Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Zdravím, jsem prvorodička a mám desetidenní miminko a potřebovala bych pomoct. Už druhý den je malý velmi neklidný a nejde ho dát ke spánku. Přecházíme na um, máme nutrilon a během každé lahvičky se pokadí nebo se začne kroutit, zaklánět hlavičku a odmítat lahev. Takže jdeme přebalit a potom ho nemůžeme nijak uklidit a uspinkat. Do toho jsme vcera začali kapat vigantol. Mam podezření na průjem. Budu moc rada, kdyz mi poradíte, chci pro malého jenom to nejlepsi a aby se mel dobře.
Také nutrilon, koupili jsme ho i na doma a bojim se, ze mu asi nesedi. Rada bych přešla na kendamil, ale nevim jestli můžu hned davat jen to nove nebo musime postupně střídat.
@Ter226 píše: Více
Ahoj,
nemusí sedět UM, ale nemusí sedět ani savička (teče málo, nebo teče moc), někdy nesedí tvar savičky - že třeba miminko dusí, jsou i anatomické (kapkovité) savičky, nebo může být i nevhodná teplota mléka… Někdy dělá ale spíše zácpu Vigantol - a z toho je ale i bolení bříška a prdíky.
Osobně bych spíše projednala s pediatrou. Ale když já měnila mléko, měnili jsme hned, žádné míchání a pomalé přechody.
Existují i různé alergenní edice, i Nutrilon má - AC a je na pojištovnu. Pediatra by měla mít k dispozici vzorky.