Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Anonymní píše: Více
myslíš taková ta spojka, co spojuje ty šňůry? To nám praská každou chvíli. Dá se koupit tam, kde dělají žaluzie.
@vokishka píše: Více
Jo, tu. Co je přímo na oknech, ne tu kulickovou za kterou se tahá. Neumím to moc dobre popsat. ![]()
vem si to s sebou a zajdi do nějaké prodejny žaluzií.
Tohle praská pořád. Pak se vždycky někomu povede na to zapomenout a moc vytáhne tu snurku a zaluze zůstanou naveky v poloze vytazeno/zataženo.
Pak přijde čas na nové žaluzie.
Takový je cyklus:)
Ona podle mne mysli ty pasky co spojuji lamely.
Ta plastova spojka na retizku je bezpecnostni, aby se na tom nekdo neuskrtil..
Jo holky, ne tu kuličkovou, za kterou se tahá. Mi praskla taková ta stuzka která je provlečená těmi žaluziemi přímo na skle.
Příspěvek upraven 30.06.25 v 10:46
Je to tím, že žaluzie jsou na sluníčku, střídají se tam teploty a prostě časem zpuchří.
@AnastazieB takze co ted? Dá se koupit nová a nebo rovnou nové zaluzie?
vždyť se tady nahoře píše, že se dá koupit nová…
nevím, ale fakt bych zkusila někam zavolat. Ona ta případná oprava nakonec může být dražší než nová žaluzie.
@AnastazieB píše: Více
to jsem psala já, myslela jsem, že má rozbitou tu spojku. Ta nám občas praská.
Je to jen plast - normální zestárnutí materiálu. Není nutné pořizovat nové žaluzie, stačí dokoupit náhradní dílek, případně pokud praskne nějaká šňůrka, tak zavolat servis žaluzií.
Děkuji za anonym, stydím se
. Konečně jsem se dokopala k tomu, že umyju okna. Kdyz jsem vytahovala žaluzie, tak mi u dvou oken praskla taková ta „bílá stužka“, která vlastně umožňuje to vytahování žaluzií, jestli mi rozumite
. Čím se to mohlo stát? Neuvědomují si, že bych nějak zatahla hrubě. Každopádně mě to od mytí oken pěkně odradilo. Máte s tím nějakou zkušenost, žaluzie i okna máme 8 let. Diky