Trable s rodinou, jak to vidíte vy?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3893
4.1.26 08:39
@Anonymní píše: Více

To sice ano, ale oni ve věku 10+ a 8+ zažili chování tvého otce naživo. Ty jsi byla malá, takže máš spoustu věcí přefiltrovaných. Taky záleží, kdy od vás pak odešel. Jestli třeba za 5 let po tvém narození. Vem si: nejdřív utekli od tyrana, pak si museli zvykat na nového. A ten vzal za chvíli taky kramle.
Tím ale neříkám, že si musíš nechat líbil, že ti sestra závidí VŠ.
Já bych ty vztahy nedržela na sílu. Prostě oni zažívali krušné dětství.
Ty jsi prožila čas, kdy tvůj otec matku opustil. Oni prožili tyrana, nadšení z nového partnera, nového sourozence a velké zklamání, když si našel jinou.
Pokud tvoje sestra nedala ani tvou VŠ, tak zážitky z jejího dětství ji určitě taky semlely. A podle toho, jak se oba chovají, nemají EQ na to, aby to oddělili od tvé osoby.
Pokud vycházíš dobře s manželovou rodinou, soustředila bych své síly tam. A bráchu se ségrou bych brala jen okrajově.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3893
4.1.26 08:41

Evidentně neznáš jednu z nej českých vlastností. :)
I kdyby se měli 1000× líp než ty, tak pokud jsou závistiví, budou ti závidět, i kdybys bydlela pod mostem s holou prd. elí. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3893
4.1.26 08:43

Děláš svému dítěti medvědí službu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
297
4.1.26 08:47

Mě zaujala věta…Oba mají jiného otce, ale máma nikdy nedělala rozdíly
Proč by dělala rozdíly, když máte společnou matku a byla její volba s kým vás měla??
Na jednu stranu píšeš že si na zápasy jela aby si byla s nima a na druhou že tě to nebavilo a stalo to jen náklady.. Tak proč si jezdila? Vždyť to nedává logiku.
Promiň, ale přijde mi že ti trochu vadí úspěch jejich děti.

Já mám dvě sestry a bratra.
Vztahy taky nejsou ideální, ale já to beru tak že už mám svou rodinu a pokud někdo nemá čas nebo chuť se vídat tak to neřeším.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3893
4.1.26 08:54

Holky, já vás fakt nechápu. Takhle se týrat jen proto, že je to moje rodina?
Doufala jsem, že tohle už je jen přežitek, ale vidím, že spousta z nás udržuje vztahy jen proto, že je to matka nebo otec.
Tím nepřímo potvrzujete, že z pozice matky nebo otce se k nám rodiče můžou chovat hnusně.
Tohle bych nedala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41603
4.1.26 09:11
@Ta1983 píše: Více

když k tomu připočteš, že si ji sestra ve 24letech vzala k sobě a převzala zodpovědnost za 16letou pubertačku, co nikoho nemá :think: ta sestra to taky neměla v životě evidetně jednoduchý a je otázkou, jak ona vnímá zakladatelčino chování…to, že mi někdo pošle fotku svého dítěte a já mu naoplátku pošlu svoje, uplně nevnímám jako nějaké vytahování či protěžování :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8827
4.1.26 09:17

Chceš, aby mělo nějaké rodinné vazby za cenu doprošování, popř zklamaní, když něco odmítnou? Je potřeba si uvědomit, že ne vždy vztahy budou růžové a všichni se budou milovat. Tak netlač za každou cenu na vybudování skvělých vztahů jen aby z toho tvé dítě něco mělo - protože ta druhá strana o to nestojí a ty si to nechceš připustit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
297
4.1.26 09:32
@Keyllah píše: Více

Přesně tak…možná spíš zakladatelka chce být středem vesmíru, ale bohužel. Malé dítě už dávno není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9117
4.1.26 10:01

