Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj, potřebuji se tady trochu vypovídat o dnešní zkušenosti a pomoc zhodnotit situaci. Vždy mi české velikonoční tradice přišli zvláštní možná i tím že jsem tady cizinec, ale respektuji to. Ať si každý slaví co chce, jen ať tím nikdo neobtěžuje. Vždy jsme zatím na Velikonoce byly na výletech až teď poprvé jsme byly na chatě. Sousedy tam moc neznáme, tak nás nenapadlo, že by někdo opravdu přišel koledovat. No v asi 7 ráno zvonek, děti spí já taky. Tak se jdu podívat a stojí tam 3 dospělí s asi 6 let starým dítětem, byly cítit alkoholem, obvěšení mašlema, já jak jsem právě vstala jsem byla úplně mimo, vůbec neuvědomila co se děje a koukám na ně jak na blázny. Po chvíli mi to došlo a upřímně vysvětlila že tuto tradici nedodržujeme a že žádné vejce nemáme. Oni začali pokřikovat něco o tom že to musí být legrace a jeden přelezl bránu pozemku a švihal kolem sebe tou větví. Vím že to nebylo myšleno jako útok ale na rovinu jsem řekla až okamžitě odejde, že tohle je trestný čin a že klidně zavolám policii ať je vyprovodí. Podotknu ještě že jsem je nikdy před tím neviděla a bylo by ok kdyby jen přišli a po vysvětlení odešli, ale lézt někomu domu už je moc. Po dalších 3 zvonění jsem zabalila děti a jeli jsme na celý den do OC, teď už jsme i doma v Praze. Pro mě určitě poučení tam už Na Velikonoce nejezdit. Myslím že jsem byla hlavně překvapená protože jsem s tím nepočítala no… Ale tak co, je to za námi.
Na cizince píšeš česky velice dobře. Kolegyně, která tu žije několik desetiletí se chodí často ptát jestli má větu napsanou dobře
.
@Emily Krol píše: Více
jasně, v 6hod ráno za bránou byli až do domu cítit alkoholem
a to otevřené OC bych teda taky chtěla vidět ![]()
Ano některé obchody byly zavřené, ale oc jako takové otevřené bylo? I jsem dětem v lékárně brala lízátka.
@Keyllah no když máme bránu asi 3 metry od dveří tak jsem alkohol opravdu cítila
Najdi si, které státní svátky je zavřeno. Tím jsi se usvědčila, že jsi mimo. Příště zkus být věrohodnější.
@Atisia děkuji mooc
myslím že je to díky tomu že už od mala na mě maminka mluvila česky i když jsme bydleli v Americe, potom manžel Čech a i teď s dětmi mluvíme česky m takže ten jazyk slyším více méně celý život
jasně v 6ráno přes tři metry
a uvedeš konkrétní OC které bylo protiprávně otevřeno? ![]()
@Keyllah píše: Více
Dívala jsem se a opravdu nektera OC a obchody mají otevřeno. Mají přece do 200m2
Ale na tři metry cítit chlast?
Snad všechny její diskuze jsou dost zvláštní
Jen jsem viděla ten nick a věděla jsem, že je to zase ona ![]()