Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky, za dva měsíce čeká syna (4,5 roku) operace pupeční kýly v Thomayerově nemocnici v Praze. Zajímá mě, zda s ním mohu být v nemocnici i přes noc??? Slyšela jsem, že se maminky posílají spát na ubytovnu nemocnice. Syn se v noci budí, si tedy neumím představit, že se vzbudí a neuvidí mě tam ![]()
A nedělá se pupeční kýla jakoby ambulantně? Sestřenice to tak měla, jeden den přišla na předop. vyšetření, pak šla domů, ráno nastoupila na zákrok a večer mohla zase domů
Nejdřív bych se informovala v nemocnici jak to praktikujou.
To záleží na konkrétní nemocnici a oddělení. Nejlíp uděláš, když zavoláš na odd, kde budete hospitalizovaní a zeptáš se přímo a konkrétně tam. Taky jsme to tak udělala, my jsme měli se synem nadstandartní pokoj, aby tam s ním mohl být tatínek.
Osobně bych do nemocnice s malým dítětem, kde s ním nemůžu být na pokoji přes noc nešla, vybrala bych si jinou, v Praze jich je dost a třeba by se to dalo případně domluvit jinde.
Ja byla na G2 s dcerou na bronchoskopii v Thomajerce. Uplne bez problemu jsem tam s ni mohla byt. Nevidim problem proc by te tam nenechaly.
![]()
Pobyt s ročákem na jednolůžáku, s rodiči tam byli i starší děti, myslím, že do 6let na to má právo i podle nějaké charty dětských práv, co tam mají vyvěšenou. Jednolůžák za 300,– na den, všichni neskutečně milí, na oddělení velká herna, na chodbě lednička, mikrovlnka, barely s čajem… Z oddělení chirurgie odvoz na sál teda rovnou, ale po premedikaci, takže to i malýmu závislákovi bylo putýnka, mohl si nechat dudlík, starším dětem tuším nechávali hračku, brali je na lehátko i s jejich místní peřinou, pod kterou byli zachumlané.
Kdyžtak doširoka rozepsáno zde https://www.emimino.cz/…ulicka-9476/
Ahoj nevím jak v Praze, minulý měsíc jsem byla se synem na operaci v Olomouci s ledvinovou pánvičkou a normálně jsem tam s ním mohla bát, akorát pak ta částka k uhrazení…
ale mohla jsem být se svým synem a to je hlavní ![]()
@Romine já jsem jediný problém měla s propuštěním na reverz o den dřív, pan doktor dejme tomu malinko kecal a tak, jídlo bylo jednou dobrý a jednou děsný.
Jo, ještě přímo u hlavní brány je kavárna, silně doporučuju, dělají moc dobrý kafe, dávají s sebou, mají tam i slaný štrůdly atd. ![]()
Máš právo být přes noc s dítětem… i za cenu toho, že budeš spát u postele na židli. Mimochodem mám za sebou pět nocí na židli a dá se to