I kdybyste měli všichni stejného otce, tak ty vztahy můžou stát za prd. Pokud je ta rodina nějakým způsobem narušená, tak se v ní hezké sourozenecké vztahy budují hůř než ve zdravé rodině.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2932
4.1.26 10:14

No jak čtu celou diskuzi, tak bych zkusila přidat názor z trochu jiné strany. Víš ona si asi i sestra nese spousty křivd z tvé strany. Víš tebe si vzala do opatrovnictví na dva roky l, nakonec se z toho vyklubalo kolik 7 let? Třeba tu vysokou brala jako podraz z tvé strany, byla ve věku kdy nejspíše řešila svoji rodinu, měla malé děti a chtěla vše směřovat tam a místo toho měla stále zodpovědnost za druhou dospělou osobu. Pak chtěla sdílet zápasy svého dítěte, ale ty si to vzala tak, že nechceš trávit čas na zápasech, které tě nezajímají. Ale tam šlo nejspíše o synovce/neteř. Třeba chtěla aby tě to dítě zajímalo, jeho pokroky. Ty pošleš fotky dítěte, chceš se pochlubit pokroky a když udělá sestra to stejné, máš pocit že soupeří? Ty chceš pro své dítě rodinu, ale nikde není napsané, že chceš být i dobrá teta, že chceš udržet vztahy, aby si i o synovce nepřišla a i je svou přítomností obohatila. Jen tak pro zamyšlení zkus si zhodnotit zda nepoužíváš až moc to Já, já, já. Jestli tohle nenarušuje ty vztahy a sestra ten kontakt neutla, protože ji přišlo tvoje chování patologické a nic jí nedávalo. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.1.26 10:37
@thalasan píše: Více

Sestra me rozhodně na vs nezivila. Odjela do zahraničí, když mi bylo 18. Zbytek SS a celou vs jsem se živila sama. O její deti se zajímám. Chtěla jsem si je brát i na prázdniny. Na to nereagovala a dala je raději bráchovi. Na zápasy jsem jezdila a fandila, to ze ten sport nemusím jsem ji neříkala. To jsem jen tady napsala pro dokreslení situace. Všechny fotky, které posila ji likuju, komentuju. Z pokroku jejich dětí radost mám. Jen me, jako matku, mrzí, ze z jejich dětí jsou všichni odvareni. Naše dítě, i kdyby skakalo po uších, nikdo ani nevzdechne. To ne jako matku prostě mrzí. Na druhou stranu, aspoň nase dítě nepotřebuje ke svým pokrokum aplaus ostatních.

• Citovat
  • Upravit
8827
4.1.26 10:41

A to opravdu tak potřebuješ slyšet uznání na své dítě od jiných lidí? Je to pro tebe jako pro člověka/matku důležité? Hlavni je, aby ty jsi byla podporou pro své dítě a podporovala ho, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.1.26 10:47
@izabe píše: Více

Ano, vím, ze podporou mám byt ja. A také se ji snažím byt. Jen me prostě, jako matku mrzi, ze nase dite ma jen nas. Babička od manžela se o dite nezajímá. Takže ma skutečně jen nas. A me mrzí, ze ten okruh lidí je malý. Je zase pravda, že ty vztahy ma upřímné a že mu věnujeme. Záleží mu asi nic nechybí.

• Citovat
  • Upravit
8827
4.1.26 10:52

Bohužel nejste jediná rodina, kde to takhle je a neudělá s tím nikdo nic :nevim: má vás, to je hlavní

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41603
4.1.26 11:07

a v tom je problém? že z jejich dětí jsou všichni odvaření? kohotím myslíš? ségru? to je snad normální? bráchu? asi s nimi má fajn vztah a rozumí si, třeba jsou děti sympatické, komunikativní a ostatní je prostě mají rády :think: a to jim závidiš? a vyčítáš sestře? té sestře, která si tě ve 24 letech vzala na dva roky a starala se o tebe? 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová