Transplantace dásně

Anonymní
29.5.18 11:14

Transplantace dasne

Ahoj, podstoupili jste nekdo pri ubytku dasne nad/pod zubem zepredu, transplantaci dasne?
Kolik vas to prosim stalo?
Mam mrtvy, rozlomeny zub (horni jednicka) a cekam uz 5 tydnu na vyjadreni zubare, ktery byl na dovolene. Zub pujde pryc, to je uz ted jasne. Kazdopadne bych rada misto hornich osmi zubu, ktere jsou krive a kazdy jinak veliky a vysoky zubni mustek na vsech 8 zubu.
Neumim si predstavit cenu za pekne celokeramicke, ktere nejsou jen rovne jako ma Krampol, ale nejake hezky vymodelovane, jako by slo k prirozene zuby. Kazdopadne nad jiz rozlomenym, deravym a mrtvym zubem mi pres noc zmizela dasen a ten zub je ted obnazeny asi o 3-4 milimetry nahoru, az se sama divim jak je zub vysoky a ze stale samovolne drzi v dasni, presto ze je zezadu komplet dira a na tloustku na u dasne asi uz jen milimetr. Nekde jsem cetla ze transplantace muze vyjit i na 20tis.
Nevim zda je transplantace mozna driv nez mi zub vytrhnou nebo az pote co bude pryc.
Cep/sroub do kosti tam asi chtit nebudu z hlediska financi, ale pokud to ten mustek na 8 zubu dovoli, jak je to s tou dasni?
Predem dekuji za rady nekoho erudovaneho nebo zkuseneho s transplantaci.
Mejte pekny den, ne jako ja v totalnim zhrouceni a depresi. :(

Ps: na netu jsem nasla foto, ktere je skoro stejne jako to mam ted ja na horni jednicce, prikladam nize.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
26270
29.5.18 11:27

Mustek obycejny metalokeramicky bez nejakych specifickych naroku na esteticke zpracovani bych odhadla cca na 40 tisic, to reseni recesu + kost to muze byt klidne i 10 tisic…resp. pocitej s vyssi castkou…velmi zalezi na tom, kde si to nechas delat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
147
29.5.18 11:32

Ahoj řešila jsem něco podobného minulej rok, praskla mi horní jednička zub musel ven, nic moc s tím nešlo, nahoře chyběla kost, takže jsem podstoupila augmentaci kosti (mimochodem dost bolestivé a nepříjemné) pak cca 6 měsíců jsem chodila s mezerníkem (vyndávací zub dost nepraktické a omezující) pak přišel na řadu zubní implantát. Takže opět rozříznout pusu navrtat tam ten šroub (opět dost bolestivé) a zase čekat cca 4 až 6 měsíců jestli se to chytne, takže opět vyndávací zub a pak už finální implantát. Dáseň jsem měla podobně jako na fotce, časem slezla sama dolu. Teď už to vypadá skoro normálně, ale stálo to cca 50 tisíc bolelo to jako čert a skoro rok s vyndávacím zubem. Už bych do toho nikdy nešla, zvolila bych můstek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29.5.18 19:59

O ou :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat