Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Zdravím holky, tuto diskusní skupinu jsem založila, jelikož mne pravděpodobně, když všechno do 20. Týdne půjde dobře, transfuze do pupečníku. Jsem rh neg a miminko bude na 100% rh pozitivní. Je to mé druhé těhotesntví s tím, že v prvním těhotenství mi neberzpečně vzrostly protilátky a injekci mi pak už ani nedali, protože to nemělo cenu. Chci se zeptat, jak jste transfuze zvládli a co miminka? Všechny zkušenosti a rady budou super ![]()
Ahojky, nemám, co ti napsat, nepodstoupila jsem to, ale moc držím place tobě i miminku, at vám to dobře dopadne!
Ahoj, prosím o obnovení této diskuze. Má někdo zkušenost s transfuzí přes pupečník? V našem případě nejde o imunitu (Rh faktor), ale o infekci a jednou z mála možností, které by daly větší šanci na záchranu, je právě transfuze přes pupečník. Doktoři mi o tom nic moc neřekli, ani nevím, kde v ČR to dělají a jak se to provádí. U nás by šlo pravděpodobně o 25.-27. tt. Podstoupily jste to některá a s jakým výsledkem? Jak to probíhalo a a kterém pracovišti? Moc děkuju všem, co mi napíšou zkušenosti s tímo výkonem (klidně formou SZ).