Trable se sousedy

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
24.8.22 12:08

Děkuji za podporu. Je to hrozně nepříjemné a děsím se ji teď potkat, protože to, že bude muset opravdu dělit na půl se ji hodně nebude líbit (mají v podstatě po celé zahradě něco). Tak mám v plánu ji říct, že se s ní budu bavit maximálně přes majitelku nebo písemně. :oops: Možná bych ji ještě rada řekla, že jestli dál bude majitelce říkat lži a pomluvy, tak to budu řešit přes právníka. Máme kamaráda právníka. Takže kdyby opravdu vymýšlela dál, tak by se dalo. Ale asi na tohle teď kašlu. Já chci mít jen klid. Ale nesnáším nespravedlnost a to, že o nás vykládá majitelce nepravdy mě hodně štve. :zed: Naštěstí majitelka je zlatá a líbili jsme se ji už při prohlídkách, tak nás i vzala a vlastně mě vyslechla a zda se být spravedlivá, tak snad to přes ni půjde.

• Citovat
  • Upravit
42182
24.8.22 12:21

Vůbec se s ní nepouštěj do řeči a hlavně se nenech k ničemu vyprovokovat. Však ona jí to majitelka vysvětlí, že se to bude dělit napůl ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6203
24.8.22 12:25

Normálně to nechtě majitelkou rozdělit. Sousedce bych sdělila, aby si to třeba do 3 dnů z vaší poloviny uklidili, jinak jim to hodíš přes plot a hotovo. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2581
24.8.22 13:26

Neboj, ona majitelka nejspíš ví, co jsou zač. Akorát pochybuju, že to bude půlit třeba plotem, spíš vám řekne, kterou část kdo můžete používat. A v tom případě okamžitě naběhni s tím plotkem ty - stačí 40cm obruba záhonů. Klidně bych už koupila roli a nechala si ji doma :-) Nebo aspoň ten barevný sprej na trávník. Protože jak majitelka vytáhne paty, budou sousedi hranice zase posouvat. Tak ať je jasno :D Jo a ukaž majitelce předzahrádku a její rozdělení - ať se taky pobaví. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.8.22 13:37

@mokkk Plot už má právě sousedka sehnaný. I jsem ji nabízela, že můžeme pomoct s jeho instalací nebo nějakým ferovým proplacení nákladů. Ale už v tu chvíli (ještě než se to vyhrotilo) mi začala odsekávat. Právě proto a i kvůli dalším poznámkám mi bylo jasné, že to nebude jen tak a nechají nám hodně nefér kousek. Navíc týden zpátky si na té naší budoucí straně vysázeli tři tuje, tak to jsem zvědavá co s tím provede. No bude naštvaná jak čert. :cert: :oops: já teda ještě i původně byla svolná k ústupkům, ale po dnešku a včerejšku nehodlám uhnout ani o milimetr.

• Citovat
  • Upravit
74219
24.8.22 13:56
@Anonymní píše:
@mokkk Plot už má právě sousedka sehnaný. I jsem ji nabízela, že můžeme pomoct s jeho instalací nebo nějakým ferovým proplacení nákladů. Ale už v tu chvíli (ještě než se to vyhrotilo) mi začala odsekávat. Právě proto a i kvůli dalším poznámkám mi bylo jasné, že to nebude jen tak a nechají nám hodně nefér kousek. Navíc týden zpátky si na té naší budoucí straně vysázeli tři tuje, tak to jsem zvědavá co s tím provede. No bude naštvaná jak čert. :cert: :oops: já teda ještě i původně byla svolná k ústupkům, ale po dnešku a včerejšku nehodlám uhnout ani o milimetr.

A majitelé domu souhlasí, že se bude dělit plotem? Přijde mi to neskutečná drzost. Aby si někdo dal na cizí pozemek plot, bez dovolení majitele. Furt jste pouze nájemníci. Jestli chce sousedka úřadovat bez svolení. Ať si koupí svoji nemovitost. Tam bude vlastním pánem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.8.22 14:09
@Kelsey píše:
A majitelé domu souhlasí, že se bude dělit plotem? Přijde mi to neskutečná drzost. Aby si někdo dal na cizí pozemek plot, bez dovolení majitele. Furt jste pouze nájemníci. Jestli chce sousedka úřadovat bez svolení. Ať si koupí svoji nemovitost. Tam bude vlastním pánem.

Ano majitelka to povolila, říkala, že to bude pro obě strany lepší skrz soužití. Já jsem za to rada, bude ten kousek fakt „můj“ A budu moct cokoliv, ale odmítám mít 1/5 té zahrady. Takhle bych na tu zahradu asi skoro nechodila, protože sousedka má se vším problém a myslí si, že ji patří vše. Už aby ten plot byl.

• Citovat
  • Upravit
14376
24.8.22 15:24

Já ti napíšu trochu jiný úhel pohledu. Ale předem zmiňuji, že sousedčino chování odsuzuji a měla by vzít zpátečku.
Před pěti lety jsme se nastěhovali do domu, kde bydlel téměř stoletý majitel a my. Je tu krásná, velká a nejmíň 15 let neopečovávaná zahrada. Za těch 5 let jsme se tu neskutečně nadřeli a stálo to opravdu hodně peněz. Zahradu můžeme používat zdarma, výměnou péčí o ní. A to nejsme zdaleka hotoví. Teď se majitel chystá druhý být opravit a pronajmout. A popravdě, nejvíc se děsím toho, že sem přijde někdo cizí a bez nějakých majitelčiných domluv se tu začne roztahovat. Neber to, prosím, osobně, jen to třeba tvoje sousedka může mít podobně, jen to neumí a nechce řešit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10819
24.8.22 15:29
@Aduš8 píše:
Já ti napíšu trochu jiný úhel pohledu. Ale předem zmiňuji, že sousedčino chování odsuzuji a měla by vzít zpátečku.
Před pěti lety jsme se nastěhovali do domu, kde bydlel téměř stoletý majitel a my. Je tu krásná, velká a nejmíň 15 let neopečovávaná zahrada. Za těch 5 let jsme se tu neskutečně nadřeli a stálo to opravdu hodně peněz. Zahradu můžeme používat zdarma, výměnou péčí o ní. A to nejsme zdaleka hotoví. Teď se majitel chystá druhý být opravit a pronajmout. A popravdě, nejvíc se děsím toho, že sem přijde někdo cizí a bez nějakých majitelčiných domluv se tu začne roztahovat. Neber to, prosím, osobně, jen to třeba tvoje sousedka může mít podobně, jen to neumí a nechce řešit

No jo, ale to jste prece mohli cekat, resenim bylo jedine koupit i ten druhy byt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14376
24.8.22 15:36

@Tarena samozřejmě, že jsme to mohli čekat a čekáme, proto píšu, že se jen děsím toho, kdo se sem nastehuje a jaká s ním bude domluva. Byt není náš, jsme tu v nájmu, žijeme v Německu, kde je to normální. Ale druhá věc je, že jsme netušili, jak dlouho bude druhý byt prázdný a džungli z toho člověk kolem oken mít nechce, že. A čím déle tohle trvá, o to horší to pro nás asi bude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
64924
24.8.22 15:37
@Aduš8 píše:
Před pěti lety jsme se nastěhovali do domu, kde bydlel téměř stoletý majitel a my. Je tu krásná, velká a nejmíň 15 let neopečovávaná zahrada. Za těch 5 let jsme se tu neskutečně nadřeli a stálo to opravdu hodně peněz. Zahradu můžeme používat zdarma, výměnou péčí o ní. A to nejsme zdaleka hotoví. Teď se majitel chystá druhý být opravit a pronajmout. A popravdě, nejvíc se děsím toho, že sem přijde někdo cizí a bez nějakých majitelčiných domluv se tu začne roztahovat. Neber to, prosím, osobně, jen to třeba tvoje sousedka může mít podobně, jen to neumí a nechce řešit

tak když si za tu zahradu platí v nájmu, tak se tam nezačne jen tak roztahovat, ne. A ta „vaše“ zahrada taky není vaše, pořád jsi musela počítat s tím, že se může stát cokoliv

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14376
24.8.22 15:43

@vokishka jenže to je otázka majitele. Informoval o tom stávající nájemníky? Třeba se tam nastěhovali sousedi a předtím byla jejich domluva úplně jiná. Nám řekla majitelka, že je to na domluvě. Máme na zahradě volnou ruku s tím, že máme prostor pro děti. Což třeba v době Corony bylo k nezaplacení. A jak jsem psala, samozřejmě s tím počítáme, to ale neznamená, že nás to nebude štvát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.8.22 15:52

@Aduš8 Chápu, já myslím, že to tak měli stejně, je to společná zahrada a je to o domluvě. Ale předchozí nájemníci byli dva mladí kluci (studenti) co tu pravděpodobně věčně nebyli a zahradu neřešili. Tak měli klid a mohli zvelebovat (jsou tu rok a půl). A já jim to ani nechtěla nějak narušovat, jen jsem chtěla tu zahradu využívat, udělat si jeden malý záhon (i když světlá místa už mají zabraná) a chodit tam se psem pod dozorem, nikoho neobtěžovat. Už jsem měla sdílenou zahradu a tam to fungovalo. Pak přilitla sousedka, že to chce přeplotit (majitelce nakukala lži o nás) a já souhlasila, protože budu mít víc než teď (což nečekala, myslela že nám necha pár metrů a bude).

• Citovat
  • Upravit
27858
24.8.22 17:40
@Anonymní píše:
@Aduš8 Chápu, já myslím, že to tak měli stejně, je to společná zahrada a je to o domluvě. Ale předchozí nájemníci byli dva mladí kluci (studenti) co tu pravděpodobně věčně nebyli a zahradu neřešili. Tak měli klid a mohli zvelebovat (jsou tu rok a půl). A já jim to ani nechtěla nějak narušovat, jen jsem chtěla tu zahradu využívat, udělat si jeden malý záhon (i když světlá místa už mají zabraná) a chodit tam se psem pod dozorem, nikoho neobtěžovat. Už jsem měla sdílenou zahradu a tam to fungovalo. Pak přilitla sousedka, že to chce přeplotit (majitelce nakukala lži o nás) a já souhlasila, protože budu mít víc než teď (což nečekala, myslela že nám necha pár metrů a bude).

Všetko rieš cez majiteľku, záhrada nie je susedov a majiteľka im ju nesľúbila, keď ju chce tiež rozdeliť. Že ma suseda dojem že to patrí jej, je to jej problém. So susedou už nič nerieš, maximálne by som jej pohrozila že tie klamstvá budem riešiť cez právnika, môže sa zľaknúť a dať pokoj. Keby jej majiteľka verila, nebola by k vám taká ústretová, takže toho sa neboj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1389
24.8.22 20:15

Na mne to kdysi davno zkousela najemnice v byte v dome, co patril ex. Ve smlouve o zahrade ani slovo, exmanzel najemnici podedil s domem, najem ji nezvysoval, i kdyz mohl, bylo mu ji lito kvuli jeji rodinne situaci. Ale pani byla uprimne presvedcena, ze na zahrade rozhoduje ona, protoze tam bydli uz 20 let. Zahrada sice neudrzovana, ale pani to tak chce… Byla jsem v cele vesnici za mrchu, co ji ublizuje. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný