Přijde mi, že sestřenice nechce, aby jsme dědily

Anonymní
20.10.24 15:29

Přijde mi, že sestřenice nechce aby jsme dědily.

Dobrý den,

potřebuji nestrannou odpověď. Máme tetu, která nemá děti. Má dům po rodičích moje mamka, jedna teta a druhá se vzdaly podílu, když jím zemřel otec. Všichni tři už měly postavené domy a jejich nejmladší sestra ne žila stále v domě, kde vyrůstala. Čas plynul a teta bude mít skoro 60, ještě chodí do práce. Ale nastal takový menší problém. Moje další teta ta má něco málo přes 70 byla nemocná, už je ale nějaký rok zdravá, ale stále dělá ze sebe chudinku ( moje teta co má ten dům ji hodně pomáhá) teta co byla nemocná má dvě děti už dospělé a tady nastává ten problém. Přijde mi i moji mamce, že moje sestřenice začíná pomalu manipulovat s tetou co má dům po rodičích. Teď se něco tetě doma polámalo já jsem jí říkala, že jí to klidně s manželem přijdeme opravit popřípadě pomoc. A ona na to musím se zeptat ( té mé sestřenice) jestli bude potřeba pomoc. No odpověď byla, že naši pomoc nepotřebuje. Jedna teta, už zemřela byla nejstarší, ale měla taky dvě děti. A teď mi přijde, že sestřenice chce dědit po moji tetě její taky tetě a že manipuluje s tetou. Řekli by jste něco sestřenici? Nebo raději mám mlčet?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
77319
20.10.24 15:34
@Anonymní píše: Více

doufám, že ta teta bude žít aspoň do 95 let,
přijdeš mi jako hyena

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
852
20.10.24 15:37

Co byste ji chtela rikat? „Ty hrozna mrcho, ty jsi tete pomohla?“ Prijde mi, ze dedit chcete predevsim vy. Teta nema neopominutelne dedice, tudiz si muze s majetkem v pripade smrti nalozit jak chce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.10.24 15:38

@stinga
Mohu vědět proč hyena? Já nemám problém tetě pomoc, tak proč bych měla být hyena?

• Citovat
  • Upravit
12885
20.10.24 15:39

Já se omlouvám, ale ztratila jsem se v tetách.

Ty si děláš zálusk na dům po té tetě, které je teprv šedesát? 8o
Nebo to jen nedokážu přečíst :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.10.24 15:42

@samadoma666
Teta nám říkala tak asi 10 let zpět. Že chce aby já moje sestra, sestřenice + bratranec dědili rovným dílem. Že nechce aby majetek dostali děti od jedné sestry. Já chci pomoc, tetě vždy jsem pomáhala, ale najednou to mám jako by zakázané od sestřenice, a já jsem ta zlá podle Vás?

• Citovat
  • Upravit
1022
20.10.24 15:43

Zakladatelko a ty si děláš nárok na dědictví po tetě z jakého titulu? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
919
20.10.24 15:43

Nevím no, je to dost zmateně napsané ten tvůj příspěvek, musela jsem si ho přečíst dvakrát, abych to nějak pobrala.
Mě by třeba ani nenapadlo uvažovat nad tím, že můžu po nějaké bezdětné tetě něco dědit. :nevim:
Asi se vykašli na to, o co jde nebo nejde sestřenici…takto to opravdu působí, že o dědictví jde spíš tobě. A nevím, jak jsi přišla na to, že bys měla něco dedit 8o ona teta něco říkala?
Pokud má sestřenice s tetou vybudovany nějaký vztah, je zvyklá ji pomáhat a starat se o ní, tak se ani nedivím, že se s ní teta chtěla nejdřív poradit, když nemá vlastní děti. Asi není na vaši pomoc zvykla :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
77319
20.10.24 15:44
@Anonymní píše: Více

protože se třepeš na její barák, také teda nevím, jestli je to ta 60letá nebo 70letá, ale to je jedno, pokud jí chceš pomoci, tak to nepodmiňuj získáním baráku po její smrti - to je na tom to hnusné

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.10.24 15:44

@Liberalissima ne nedělám si zálusk na dědictví. Jen mi přijde, že sestřenice mi zakazuje, abych mohla tete taky pomoc.

• Citovat
  • Upravit
357
20.10.24 15:45

Ja to moc nechapu, sestry se vzdaly dedictvi ve prospech jedne z nich, po ktere by stejne zase dedily ony, protoze nemela deti. Pokud sestry umrou driv, budou dedit jejich deti, tedy ty a tvi bratranci/sestrenice. Co je tedy za problem?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.10.24 15:46

@stinga to já nepodminuji. Normálně jsme ji vždy tetě pomáhali. Ale teď mi poslední dobou sestřenice zakazuje, aby jsme pomáhali tetě.

• Citovat
  • Upravit
69111
20.10.24 15:48

Já se v těch tetách nějak ztrácím. Každopádně buď tetě pomáhám, protože chci, nebo proto, že čekám, že z toho jednou něco kápne. Pokud to druhé, tak ano, řeči o hyeně jsou na místě. Pokud to prvé a teta pomoc odmítá, je zbytečné jí ji nutit, ne? Krom toho, pokud jde o tetu, které je 60 a ještěchodí do práce, asi to nebude nemohoucí stařenka bez špetky zdravého rozumu. Přejme jí ještě aspoň 20-30 let spokojeného stáří v plném zdraví a ty se zařiď tak, jak kdybys nikdy žádné dědictví dostat neměla. Počítat s čímkoliv je totální nesmysl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1022
20.10.24 15:48
@Me Mimmix píše: Více

Třeba to, že teta sepíše závěť a vše odkáže zoologické zahradě…A všichni utřou nos :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.10.24 15:50

@Silvianna bylo to vždy, že tetě pomáhali všichni, já, sestra, sestřenice, bratranec. A najednou sestřenice zakazuje nebo říká, že pomoc nepotřebuje a opravuje to třeba sama. A já nemám problém dál pomáhat, dle nemohu protože sestřenice řekne ne.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová