Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Na celé situaci je otřesné, že sestra ví, že má nemocné dítě, které chce být s ní, ale raději slaví s manželem celý víkend ve dvou narozeniny. Nepochopitelné je to celé, ale pro mě tohle nejvíc.
Edit: Plus teda že otci kluka je to taky fuk a vesele slaví se ženou narozky.
@Mar__tanka1983 píše: Více
Ted uz ne, kdyz vi kde jsou. Myslela jsem to predtim, kdyby nebrali telefon ani druhy den, nebyli doma ani nikde k sehnani.
@Ounou píše: Více
Proste bl. bečci.
Neverim, ze jsou to solidni rodice. Tam budou hlubsi problemy v rodine. Takova ignorace, naschvaly, nezajem a neschopnost upozadit v dospelem veku sve touhy jsou jak z telenovely. Chlapce jemi lito. Aminka s tatinkem jsou emocni chudaci.
Bohuzel reseni mizive. Jsou zvykli kluka odkladat. Kdyz nebude hlidat zakladatelka, kluk bude odlozen k sousedce nebo jinam.
@Winter garden píše: Více
Jeden velký nerespekt.
Respektovat druhého není o tom…jestli se mi to líbí a souhlasím s tím…
Nečtu celou diskuzi…jak to pokračuje…nemá kluka zakladatelka doma na měsíc
.
Zakladatelko co sestra? Víkend u konce, už si vyzvedla syna?
Teď jsem to přečetla, hustá sestřička. Až by si přijela pro syna, hezky bych se s ním rozloučila, předala ji ho a už by mě neviděla, dokud by se neomluvila. Půl roku, roku, už nikdy (tahle tupka asi uz nikdy). Nepotřebuji arogantní podrazaky ve svém životě. Synovi je 7 let, to je sice školák, ale přece jen ještě malé dítě, které nemuze být samo. Synovi je 7 a že bych ho někde pustila samotného přes město to neexistuje. Jasně že už se zabaví sám někde s telefonem, ale stejně tak vnímá že není zván na oslavu narozenin svého táty. To je fakt smutné a je mi ho líto. I to že onemocněl.
Vzhledem k tomu, že zakladatelka se už neozvala, tipuji bohužel opět na trolla.
@karkarka píše: Více
Nebo má prostě i život a nesedí denně na e-miminu. 🫣
Myslím, že je úplně v pohodě, když sestře kvůli svojí nemoci odmítneš hlídání. Svůj vztah s manželem nemůže řešit tím, že bude zneužívat tebe.
Řekni jí to hezky, ale rázně - „pokud jsem nemocná, nikoho nehlídám, je mi špatně, potřebuji klid a navíc bych malého mohla i nakazit. Ráda ti pomůžu, až budu zdravá.“ Pokud je sestra naštvaná, je to její problém. Myslím, že až vychladne, pochopí to.
Mně by sestra děti nehlídala ani zdravá. Nemá k nim žádný vztah, a kolikrát mi bylo blbě a pohlídala mi (zdravé) dítě spíš kamarádka, než rodina. A taky jsme měli po narození mladší krizi, do jejích 5 let jsme nebyli na víkend sami nikde. Neměli jsme hlídání ani na blbé kino, večeři nebo abysme šli do nějaké poradny, to jsme museli jít v době, kdy byly děti ve škole/-ce nebo na kroužku. Babičky si braly dlouho jen 1 dítě - to starší samozřejmě radši. Jednou jsme dostali k Vánocům voucher na „romantický balíček pro 2“ v lázeň. městě - do rodinného baby friendly hotelu a rodinneho pokoje, kde si můžeme vzít s sebou děti i psa…to jsem nevěděla, jestli má být vtip nebo co… tchýně pak měla obě max na pár dní o prázdninách, ale to jsme museli do práce a chlap ještě za nima musel jet po práci, aby na ně nebyla sama. Takže 1 jsme měli většinou doma. Pokud tedy nespalo u kamaráda/-ky třeba, výjimečně. I to bylo podle 1 z babiček špatně, že se ho „chceme zbavit“. Podle ní jsme hlídání měli využít buď kvůli práci nebo třeba na malování bytu, jak jako že chceme jet na výlet, na výlet máme jet s dětmi nebo sedět doma na tel. a několikrát denně se ptát jestli je dítě, které je zrovna u nich ok a volat jak se nám stýská
Když chlap odjel se starším na výlet a já měla zánět dutin a atb, nikoho to nezajímalo, že jsem s malou doma celý víkend sama a je mi blbě. 1 prarodiče v práci, 2. jeli na wellness. Nenapadlo by mě po nich chtít to rušit. Takže tak. Prosím anonym.