Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahojda jak jste a tom s pověrama co se týče kočárku doma a postýlky?
Jediná pověra je, že kočárek by neměl být doma, takže většina (včetně mě) ho měla koupený a skladuje ho jinde
Kočárek jsem měli u rodičů, postýlky doma od zakoupení, před porodem nachystané, načinčané. Vlastně tomu nevěřím, ale s kočárkem jsem to tak udělali pro klid od řečí rodičů…
@pajaaja ahojky, tak po mé zkušenosti s jedním ZT v 8 tt a druhým nezdaru který zkončil v15 tt VV, bych si výbavičku nepořizovala dřív než ve třetím trimestru.. Páč teď mám doma už 2 roky šuplík plný věciček pro mimčo a je fakt těžký to tu mít.. Vždy to ten nezdar připomene
takže za mě, bych s tím počkala ![]()
Začali jsme pořizovat od 22tt a nechávali normálně doma. Kde taky jinde. A u mladšího logicky bylo doma všechno.
Jsem neskutečne poverciva. Kdyby me kamoska s maminou nedonutily, nemam nic jeste ted. Zacala jsem pomalinku nakupovat az ve 27.tt. A kocarek nemam ani u nasich, protoze jsem tam taky,, doma"
Ale postylka mi stoji od 30.tt a jsem z toho teda nervozni jak pes. ![]()
Tak ja jsem zacala nakupovat teprve ted, 30tt… a pujde to rovnou do bytecku.. rodice bydli pres celou republiku a jeste o kus dal… ![]()
snad to dorazi nejak za mesic at se nemusim nervovat! ![]()
Ahoj, pověry jsou samozřejmě nesmysl. Kdo má zdravý rozum, tak tomu nemůže přece věřit.
Nicméně jsem v 11.týdnu a kočárek mám vybraný od 5.týdne, ted jsem koupila potahy a příští týden celý kočárek ![]()
@pajaaja píše:
Ahojda jak jste a tom s pověrama co se týče kočárku doma a postýlky?
Na pověry nevěřím, proto mám kočár i postýlku doma. Myslím, že většina druho a více matek to tak má. U prvního jsem teda kočár doma neměla, ale postýlku jo.
@CokeLady píše:
Pověr je… jako psů. Kašlala jsem na všechny, kočár byl doma, dítě žije.
Když jsem s někým v rozhovoru a dotyčný něco řekne s dodatkem, že to musí hned zaklepat se začne shánět po něčem dřevěném, kovovém nebo dokonce vycení zuby a začne si ťukat na zuby, mám tendenci si začít taky ťukat…na čelo…
@Markytka01 píše:Když jsem s někým v rozhovoru a dotyčný něco řekne s dodatkem, že to musí hned zaklepat se začne shánět po něčem dřevěném, kovovém nebo dokonce vycení zuby a začne si ťukat na zuby, mám tendenci si začít taky ťukat…na čelo…
a přitom na dřevo by se ťukat nemělo, protože může shořet.
No, my máme taky doma kočárek, všechno osttatní taky (nábytek ještě čeká na vyrobení
), nějak to neřešim, radši to budu mít nachystaný, než abych ležela v porodnici a byla na nervy, co se tu beze mě děje ![]()
@lleennttiillkkaa
aha, tak jsem zase o něco chytřejší ![]()
Ale na druhou stranu, každý má právo a svobodnou vůli věřit v co se mu zlíbí. Tak směle do klepání ![]()
@CokeLady píše:
máš to nějaký pozjišťovaný, že by pověrčivá?
Hele já letos pověry přímo bortím. Kočár doma, svatba v květnu…
Tohle mi říkávala babička mého muže, tak byla pověrčivá, modlila se ke kde komu ![]()