Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Před chvílí telefonát od sestry, že se včera se švagrem rozhodli udělat výlet ve městě kde se spolu poznali. Říkala jsem že synovec onemocněl, moc na to nereagovala. Rychle mi to položila, že už jim jede vlak. Synovec naštvaný, že nemůže domů a nemohl být na oslavě.
Policií ani sociálku volat nechci, nemusím to hnát až přes takové extrémy. Ale se sestrou mě rozhodně čeká rázná debata.
@Anonymní píše: Více
No tak to je frajerka. Pochopila bych, kdyby přišla s prosíkem, že přesto, že jsi nemocná, nešlo by to nějak udělat a prosím, prosím. Ale vrazit mi tam dítě, nebrat mi telefon a odjet mimo město s tím, že jí to nezajímá, tak se nestihne divit.
Jo, to je samozřejmě blbost, fakt by mě zajímalo, jestli by to ty uživatelky opravdu udělaly. Volat sociálku nebo policii na vlastní sestru.
Ale kluk je na tom opravdu bitý a sestra se vůbec nestydí, to bych ji asi poslala k čertu a pěkně od plic.
Já nechápu jednu věc. Proč když je sestra nemocná ten svůj víkend nemohli prostě posunout? Navíc když měl kluk narozenin… vždyť je to celé úpllná blbost.
@ludmilaadamkova píše: Více
Narozeniny měl táta jestli chápu dobře. Takze chtěli romantickej š*k. Kluk překážel.
@Lily-of-the-valley píše: Více
Jasný chápu.. ale i tak to měli posunout.
Já bych to tak udělala.
Buď by mi sestra řekla, že je to v klidu že se o dceru ( v mém případě postará její muž protože má jen „rýmu“) nebo by mi řekla, že má horečku a je jí blbě a necítí se na to a já bych tam dítě rozhodně nedávala a domluvila se na někdy jindy, případně bych našla jiné hlídání.
Ja si taky myslim, ze by se takhle zachoval každý normální člověk. Ale očividně názory se různí i na emiminu😅
@Lily-of-the-valley píše: Více
Jako představa že m isestra řekne ne a stejně jí tam hodím dítě na celý víkend je pro mě úplně za hranou
To už bychom spolu na dovolenou nejely. ![]()
Soucítím s tebou, včera jsem zůstala na home office, že mi není dobře, během pár hodin horečka 39 a nebyla jsem schopná ani vypít čaj, který mi uvařily deti. Můj jediný výkon od vcerejsiho odpoledne byl prevlict si asi čtyři totálně propocena trika a dvakrát si dojít na záchod. Kdyby mi do tohoto stavu dorazil nečekaně synovec, byla bych zoufalá a musely by všechno zajistit děti (večeři, spaní atd.), fakt jsem se nemohla ani zvednout a manžel je v zahraničí. Snad byl takhle kritický jen ten jeden den.
Se sestrou by sis asi měla promluvit i o tom, že jejich sbližování je zároveň jejich dítětem vnímáno jako vzdalování, takže na jedné straně něco slepují a na druhé se jim to rozbíjí.
A to jako ani nereagovala na to, ze je nemocny, domluvit se, ze teda prijedem driv odpo a vyzvednem treba, ja bych ji napsala sms, ze v urcitou hodinu bude syn pred dvermi a at se zaridi a nazdar. Stejna komunikace jak ina s tebou..
Tak takhle by se zachoval každý normální, myšleno slušný a soudný, člověk.
Jasně, že by mě to v případě sestry mrzelo, že vyhořelo dvoje hlídání, ale pokud by mne nikdo náhradní nenapadl, víkend se posouvá, ruší. V žádném případě bych se nezlobila na sestru, popřála jí brzké uzdravení, případně se zeptala, jestli něco nepotřebuje.
Ale to jednání je neskutečně drzé, do nebe volající. Vlítla bych na ně jako tajfun, aby holčička pochopila, že takhle tedy ne.
To, že vlastní dítě ti dva šuká_listi vynechali z oslavy otcových narozenin, to už snad nekomentuju.
Taková sobecká krá_va!
Pokud je synovci špatně, tak bych ho netahala někam zvonit, ať to manžel nejdřív objede sám. Aspoň se nebude muset krotit před deckem a vyrika si to rovnou se s svagrem. Jinak se pokuste před tím malým nedávat najevo jak "moc vám tam vadí " je mi ho úplně líto. Maminka ho vysoupne a nemá zájem, vy z něj taky nejste vydreny…