Příklad ja treba pošlu fotku, jak se našemu dítěti neco povedlo. Ona na to dá like a zároveň pošle 4 fotky svých dětí jak něco… prijde mi to takové soupereni. Loni treba její jedno dítě mělo západy ruzne po Evropě. Tak navrhla ať jedeme, ze budeme spolu. Jeli jsme snad 4× jo bylo to super. Na druhou stranu trvavit víkend ve sportovní hale na sportu, ktery mi nic neříká, platit cestu, ubytování. Přitom to nebyli zadne velké zápasy. Ale řekla jsem si ok, budeme spolu o to jde. Ostatní neřeším. A pak kdyz mám kulatiny, tak mi lže, ze nemůže přijet protože mají zaplacený vikend a pak se sama praskne, ze žádný víkend neměli? To mi prijde dost lito a proto jsem kontakt snížila na minimum.

• Citovat
  • Upravit
22888
3.1.26 23:14

Me prijde normalni, ze kdyz nekdo posle fotku ditete, tak ze poslu zpet toho sveho. Nevidela bych v tom soupereni, ale sdileni. Asi proste nemate moc dobre vztahy celkove. To s tim cestovanim na souteze synovce ci netere je takove zvlastni. Prijde mi, ze vam vzajemne na sobe moc nezalezi. Tak jsi kontakt snizila na minimum, coz je pochopitelne reseni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
78489
3.1.26 23:14

no je to smutné, ale ono je jaksi i docela zbytečné řešit, jaká je ségra, jak žije, jaký je brácha - kontakt s tebou nechtějí, proč, těžko říct, já bych se s tím smířila a našla si jiné známé, kamarádky, prostě nemá smysl se doprošovat někde, kde o nás nestojí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.1.26 23:18
@stinga píše: Více

Ja si říkám, ze kvůli našemu dítěti, aby mělo nějaké rodinné vazby. Na druhou stranu je otázka, zda předávat neuprimne vazby. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
78489
3.1.26 23:25

no kvůli rodinným vazbám bych to určitě na sílu a na moc neudržovala,
spíš bych se v tomto zaměřila na rodinu manžela, pokud jsou funkční

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.1.26 01:17

Ona i na návštěvy nás zvala vždy radši zvlášť, např. na Vánoce jednu 25., druhou 26., nejdřív kvůli psům, pak zas když už jsem měla děti, že bysme se k nim všichni nevešli, že by byl blázinec a ani s jednou z nás by si v klidu nepopovídala, sestra navíc děti ani nemá, ani moc nemusí; podle mě by těm 2 vadilo, že by moje děti na sebe strhávaly pozornost a ony dvě by mě nemohly spolu drbat, jak jsem nemožná :mrgreen: Vždycky mezi námi dělala rozdíly - jako neříkám že by mě měla ráda nějak výrazně míň, ale prostě ten vztah s ní má jiný. Několikrát mi zrušila kvůli sestře domluvené hlídání na poslední chvíli, a to třeba hodinu předem i když jí muselo být jasný, že to pro mě bude problém - ale v tu chvíli řešila jen ji, ona je chudák, a já „jsem starší a mám to chápat“ - jako vlastně celý život… :zed:

• Citovat
  • Upravit
41593
4.1.26 08:07

a opravdu je to sestra, kdo protěžuje svoje děti? pokud ty pošleš, ona pošle na oplátku, ale protěžování je to od sestry? :think: no, někdo by to vnímal jako normální reakci a pokus o kontakt, spíš to vypadá, že po chuti nejsou tobě její děti a ona to možná cítí :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová