Trable se sousedy

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
24.8.22 09:17

Trable se sousedy

Hezké ráno, jdu si pro další úhel pohledu.
Teprve před dvěmi měsíci jsme se přestěhovali do pronajatého bytu, je součástí RD. Dům je rozdělen na dvě bytové jednotky, který má jednoho majitele, ten oba byty pronajímá. Jeden je 4+1, druhý 3+1 ve kterém jsme my, každý máme vlastní vchod. K domu náleží předzahrádka, cesta kolem domu na zahradu a větší zahrada. Tyto prostory by měly být společné. Alespoň tak nám to bylo řečeno. Už velmi brzy to začalo drhnout se sousedy (respektive sousedkou, s pánem se dá normálně domluvit). Pár s třemi školními dětmi a psem. Na společné zahradě nechávali psa běžně bez dozoru na volno, což by nebyl tak úplně problém, ale pes si prostor hlídá a tak se často stávalo, že nás nechtěl pustit za branku nebo ven z domu (postavil se na schody a vrčel), já se psů nebojím, takže bych to ještě zvládla, ale sama mám psa a to už si kolem vrčícího psa projít brankou netroufnu. Takže jsem se třeba několik minut nemohla dostat domů a musela čekat až si ho někdo odvolá. Vždy když jsme prošli tak jejich pes nám ještě označkoval dveře. Se sousedy jsem mluvila, jestli by to mohli nějak vyřešit, že je to nepříjemné. Oni neustále opakují, že bysme tu být neměli, že nás tu nechtějí, hlavně kvůli našemu psovi (prý se bojí o děti - nemají reálný důvod). Můj pes není nikde na volno, chodím s ním 5× denně mimo pozemek, asi 3× jsem s nim byla na zahradě (když tam sousedi nebyli), kde jsem mu asi půl hodiny házela balón, nonstop pod dohledem. Vlastně se k sousedům ještě ani nepřiblížil natož k dětem. Nehledě na to, že je to pes, ktery by mouše neublížil a vychází jak s lidmi, psi, kočkami, ani tak bych ho však nenechala bez dozoru. Sousedi přišli s tím, že nesmíme chodit kolem domu na zahradu a že chtějí zahradu rozdělit, s tím jsme souhlasili, aspoň zbyde nějaké místo i na nás. Já jsem navrhla, že bych rozdělila předzahrádku, aby nemohl jejich pes stát před dveřmi a jestli by to bylo možné tak, abych měla i já kousek předzahrádky, dohromady asi 3m na šířku, jim by stále zbylo cca 8m. Tak to se do mě včera paní pustila jak si to vůbec můžu dovolit myslet a sama rozdělila předek a zbyl nám 1,5 metrů (jen cestička ke vchodu), jim celý zbytek. Ještě jsem dostala vynadáno, že jsem ostříhala stromek, který zarostl téměř celý náš vchod. Ten strom tam je původní (ne jejich) a je přímo u našeho vchodu. Zahradu bude rozdělovat sousedka a když jsem naznačila, že bych nerada aby nám tam nechala dva metry a sobě celou velkou zahradu (což bohužel tak vyznělo z jejich plánů a chtěla jsem aby jsme se na to šli podívat a rozdělili to napůl) tak zase začala po mě křičet. 8o Tak teď se děsím co na zahradě vymyslí za rozdělení. Dneska už to chci řešit s majitelkou, ale nějak tomu celému nerozumím. Ano jsou tu delší dobu (asi rok a půl) a nějak nás nesnáší už od začátku (asi skrz to, že máme psa), ale aby po mě nějaká paní křičela, kvůli stromu a kvůli tomu, že se chci domluvit na férovém rozdělení zahrady. Co vy na to? Jsem z toho vyčerpaná..

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1266
24.8.22 09:35

Sama jsi psala, že to budeš řešit přímo s majitelkou. To je jediné řešení, ať si sousedy buď srovná, nebo ať vymyslí jiné řešení. Platíš nájem a máš právo využívat byt a příslušenství tak, aby ses tam cítila příjemně. Majitelka ti bezproblémové užívání musí zajistit, je to její povinnost. Takže se případně nedej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
24.8.22 09:36

Už dávno jste to měli řešit s majitelem. Vy ani druzí nájemníci nemáte co parcelovat pozemek, který není váš. Jo, mělo by to být na domluvě, když ale ta není možná, musí řešit majitel. A jinak teda upletli jste si na sebe pěkný bič. Takové intimní soužití bych nedala, společná zahrada nikdy nedělá dobře. Teď je to pes, za chvíli to budou naschvály s grilem pod okny nebo sekáním trávy v 7:00 v neděli :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
353
24.8.22 09:42

Pokud s nima není domluva, řešit s majitelkou. Ve smlouvě určitě máte, že můžete využívat zahradu, tak ať to ona rozdělí na dvě půlky a hotovo. Pak už budete jen sousedi. Otázka aby vám nedělali nějaké další naschvály, sekání trávy brzo ráno, hudba do noci atd. Uvidíte. Mám pocit, že si zvykli, že to mají celé pro sebe. To tam před vámi nikdo nebydlel? :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24584
24.8.22 09:45

Pokud tohle nevyřeší majitel, tak nikdo. A s blbcem je domluva těžká vždy. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6860
24.8.22 09:47

Tak samozřejmě, že řešit s majitelkou. Taky se může stát, že vám nějaké rozdělování nedovolí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.8.22 09:54

Tak s majitelkou jsem před chvílí mluvila a nestačila jsem se divit, co o nás napovídali. Naprosté lži. Nechápu o co jim jde. Teda chápu, že nás chtějí odtamtud dostat. Ale tohle je hrozné. Nicméně majitelka je na naší straně, rozdělí se zahrada v půlce. A já se s nimi o ničem bavit asi už nehodlám. :cert:
Bydleli tam lidé, kteří se o to nějak nestarali, nezajímali, neřešili. Tu zahradu asi ani využívat nechtěli. Ale my to kvůli tomu vzali, abych si tam mohla něco vypěstovat. A platíme za to fakt hodně peněz..

• Citovat
  • Upravit
53190
24.8.22 10:09
@Anonymní píše:
Tak s majitelkou jsem před chvílí mluvila a nestačila jsem se divit, co o nás napovídali. Naprosté lži. Nechápu o co jim jde. Teda chápu, že nás chtějí odtamtud dostat. Ale tohle je hrozné. Nicméně majitelka je na naší straně, rozdělí se zahrada v půlce. A já se s nimi o ničem bavit asi už nehodlám. :cert:
Bydleli tam lidé, kteří se o to nějak nestarali, nezajímali, neřešili. Tu zahradu asi ani využívat nechtěli. Ale my to kvůli tomu vzali, abych si tam mohla něco vypěstovat. A platíme za to fakt hodně peněz..

Připravte se, že tohle byla špička ledovce, bohužel. Jakmile tohle zjistí sousedé, začne teprve pěkná sranda :P Ne, držím palce, ať se zklidní :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.8.22 10:15
@unuděná píše:
Připravte se, že tohle byla špička ledovce, bohužel. Jakmile tohle zjistí sousedé, začne teprve pěkná sranda :P Ne, držím palce, ať se zklidní :kytka:

Achjo.. :oops: No potom co jsem se dozvěděla co za lži o náš říkají majitelce, bych jim z toho bydlení taky nejradši udělala peklo…
Dá se proti tomu nějak vůbec bránit? Když oni budou říkat majiteli lži, které by mohli ovlivnit náš pobyt tam? :nevim:
Takový bydlení snů to bylo a najednou je z toho taková telenovela.

• Citovat
  • Upravit
56505
24.8.22 10:18

Radši se odstěhujte. Teď vám pěkně zavaří. Tito lidé budou dělat potíže kdekoliv.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
24.8.22 10:25
@Anonymní píše:
Achjo.. :oops: No potom co jsem se dozvěděla co za lži o náš říkají majitelce, bych jim z toho bydlení taky nejradši udělala peklo…
Dá se proti tomu nějak vůbec bránit? Když oni budou říkat majiteli lži, které by mohli ovlivnit náš pobyt tam? :nevim:
Takový bydlení snů to bylo a najednou je z toho taková telenovela.

To je prostě tak, když narazíš na souseda debi.la, tak máš rázem ze života peklo a nic s tím moc neuděláš. Zkus pohledat starší diskuze o sousedském soužití tady..
Já osobně bych na to šla nejprve po dobrém, upekla bábovku, pozvala je na posezení na zahradě i s pejsky, zkusila najít společnou řeč. Ono kolikrát to zafunguje úplně zázračně a rozhodně to stojí za pokus spíš, než nějaké naschvály na oplátku. A pokud ne, pak jedině tichá ignorace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74219
24.8.22 11:30

Jedině se zkusit domluvit u majitele, jestli by bylo možno část zahrady oplotit, přepůlit. Když se s druhou rodinou nedá domluvit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74219
24.8.22 11:36

To je děs. Majitel domu si má udělat pořádek u obou rodin. A speciálně tu druhou rodinu srovnat. Jen nájemníci a vyskakuje to drze, usurpuje si. Čert v krabičce je béčko. Vůbec bych se nebavila s ní a řešila vše přes majitele domu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6203
24.8.22 11:46

Můžeš sousedce vmést do obličeje, že ještě jednou se dozvíš, co o vás vykládá za lži /konkrétní, co ses dozvěděla/, že na ni podáš trestní oznámení za pomluvu. Nedělám si iluze, že zrovna tady by to spravilo nějaké posezení s bábovkou. Šlápli jste jim na kuří oko, zahradu měli pro sebe a doufali, že to tak zůstane. Nezbývá než doufat, že si to sedne. Ale v nejbližší době s tím spíš moc nepočítejte. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42182
24.8.22 11:57

Ignorovala bych ji a řešila vše výhradně s majitelkou. Držím palce. Taky jsme kdysi měli „fajn“ sousedy, vím, jak je to otravné a zasahuje to do spokojeného života.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný