Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Kunikula Strhana Vyřešeno, nejsou doma…takže ho nikam nikdo nepotáhne…líto by ho mělo být hlavně jeho rodičům, kteří ho přes to, že bylo řečeno ne pošlou ze školy a vypnou si telefon…
@Anonymní píše: Více
No, kdyby napsala, že se omlouvá, že ví že to neměla dělat, ale že moc potřebuje aby byl syn u tebe, tak bych to pro jednou neřešila. Ale poznámka o tom, že nemáš dělat drahoty když máš doma stejně dvě děti bymě zvedla ze židle teda.
@Monchichik píše: Více
Jo. Teď jsem to teprve dočetla. To je síla, co někdo dokáže, když ji svrbi. Že i mateřskej pud jde stranou. On to chlapec nezapomene a vrátí jim to nejpozději v pubertě i s úroky…
@smile_xxx píše: Více
Odpovídala jsem na příspěvek z doby, kdy se mělo jednat o jeden večer a ne celý víkend, tak klid… většina diskuzí se vyvíjí, ale to nejspíš víš…
Je mi strašně líto kluka, nikdo ho nechce a je jedno z jakého důvodu. To dítě to moc nechápe. Musí se cejtit na obtíž.
Píšeš jak si se sestrou rozumíte, ale celý tvůj příspěvek vypovídá o opaku.
Udělala bych, co je nejlepší pro dítě, kor když je nemocné.
Už ted je ti jasné, že se sestrou pohádáte. Ty si to nechceš nechat líbit a že ona udělala chybu, nepřizná.
Vím jak je člověku když je nemocný a unavený, ale zkus to zkousnout kvůli tomu dítěti, at se aspoň někde cítí chtěný.
@Annonymní_007 píše: Více
Takže kvůli sestře se má postavit na hlavu, všichni kolem ní musí našlapovat, takže ani onemocnět neexistuje? Nebo jak? Bezdůvodně kvůli nemoci? Ty jsi taky dobrá.
@Annonymní_007 píše: Více
Jasně! Koukejte makat a starat se o sestry dítě, jakýpak copak! A žádné vymýšlení!
@Ochluplepsi píše: Více
Kdyby chápal z jakého důvodu ho rodiče na víkend nechtějí, asi by mu to moc nepřidalo. Kluk u nich byl celý víkend, tj. zakladatelka udělala, co bylo v jejích silách. Ale kálet na hlavu by si nechat neměla. Tomu klukovi to stejně nepomůže, když o něj rodiče nestojí ![]()
@Ochluplepsi píše: Více
A může za to kdo? Zakladatelka?
Moje čtyřletá dcera už dávno ví, že nemocní na návštěvu nechodíme a návštěvy si zrovna tak nezveme domů. Školákovi to je tak nějak jasné, že když teta leží s horečkou, vcelku logicky z jeho přítomnosti nejuchá. Vnímá taky, že tahle situace není nutná a nevyhnutelná (rodiče v nemocnici apod.). Sestra to pos_rala, ale kde se v ní bere tolik drzosti a arogance… Nějak nevěřím, že to je jindy milá, ohleduplná osoba.
Pěkně bych si to s nimi vyříkala. Samozřejmě bez přítomnosti kluka, ale zakladatelka vůči němu mít spatné svědomí nemusí, absolutně ne.
Příspěvek upraven 12.10.24 v 13:35
@Magical-eyes píše: Více
Já žasnu že někomu přijde normální přes prosbu nemocného člena rodiny strčit dítě na hlídání i jen na jeden den, natož na celý víkend. Pomoc v rodině a mezi kamarády je hezká věc, ale taky trochu soudnosti by to chtělo. Sestra je sebestředný sobec a moc pochybuju, že sama by pomohla druhému kdyby potřeboval.
@Anna766 píše: Více
Přesně! Hned ráno jí volala, že to nejde a ta.. (píp) jí ho tam pošle? A ještě nebere tel. a pošle drzou sms? Sociálku ani policii bych nevolala, kontakty nadobro nepřerušila, ale řádila bych jako černá ruka. Konec hlídání samozřejmý. Jasně bych jí sdělila, že příště dítěti volám taxi a posílám ho na adresu domů, ať už mě nikdy nezkouší takhle sprostě obejít.
Tak teď už zuřím, synovec se začal vztekat že chce domů, ne proto že bysme se k němu chovali nějak zlé, dali mu najevo že překáží, nic před ním neřešíme. Jen chce mámu, svůj pokoj, chce se dívat na pohádky. Tak volám sestře, nezvedá, volám švagrovi, ten to zvedne a hned mi dá ségru. Říkám že je synovci hůř a potřebuje jí a být zkrátka doma, prosila jsem aby se dnes večer nebo zítra brzy ráno vrátili. Ale nejde to, potkali známé a ty je na zítra pozvali na oběd. My i kluk máme vydržet, řekla jsem k tomu svoje, potom sestra když to tak nezvládám, tak zkusí zavolat sousedce aby ho pohlídala. Řekla jsem že synovec potřebuje být s ní a ne furt po hlídání. Křičela, že s ním byla doma pět let a chce si taky užít s manželem, moje děti byli od dvou ve školkách tak ať držím hubu. Ach jo, sestra byla vždycky fajn ženská a máma, nevím jestli jí ten chlap tak zblbnul či co. Neříkám že musí být pořád s dítětem, ale takové chování se mi nelíbí.
Tvoje sestra je pitomá, sobecká krá_va, a to ještě urážím zvíře.
Hodně si promysli, jak budou nadále vypadat vaše vztahy a zda chceš (nebo v jakém rozsahu) mít synovce na návštěvě.
Chudák kluk. Je mi ho fakt líto. Zuřila bych šíleně. Tvá sestra s manželem nejsou normální. Ale to víš. Naprosto takové chování nechápu.
Tvoje sestra ti doslova řekla ať držíš hubu?
![]()