Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Já jsem dokonce týden před porodem myla okna a žádná omo taná šnura taky nebyla…postýlka doma smontovaná stála taky dost dlouho…a výbavičku jsem měla snad od 7 týdne…
Nijak zvlášť pověrčivá nejsem. Při prvním jsem tak nějak od 27. týdne měla chuť začít nakupovat, tak jsem pomalu začala, kočár jsme teda nechali u našich, ale to jen z prostorových důvodů. Jinak vše bylo doma, dítě se narodilo v pořádku.
Naopak u druhého jsem vůbec neměla chuť něco pořizovat a v 5. měsíci jsme o mimčo přišli. Byla jsem moc ráda, že ještě nic nemám doma, to bych asi psychicky nezvládla koukat se pak na prázdnou postýlku.
Teď u třetího mám chuť nakupovat od začátku, tak sem tam něco malého pořídím a těším se a věřím, že to tentokrát dopadne dobře
.
Kocar byl u babicky, postylka u tchyne…poverciva nejsem ja ale muj muz ![]()
@lleennttiillkkaa píše:
a přitom na dřevo by se ťukat nemělo, protože může shořet.
faakt
to je dobry, to si musim zapamatovat - to jsem zvedava jak povercivy clovek zareaguje na kontrapoveru. Podle ceho to bude filtrovat, cemu veri a cemu ne ![]()
ted jsem zjistila, ze sousedka se boji nechat pres noc pradlo na snure, protoze kdysi jeji mama nechala pradlo pres novej rok a ten rok jim zemrel dedecek
takova racionalni osoba.
ale ja se snazim moc se nesmat, jsem verici krestanka a to je taky dost iracionalni zalezitost, beru to tak, ze kazdy ma v sobe zakorenenou nejakou potrebu iracionalni viry a nekde si ji ventiluje. Tak nechodi do kostela, ale propada panice, kdyz rozbije zrcadlo.
Jinak povery naopak schvalne porusuji. Kdykoli je prilezitost, schvalne drazdim osud. Svatbu jsme meli 13.5, prezila jsem. Muz me videl ve stavtebnich satech. Kocar a vsechno na mimino jsme samozrejme meli (ostatne vzdycky me zajimalo, jestli kdo tomuhle veri, jestli to pak v druhem tehotenstvi stehuje nekam poryc - nebo to plati jen napoprve?)
@Pudloslava. Přesně to by mě zajímalo taky ![]()
A k tomu ještě jestli si fakt někdo řekne když se nedejbože něco stane…: No musela jsem v 10 tydnu na Revizi protože nebylo vidět srdíčko a to všechno takhle špatně zařídil ten kočár ve sklepě…
První kluk byl „udržovanej“, měsíc v nemocnici na magnezku a dalších lécích, pak mne propouštěli, že už je to zažehnaný, to byl pátek, a na sobotu byl domluvenej táta, že mi tedy doveze kočárek, kterej byl u něj v baráku po sestry dětech. No, přišla jsem v pátek domů, v klidu, žádný stres nebo námaha, ale v noci praskla voda a šup.. v sobotu táta dojel s kočárkem, já v porodnici, kluk na JIPce, nakonec ho vezl vrtulník do Prahy v kritickém stavu… a já doma všechno nachystané a KOČÁR v předsíni… naštěstí to nakonec dobře dopadlo díky zázračným doktorům v UPMD v Praze, ale ty dny byly hrozný. Při druhém chlapečkovi jsem si nechala výbavičku pořizování na poslední měsíc, i když to není asi taky ideální, kočár jsme jeli koupit s malým v autosedačce dva týdny po porodu, taky jsem na tom asi dost finančně krvácela, ale vem to čert. Vzpomínky byly prostě moc živý.
@maminazplzne což v tomhle případě zrovna chápu, že jsi nechtěla nic pořizovat, to ale není z pověrčivosti, ale ze strachu - to by měla každá
Ahoj, u malý jsem měla kočár doma ještě před otěhotněním, vlastně skoro celou výbavičku
nevyplnilo se naštěstí nic. Teď už mám kočár zase doma, ale utěšuju se tím, že ho kolikrát využiju do lesa ještě i s malou, takže není čistě pro to druhé. A výbavičku mám po malé, takže ta je taky doma. O jiných pověrách jsem asi neslyšela.
@Pudloslava píše:
faaktto je dobry, to si musim zapamatovat - to jsem zvedava jak povercivy clovek zareaguje na kontrapoveru. Podle ceho to bude filtrovat, cemu veri a cemu ne
![]()
ted jsem zjistila, ze sousedka se boji nechat pres noc pradlo na snure, protoze kdysi jeji mama nechala pradlo pres novej rok a ten rok jim zemrel dedecek
takova racionalni osoba.
ale ja se snazim moc se nesmat, jsem verici krestanka a to je taky dost iracionalni zalezitost, beru to tak, ze kazdy ma v sobe zakorenenou nejakou potrebu iracionalni viry a nekde si ji ventiluje. Tak nechodi do kostela, ale propada panice, kdyz rozbije zrcadlo.
Jinak povery naopak schvalne porusuji. Kdykoli je prilezitost, schvalne drazdim osud. Svatbu jsme meli 13.5, prezila jsem. Muz me videl ve stavtebnich satech. Kocar a vsechno na mimino jsme samozrejme meli (ostatne vzdycky me zajimalo, jestli kdo tomuhle veri, jestli to pak v druhem tehotenstvi stehuje nekam poryc - nebo to plati jen napoprve?)
Já přesně stejně taky tak ![]()
@tetma jojo, strach. Hroznej. Tak velkej, že trochu vyprchal až po 15 letech, mezi klukama mám 16 let rozdíl. ![]()
@Pincenza a neboj, zkus si představit, jak se tedy dívat na prádlo v sušičce? Sice nevisí, ale ve skříni taky není
to bude dobrý