Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Tak si pořiď plánovač do mobilu a věci si piš, appka tě na vše upozorní, máme sdílený rodinný kalendář, konec technické mi chodí do datovky, na platby mám trvalé příkazy a inkasa…nějak nevím, co po té paní chceš, jako že ti zavolá, že máš jít k zubaři, u nás posílají smsky:roll: prevence máš v kartě pojišťovny, všechny benefity žádám přes Applu pojišťovny… taky máme nový dům, se stavbou bylo hodně starostí a papírování, jednání s úřady…děti jsou dvě a mají hodně koníčků a měly i hodně různých lékařských kontrol…dovolenou si zvládneme zařídit sami, to si ráda vyberu nebo zařídím sama a beru to jako radost…dvě auta a karavan si také obstaráme…
@Anonymní píše: Více
To nedokážeš pochopit, že ona to dělat nechce? To je jak s uklízečkou, někoho to nebaví, někdo na to nemá čas, tak proč když na to má prostředky, by to nemohla delegovat jinam?
@pikola tak uklízečku chápu, ale sekretářku pro rodinu ještě ne, tak se tu třeba něco dozvím ![]()
Tak zkus vyspecifikovat, jestli je to full time job nebo „přítel na telefonu“. Online si nedokážu představit u organizace oslavy nebo obíhání úřadů, leda že bys dala někomu cizímu svoje citlivé údaje. Myšlenka je to dobrá. Obvykle to dělají asistentky vrcholových manažerů nad rámec svých pracovních povinností. Možná nějakou paní, která něco podobného dělala (úřednice apod) a chce si přivydělat k důchodu
Asi bych to zkusila nabídnout nějakému studentovi vysoké školy třeba budoucího ekonoma.
Lidí z oboru cestovního ruchu nebo třeba hotelnictví, bývalí sekretáři… Ti by mohli mít dostatečně zkušenosti s plánováním, organizací i financemi.
Možná by stačilo zadat inzerát.
Nejspíš to bude po vzoru amerických filmů. Kde ví všechno jeden člověk a ten domu vládne. Takový osobní tajemník
No, osobní tajemníci, ti by taky mohli být kompetentní.
Taky na to koukám, že jsem se s ničím takovým nikde nesetkala, tak se ráda dozvím nějaké info, jen tak pro zajímavost. Sama bych to nevyuzila ![]()
@Dahlia0409 já taky ne, protože těžko s ní bude chodit ke všem lékařům a domlouvat další termíny, aby to logisticky sedlo…to by musela mít plnou moc ke všem záležitostem a to je zase dost zneužitelné, já bych teda tolik informací a dat nikomu nechtěla dát…aby se staral o dům, děti, doktory, auta, finance 🫣co potom zbyde na ně…vím, že takové služby nabízí u nás sociální asistentky postiženým, ale ty jsou regulérně zaměstnané a pomohou jim s běžným chodem, aby mohli fungovat sami…ale my fungujeme s mými rodiči zadobře a případně nám pomohou oni se vším, o co poprosím a jim důvěřuju ![]()
Ve světě takový asistenti jsou, nevim co je na tom divného. Prostě hlídá termíny co kde kam, vyřídí co je potřeba. K tomu zase nepotřebuješ nic divného, udělat termin třeba u zubaře a hlidat kdy kam zajít, nebo zařídit narozeniny, objednat auto na servis, co je potřeba
ne kazdej má takový věci rád a někoho to naopak baví. Treba v Americe běžný u lepší společnosti.
https://www.myfamilylounge.com/…me-assistant
Takový to, to já bych nikdy a ještě jako anonym ![]()
Příspěvek upraven 27.06.25 v 22:39
Osobně to chápu a taky bych někoho takového potřebovala. Sdílené kalendáře nejsou moc ideální a na mě to nezabírá. Potřebovala bych někoho, kdo mi napíše a zavolá, že je potřeba to a to. Jsou lidi, na které nefunguje to, že si napsali do kalendáře, že bude mít tchýně narozeniny, protože už nedoresi to okolo.
Taky bych někoho takového brala.
Jinak našla jsem tohle, aspoň se pak bude lip hledat podle názvu jako concierge sluzby
https://www.osobniconcierge.cz/
https://smartconcierge.cz/…stentka.html
Já si dokážu představit tohle dělat, ale online, takže stejně bys musela všechny ty termíny někomu nejdřív napsat, aby je věděl a on by ti pak zase volal, až ten termín nastane?
@Dahlia0409 píše: Více
Dovedu si to predsravit. Drive to byla neco jako majordomus, hospodyne, ktery mel pod palcem veskery aktivity i personal v dome. Uklizecky, zahradnika, kucharku. V totmto pripade jakasi holka pro vsechno, ktera objedna, zaridi, priveze, odveze, vse kolem jejiho domu. Tam jediny co z zakladatelky nechapu, je to na dalku. Segra hodne pracovne vytizena neco podobneho mela, kamosku, ktere stoproverila a ta ji toto zarizovala. Dokonce ji vozila i rodice po lekarich. Objednavla opravare i chod baraku. Samozrejme ji za to i dost platila pravidelne. mesicne. Skoncilo to, kdyz se kamoska pak vdala do ciziny. Delala nejakou praci na volne noze tak to stihala. Je to jakasi osobni asistentka.
Mě sekretářku dělá přítelkyně. Je skvělá. Já jsem v takových věcech ztracená. Takže chápu, když někdo někoho takového hledá.
Ahoj, sháním nějakou rodinnou asistentku, která by vypomohla s takovýma běžnými rodinnými záležitostmi, tj. příprava oslavy, hlídání rodinných termínů, zajištění dovolený, vyhledání paní na úklid a komunikaci s ní, pomoc se starostí o nemovitosti, auto atd.. Poslední dobou toho je hodně a z důvodu málo času na tyhle záležitosti, jsme se doma domluvili, že bychom si rádi někoho sehnali, ale nějak nemůžu zatím narazit na někoho, kdo by něco takového poskytoval, dle našich představ. Všude narážím na online asistentky pro firmy, ale pro rodiny nic moc. Nevíte o něčem? Nechci žádnou paní do domácnosti spíš někoho, kdo by se nám postaral o ty administrativní věci, s komunikací klidně na dálku. Budu ráda za vaše tipy, pokud máte zkušenost
díky
anonym z důvodu, že sem chodí z rodiny a nechci aby se to řešilo, už takhle jsme si vyslechli dost