Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Ahoj holky, chtěla jsem se zeptat jaké um vám sedlo pokud mělo mimi často prdíky? Malý má 5 týdnů, dávám mu MM ale už jsem párkrát musela dát Sunar konkrétně Sunar premium. Když dávám 30ml malý je v pohodě, ale když dám víc nebo víckrát za den tak ho trápí prdíky a má zácpu+do toho má reflux. Máte nějaké tipy co za UM vyzkoušet?
Příspěvek upraven 10.02.26 v 20:57
Míchání mm a um dělá skoro vždy problémy. Jaké dáváš D a probitika?
@ALIPELI to jsem právě četla že to může dělat zle, jenomže mm mu častokrát nestačí proto musím semtam dát Sunar. na doporučení doktorky vigantol a probiotika nově biogaia
No a nevadí spíš ta biogaia? A po vigantolu bývá tuha stolice, dej klidně od jiné značky
Vigantol způsobuje bolení bříška. Doporučuji D od Terezie.
Jinak k dotazu: každému miminku sedí jiné um.
První dcera měla Bebu a v pohodě, mladší po ní měla zácpu a pak Sunar. Na prdíky trpěla u obou Um. Pravděpodobně se tomu nevyhnete s jakýmkoliv mlékem. Většina miminek na ně prostě trpí a musí se to přežít 😫
Trávení dozrává kolem 3. týdne věku - tedy začínají prdíky, takže pravděpodobně to bude spíše timhle.
Pokud už si začala dávat Sunar, tak u něho zůstaň pokud : - nebude mit zácpu/vodnatou stolici a - nebude házet šavle.
Střídáním UM mu trávicí systém ještě více rozhodíš.
U me dcera - Nutrilon a Sunar katastrofa, presla na DM Bio mleko a stal se snad hned po prvni lahvi zazrak.
Ale kazdemu mimcu vyhovuje neco jineho, tady tezko radit od klavesnice. ![]()
Blbe je, ze se mleka fakt nedaji moc casto stridat. Pokud to nebude uplna katastrofa, zkuste ted chvili u toho Sunaru holt zustat. ![]()