Trápí mě vztah s tchýní

Zuzi34
27.10.24 22:21

Trápí mě vztah s tchýní

Zdravím, chci se tady vykecat… Se švagrovou jsme byli z pátku na sobotu na chatě a bylo to moc fajn ale po pár sklenkách vína jsme se začali navzájem svěřovat a já jsem ji sdělila, že mi připadá, že mě její mamka (moje tchýně) moc nemá v lásce, což mě trápí už přes pět let. Odpověď švagrové mě zaskočila ale na druhou stranu jsem ráda, že to vím. Dozvěděla jsem se že manžel měl před pár lety přítelkyni, se kterou byl rok a půl a ta byla její velká oblíbenkyně.. co si budeme povídat, mrzí mě to, protože jsem tchýni nikdy nic neudělala špatného spíš na opak, snažím se jí ve všem vyhovět (mít mezi sebou hezký vztah). Přitom jsem s manželem o hodně dýl, než byl s předchozí slečnou mám toho plnou hlavu, ale to přejde :lol: hlavně je to má blbost chtěla jsem to vědět :D

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
18620
27.10.24 22:39
@Zuzi34 píše: Více

Znáš to, když si někoho idealizujes, protože ho znáš krátkou dobu a on je to ve vysledku klidně dost slušný z. m. r. d? Proste ji měla radši. Mohla to byt klidně nejhorší buu co jsi kdy poznala, ale ji sedla víc. Otevri si další flasku a hlavně pod vlivem neres žádný zásadní problémy a otázky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1813
27.10.24 22:50

Když je člověk mladý, čerstvě v rodině, tak do ní jde s nejlepšími úmysly s těmi svými novými příbuznými vycházet. Bez ohledu na to, jak se mezi nimi cítí a jak se k němu chovají. Když k něčemu dojde, hned pátrá, kde pochybil a pomalu se omlouvá za něco, co nejen neudělal, ale ani neměl v úmyslu. Sám sebe staví do jakési podřízené role od začátku v naději, že když udělá úplně všechno, aby ty vztahy byly hezké a nepůjde to, je schopen jakýchkoli ústupků. I těch, které mu jsou proti srsti. Mluvím tedy o některých typech čerstvých snach, aby bylo jasno. Byla jsem taky taková. Nemůžu dneska říct, že by to byla ta nejsprávnější cesta. Ti lidé, když nebudou k tobě fér, si s tebou budou dělat, co budou chtít. Do všeho mluvit. Nevycházet s tebou. Pomlouvat tě. Rozmlouvat té synovi. Kecat ti do domácnosti, do výchovy, do všeho. A ty nebudeš šťastná. Nebudeš chápat, co jsi udělala špatně. Protože nebudeš žít po svém. Nejspokojenější ženy jsou totiž takové, které si o svých věcech rozhodují samy a je jim úplně jedno, co tomu řekne tchýně. Jestli by na jejím místě snad chtěla vidět nějakou jinou, je to jen její problém a představa. Která tě vůbec nemusí zajímat. Ty jsi asi taková mírná, upřímná, vstřícná, zodpovědná a empatická, že se teď budeš trápit tím, co jsi slyšela a přemýšlet, jak ten vztah s tchýní vylepšit. A pocituješ vinu, že nemá důvod mít tě ráda. Jestli pobereš řadu od člověka, který nezapomněl, jaké to je, být snacha, tady je:
Nech to být. Neřeš to. Tchýni nezměníš. Budují si hezký vztah s manželem a co si o tobě myslí tchýně, pusť z hlavy.
A jestli budeš mít chvilku, pusť si na YouTube příběh z Bakalářů s názvem Kapesníček. Ty asi tyhle pořady neznáš. Ale Žilková tam byla docela mladá a parádně sehrála roli snachy, která tchýni pořád nebyla dost dobrá. To se nasměješ…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10132
28.10.24 05:46

Aha mé oblíbené téma :lol: :P. A proč chceš aby tě měl někdo rád…zavděčit se někomu, být respektován, nechat ho žít…to se nedá vymodlit, ani vynutit…vše je o respektu…
a když někdo nerespektuje na základě nesympatií…vypovídá to dost o fuj povaze dotyčného.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1206
28.10.24 07:16

Podívej, tomu se nedá poručit…aby měla raději tebe než měla ji. Pokud se k tobě chová slušně a nijak po tobě nejde, tak si je toho vědoma a bojuje s tím také. Ty to teď víš, jak ona to má, emočně to na tebe působí a když si řekneš, že se budeš chovat, jako bys to nevěděla, dá to obrovskou fušku a i tak to tvoje chování nebude autentické. Ber to jako fakt. Nevypovídá to nic o tvojí hodnotě ani o lásce mezi tebou a manželem. Mám známou a ta to má stejně. Její syn měl skvělou slečnu, byli spolu dlouho, kolegyně ji měla ráda a ona ji také. Pak se ti dva rozešli, syn si vzal jinou. S tou už kolegyně společnou řeč nenachází. Snaží se. Kvůli synovi, kvůli vnoučatům, kvůli celé rodině. Ale není to ono. Ráda by s tím něco udělala, jenže není co. Synovi ani jí to nikdy neřekla, ale mně si někdy povzdechne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18620
28.10.24 07:30

@Masina me by zajímalo jak skvělý vztah by s ni měla v případě děti. Já byla s tchyni ok když nebyly děti, ale když přišly děti, tak přišla i změna vztahu. Další je vliv věku, kdy s přibývajícím věkem mívají starší lidé sklony k menší trpělivosti a není energie na tolik pretvareni

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10132
28.10.24 07:34
@hospodki píše: Více

Chápu…ale není to jedno…proč tolik lidí zajímá, co si myslí ostatní. Já to řeším až když to zasahuje do mého soukromí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18620
28.10.24 08:02
@1010 píše: Více
protože nezijeme v bubline, ale musíme s nimi interagovat? Me zas prijde divny dělat ramena jak mám všechny na háku a jsou mi u zadele. Pokud me naprosto nezajímá okolí a jedu si čiste svoje, tak jsem sebestrednej egoistickej blb
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1255
28.10.24 09:14

to jsi podle mě posunula… to, že je mi jedno, co si tchýně/matka/sousedka myslí o tom, v čem vozím děti a jak dělám svíčkovou, přece neznamená, že se nad ně povyšuju nebo je ignoruju, jen si stojím za svým a jsem s tím ok

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1206
28.10.24 09:43

Já si myslím, že by ten vztah byl fajn i při vnoučatech. Ta známá do ničeho nemluví, nic nekritizuje, ve všem vychází vstříc mladým. Akorát s tou původní slečnou v tom bylo srdce, těšily se na sebe obě, povídaly si, i si volaly během týdne - svěřit se nebo si sdělit nějakou radost. Zasmály se. Teď k ní syn s manželkou jezdí docela často, dávají jí hlídat vnoučata a ona hlídá, kdykoliv si vzpomenou. Dělá to ráda. Ale se snachou si od srdce nepopovídají. Všechno to jede na bázi slušného zdvořilého chování. V zásadě se známé uleví, když už tam jsou u ní vnoučata sama nebo jen se synem. A není to o tom, že by snacha dělala něco špatného. Vůbec ne. Jen je každá na úplně jiné vlně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10132
28.10.24 10:02

Netvrdím…že mám vše a všechny na háku…pokud moje chování zasahuje do soukromí druhého…řeším to…nerespektuji…řeším to…jsem o něco požádána…řeším to…pokud někdo dělá ksichty nad mým rozhodnutím…které se jeho nijak netýká…neřeším…poslechnu si názor…ale jednou…nenechám ty lidi mi tím furt otravovat můj život…nenapsala jsem, že mám na háku své chování…které ubližuje ostatním jakýmkoliv způsobem. Snad je to teď srozumitelnější.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10132
28.10.24 10:06
@navy blue píše: Více

Přesně… :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10132
28.10.24 10:09
@Masina píše: Více

A není to fajn…že jsme jiní…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.10.24 14:21
@Pe.M.1 píše: Více

Moc dobře shrnuto. Mně trvalo roky si uvědomit, že mě tchyně nemá ráda, jen to maskuje. Její chladný přístup mi ale postupem let začal být nepříjemný. Hlavně poté co jsem se snažila kde co a ona nikdy nepoděkovala a ještě zdůrazňovala, že ke mně žádnou povinnost nemá, že není můj rodič.
Tak ať si to tvrdí dál, ale já už pro ni nechci udělat nikdy nic. Ale je mi to líto, mít takové divné vztahy s nimi.

• Citovat
  • Upravit
10132
28.10.24 14:28
@Anonymní píše: Více

Tak to mně tedy líto rozhodně není. Lidé, co jednají na základě nesympatií…kdy víš, že si jí nijak neublížila mi jsou srdečně fuk.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová