Sestra nerespektovala, že jí nemohu pohlídat dítě

Anonymní
11.10.24 19:49

Sestra a hlídání

Dobrý večer, mám mladší sestru a mám ji hodně ráda, rozumíme si spolu. Ale ona a její manžel mají krizi, řeší to poradnou a hodně teď začali dávat svého syna na hlídání, aby na sebe měli čas. Dnes má švagr narozeniny, synovce měla hlídat máma, ale onemocněla. Sestra požádala potom mě a já ji ráda vyhověla, no dnes ráno jsem se taky probudila s horečkou, rýmou, bolesti. Zavolala jsem to hned sestře a hlídání zrušila, byla naštvaná. Ale synovec stejně dnes přišel, sestra mu řekla ať jde po škole hned k nám. Myslela jsem že se třeba popetl, tak jsem volala znovu sestře a nezvedla mi to. O pět minut sms - Dnes to hlídání potřebuju, stejně už máš doma dva děti, tak nedělej takové drahoty. Snažím se jí pochopit, ale jsem naštvaná :cert:. Myslíte že je to normální? Mám to na to sestře něco říct?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
919
11.10.24 20:01

Taky by mě to naštvalo. :zed: Docela bezohledne vůči tobě.
Jestli takhle řeší i věci v manželství, ani se nedivím, že potřebují poradnu. :nevim:
Určitě si to nenech líbit a ozvi se, jinak takovych situaci muze být do budoucna více.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10099
11.10.24 20:04
@Silvianna píše: Více

No přesně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7293
11.10.24 20:04
@Silvianna píše: Více

Bezohledné vůči ni, ale taky i vůči tomu dítěti… vždyť to v klidu může chytnout..neposílám vědomě dítě někam kde jsou nemocní…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
919
11.10.24 20:08

@KKK85
Přesně tak. Taky jsem na to myslela, chtělo se mi napsat, že by se tím vytrestala sama, kdyby se nakazil, ale kdo ví, jestli by jí to nebylo jedno. Odnesl by to jen on :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
tartaletka
11.10.24 20:10

A synovci je kolik? Soudím, že když chodí sám ze školy, není to úplně prcek, o kterého se musíš nonstop starat.

Jako to, co ti napsala a udělala sestra, je bezohledné, o tom žádná. Ale já mám zrovna taky sestru v podobné situaci a taky teď potřebuje víc podporu a pomoc, tak si zase umím představit, že to mohl být jen zoufalý čin. A pokud spolu normálně vycházíte a nedělá ti to standardně, tak bych to rozdýchala.

• Citovat
  • Upravit
960
11.10.24 20:18

Omluvila bych se klukovi, že ti není dobre a poslala/ odvezla ho domu. Když mi není dobře nejsem odvařena ani z vlastních děti. Ať jsou sebeslusnejsi, sebehodnejsi, tak prostě mluví, chodí, občas přece jen se na něco přijdou zeptat, takže si třeba neschrupnes…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.10.24 20:26

Co by se asi tak stalo, kdybys jela nečekaně k lékaři a nebyla doma? Ona by si myslela, že kluk je u vás, vy o něčem nevěděli a jemu se mohlo něco stát. Hodně nezodpovědné hlavně vůči tomu dítěti. Dost důrazně bych ji upozornila, že tohle bylo naposledy kdy se rozhodla na vlastní pěst bez mého vědomí. Zaručeně se nejednalo o nějakou echt jobovku. Nejspíš šlo o čas traveny s mužem a to není urgentní

• Citovat
  • Upravit
7293
11.10.24 20:35
@Anonymní píše: Více

proč anonym???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
217
11.10.24 20:38

Tak mě by víc nakrklo, kdyby mi řekla ať nedělám drahoty. To je pěkná drzost. Asi bych jí něco řekla…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6910
11.10.24 20:39

Sestra se zachovala jako sobecká, sebestředná bučena.
Horečka, rýma, dvě děti.. Omluvíš se a řekneš, že hlídat nemůžeš, a ona Ti ho tam pošle, a ještě má kecy po sms? Pěkně zostra bych si to s ní vyříkala a syna poslala s omluvou domů. „Promiň, Toníčku, říkala jsem mamince, že je mi zle, nemůžeš být dnes u nás. Ještě by ses mohl nakazit.“

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6910
11.10.24 20:44
@Samodomo píše: Více

Přesně, kdyby se omlouvala horem dolem, že má zamluvenou restauraci apod. Ale ještě drzá sms?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7355
11.10.24 20:44

Mě připadá, že to bylo od švagra

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5122
11.10.24 20:53

Taky by me to stvalo, spis ten jejich pristup. Ale myslela jsem, ze se jedna o nejake batole. Pokud je to uz vetsi skolak, ktery si k tobe dojde sam, a mas deti v jeho veku, ze si spolu vyhraji, tak bych to asi prekousla. Ale jasne bych jim rekla, at ho priste neposilaji kdyz jsi rekla, ze nemuzes.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.10.24 21:00

Děkuji všem za reakce, mě nejvíc štve ten její přístup. Synovci je 7, v tu chvíli mě nenapadlo poslat ho domů, byla jsem překvapená že něco takového vůbec musím řešit. Navíc synovec byl mrzutý že neslaví s tatínkem narozeniny a se mnou není žádná legrace.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová