Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Dobrý den, potřeboval bych poradit, jak se mám zbavit tchyně aby můj vztah s přítelkyní fungoval jde o to že ona má její máma 6 děti a nedokáže se postarat ani o jedno. Dvě 14 létě holky její se starají o ty mladší sourozence a já s přítelkyní máme 2 děti jedno dítě kluk Pavel (6 měsíců) které je naše, a druhé dítě které má s bejvalym přítelem Adelku (8) let, jde o to že tchyně se snaží poukázat na to že má vždy za každou cenu pravdu a nutí moji přítelkyni nebo aspoň si to tak myslím jelikož je to vidět na jejím chování že s ní manipuluje ať dělá to co chce její máma. Pokaždé se s přítelkyní hádáme jen kvůli ní jelikož si furt od nás buď půjčuje nebo furt něco chce od nás dělá před námi chudinku a přítelkyně se jí snaži pomoct ikdyz mi máme sami fakt málo a pak se snaží to dávat za vinu mě, já už nevím co mám dělat každej den vstávám do práce v 5 ráno a pracuji do 6 večer a jediné co si s přítelkyní řekneme ikdyz se snažím komunikovat tak je Ahoj a to je vše ale přitom přítelkyně si neustále píše s mámou a to je furt ten otravnej zvuk na messengeru a když jsem se jí snažil vysvětlit že bych si přál mít soukromí aspoň když přijedu a aby si mě trochu všimla tak se víc akorát tak nasere a řekne že nejsem její táta. Vždyť já ani nemám chvíli volného času na to být s přítelkyní a s dětmi o samotě aniž by se furt do toho srala tchyně, kolikrát mi přijde ze když tchyně její máma ji něco koupí řeknu do 100kc tak ji moje přítelkyně musí být nejvíc vděčná a pak chce tchyně po ní víc a víc a vše to dělá za mini zády a já to pak musím finance zase měnit co mám udělat s tou tchyni abych se jí zbavil bysme žili prostě oddělene aby dala o sobě vědět třeba 2 X za týden a ne furt každý den jak u blbejch.
Tak jedině asi zakopat na zahradě. ![]()
To jsi si měl rozmyslet dřív než jste si pořídili dítě.
@Pavel102 píše: Více
Tak tchyně nebude zas až takovej problém ne?
Retardi se mnozi jako potkani. Jaky si to udelas, takovy to mas
To je nějaký pokus o automatické psaní? Nebo Emimino testuje novou AI?
Nerozumím řeči tvého kmene.
Problém není tchyně, ale tvoje žena, která skáče, jak ona pískne a jsi jí úplně ukradenej. Vy bydlíte u ní nebo proč jí řešíte na denním pořádku??
@JancaS84 jenže že začátku to problém nebyl až potom co se nám narodilo dítě tak to začalo raději si všímá našeho syna než svých vlastních dětí a to je samoživitelka její dceři nejmladší jsou 4 roky pak je to 7, 11 14 14, 24, dotoho nutí moji přítelkyni ať si najde práci atd ať si požádá o příspěvky atd její máma totiž pobírá snad všechno a ne není to ciganka
Odstěhujte se od ní. Pokud děláš denně dvanáctky, tak máš jistě slušný plat a svou rodinu zvládneš uživit sám. Včera bylo pozdě.
@unuděná ne nebydlíme u ní bydlíme oddělene máma jinde a my jinde a to si kolikrát myslím taky snažím se jí to vysvětlit že bysme mohli mít od ní chvíli klid jenže ona nechce, já navrhl jinou školu a přítelkyně navrhla školu kam chodí její děti takže je to teď takové že tam je každý den a ano vím že jsem ji ukradené jsem o tom přesvědčen jenže co stim mám dělat nechci se vzdát syna a ona by to klidně udělala že by si ho vzala do péče atd atd
@unuděná ne nebydlíme u ní bydlíme oddělene máma jinde a my jinde a to si kolikrát myslím taky snažím se jí to vysvětlit že bysme mohli mít od ní chvíli klid jenže ona nechce, já navrhl jinou školu a přítelkyně navrhla školu kam chodí její děti takže je to teď takové že tam je každý den a ano vím že jsem ji ukradené jsem o tom přesvědčen jenže co stim mám dělat nechci se vzdát syna a ona by to klidně udělala že by si ho vzala do péče atd atd @unuděná
Moje kamarádka komunikuje s kýmkoli, krom svých dětí a může, jen dokud je v práci. Přijde domů, odkládá telefon a tráví, jak ona říká, čas jako rodina. Na mě extrém, když to zavadela byl to boj s její rodinou, nechápali to a odsuzovali ale zvykli si. Jak to popisuješ, asi bys potřeboval přesně něco takového, ale to musí chtít v první řadě tvoje přítelkyně.
Jestli máte málo a ona ještě podporuje matku, je to špatně. Nejste manželé, nemáte spolecne peníze. Pokud to nechápe, musíte si o tom promluvit. Ona je na řidičáku, nevím kestli má alimenty ty na starší dceru, nepíšeš o tom zda ona něco platí nebo hospodařite společně. Dej ji vědět že takto nejsi šťastný a že takto žít nechceš, hledejte řešení, mluvte spolu. Tchyni, která mi narušuje vztah bych financne nepodporovala, ani kdybych peněz měla nadbytek.
Zaprvé - chceš trávit čas se svou rodinou, tak to udělej. O víkendu jeďte na výlet, večer se věnuj dětem, pokud o to žena nestojí.
Zadruhé, čti si to po sobě, to s tou školou nejde absolutně pochopit.
Zatřetí, syna si klidně do své péče vzít může, a ty se klidně můžeš soudit a získat střídavku. Ovšem jak bys to zvládl, když jsi denně 12 hodin v práci, to teda nevím.
@unuděná píše: Více
Vydělám asi tak 50 000 + za měsíc + přítelkyni mateřská a furt je něco špatně já už nevím co mám dělat změnil jsem kvůli penězům i zaměstnání aby jsme se měli líp že začátku to tak bylo že na všechny budeme srat a teď to tak neni
Otevři pusu a komunikuj s ní, co taky jiného?
Své peníze jí dávat nemusíš, když z nich sponzoruje matku. Nejste manželé. Plať chod domácnosti, potraviny a zbytek ať si táhne klidně sama ![]()