Tracheostomie u malých dětí?

808
16.9.12 23:20

Tracheostomie u malých dětí????

Zdravím všechny maminky… :mavam: Chtěla bych se zeptat, zda má některá z maminek zkušenosti s tracheostomií u malého dítěte???

• načítám...

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Reakce:

Velikost písma:
1171
16.9.12 23:33

Ahojky, no byla jsem na stáži při studiu VŠ na dětském odd. a tam jsem se s tím setkala. Pamatuji si holčičku, která to měla snad 10 měsíců zavedené 8o Pak se to postupně zakrývalo, aby si zvykla dýchat normálně a až potom se vyndala. Jinak si myslím, že když si na to mimčo zvykne, vůbec nijak špatně to nevnímá, přišlo mi, že možná i líp než když je zaintubované - nic mu nikde nepřekáží.
Záleží taky, jestli si dýchá sám, nebo je na řízené ventilaci.

• načítám...
2214
16.9.12 23:47

Nevím co přesně máš na mysli?

• načítám...
15752
17.9.12 08:51

Co jsem si nacitala, tak se to zavadi, az kdyz se pocita s dlouhodobou ventilaci. Ja videla na JiIRP jednoho maleho chlapecka s ti to, ale ten ma takove onemocneni, ze sam dychat uz nebude

• načítám...
15752
17.9.12 09:00

Tady sem ti nasla nejake zkusenosti maminek, co to maji! Precti si hlavne ty
Rispe ky pod tim
 http://postizenedeti.cz/…gastrostomie

• načítám...
1
9.10.12 11:32

trachea a my

Zdravíme, již od června minulého roku po operaci dých. cest má můj syn zavedenou tracheos. kanylu(tedy od 2 měsíce života).Byl to šok, ale člověk se tomu musí přizpůsobit jinak by se z toho zbláznil! Začátky byly těžké, ale teď už to zvládáme v pohodě. Kluk se vyvíjí stejně jako zdravé děti ale bohužel nemluví: vydává pouze jakési zvuky a komunikujeme hlavně gestama. Další nevíhodou je, že je více náchylný na nemoce a taky ta odsavačka - co jsem se s ní nadřela a ještě asi nadřu(ta mě fakt vadí). Chci se zeptat zda tu není nějaká maminka co prožívají stejné chvíle a jaké mají s trášou zkušenosti. A jaké mají zkušenosti s ucpáváním atd. My momentálně neucpáváme jelikož nás čeká zákrok na dých. trubici, ale dřív jsme ucpávali a malý to zvládal s obtížemi, ale pár minutek vydržel. Musela jsem se vždy přemáhat, abych mu tu trášu neuvolnila, ale člověk je nesmí litovat )je to pro jejich dobro).Hodně sil všem :mavam:

• načítám...
3
20.2.13 17:27

Ahoj mám 3.letého syna co má Tracheostomii od narození…a už jsme si stím zažily svoje, malej zapomínal dychat nebo když se steká tak se nechce nadechnout a máš pravdu ta odsavačka je děsná a šíleně těšká..Já se snažím maleho ucpávat co nejvíc, vydrží to asi 4.hodiny ale doktoři mi řekly že to musí vydržet minimálně 12.hodin a pak by uvažovaly že by muto vyndaly…Jenže je šíleně zahleněnej a já nevím jak se toho zahlenění zbavit…

• načítám...
808
20.2.13 17:34

Ahojky…Vojtíšek má také tracheostomii, ale je na dodých. přístroji se sníženým kyslíkem na 30%…To odsávání s pinzetou se mi moc nedaří.. :| :| :| :| Nevíte někdo, jak by bylo možné si to jiným způsobem usnadnit??? :think: :think: :think:

• načítám...
3
21.2.13 13:38

Vím že jeto podle lékařů nehygienické ale já to malemu odsavám normálně v ruce… Vždy se umeju použiju desinfekci a vezmu cévku do ruky a vyčistím…dělám to tak už skoro tři roky..a jeto v pohodě..Pinzetu jsem zkusila jednou a bylo to šílený…

• načítám...
808
21.2.13 14:49

Mě to s pinzetou prostě nejde…přijde mi, že nemám v ruce, prstech cit… :( :(

• načítám...
3138
24.2.13 23:08

Zkus sterilní rukavice aspon trebas ze zacatku.

• načítám...
808
25.2.13 00:07

Děkuji…pozeptám se jestli mohu použít sterilní rukavice.. :)

• načítám...
Spettt
22.4.13 10:36

tracheostomie

Zdravim, mam mesicni holcicku, která od zítra bude mit zavedenou tracheostomickou kanylu. Rada bych se zeptala na omezeni v praktickem zivote maminek, které s tim mají zkusenosti. zajímala by me otázka obleceni-kanyla vždy musí byt odkryta? Jak se to resi v zime? Jak resite vychazky, kdyz potrebujete kanylu odsat nekde venku? Jezdite s dětmi nekam na dovolene? Je tu někdo, kdo by mi napsal nejake tipy/rady třeba na email S. Pettt@seznam.cz,
Dekuju Petra

• Upravit
niky110
11.9.13 11:11

Dobrý den, jsem matkou sedmiletého Dominika, který má kanylu od 2.měsíce svého života.. Asi jsem mívala podobné obavy z odsávání a výletování, ale jak se říká.. život vás naučí. Dominik šel normálně i do školky se zdravými dětmi s nezdravotní asistentkou, byl i sám na dětském táboře, kde byl přítomný lékař, momentálně jsme nastoupili so školy :-). Na infekty netrpí a to odsávám rukou bez desinfekce již od malička, jelikož bych se asi zbláznila tahat vše všude s sebou, hraje si na písku, udržujem běžnej kontakt se zvířaty, chodíme do bazénu, jezdíme na výlety. Dominik mimo jiné má i DMO, takže si myslím, že nás víc brzdí pohybová neschpnost, než kanyla :-) Hlavně nezoufat a nebát se..

• Upravit
25.9.13 15:55

Nikky110

Nikky mám prosbičku - když máte tu trášu tak dlouho, a říkáte, že chodíte i do bazénu - máte nějaký extra filtr nebo nástavec, se kterým můžete do vody? Poradíte kde sehnat? strávila jsem celý den na netu a nenašla nic a můj malý je ráček, co miluje vodu… máme trášu od května 2013 a zatím na neurčito díky moc

• načítám...

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna gynekologa

Ikona - Jiří Škultéty

MUDr. Jiří Škultéty