Bydlení s tchýní - ano nebo ne?

Anonymní
16.10.24 21:04

Bydlení s tchýní - ano nebo ne?

Ahojte :mavam:,

příští semestr dokončuji studium na VŠ, po němž je v plánu svatba a následné sestěhování s přítelem.. já jsem z bytu a mám sourozence, přítel je z domu (sourozence má, ale ten už má vlastní domácnost) a chtěl by, abych se k němu nastěhovala..
V domě bydlí samozřejmě i jeho matka, s níž mám relativně dobrý vztah.. ona je taková poměrně zvláštní, člověk jí musí přijít na chuť, ale postupně jsem se naučila s ní komunikovat a v tuto chvíli spolu vycházíme dobře.
Každopádně si nejsem jistá, jestli nastěhování k tchýni je úplně šťastné.. mám strach, abychom za chvilku nebyly na nože. Přítel má v domě půdu, která by se dala přestavět na byt - časem bychom byli tam, ale do té doby s jeho mámou na jednom patře..
Chci se zeptat na vaše zkušenosti s bydlením s tchýní. Jaké to je..? Doporučily byste to/vidíte v tom výhody, nebo si myslíte, že se ženu do neštěstí? :)

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
459
16.10.24 21:07

Zenes se do nestesti. Ja bych nebydlela ani se svoji mamou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36033
16.10.24 21:09

NE NE NE, fakt NE. Hodně špatný nápad.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3062
16.10.24 21:09

To nedělá dobrotu.. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.10.24 21:10

Já bych se sestěhovala ještě před svatbou, ať víte, jak vám to společné štěstí půjde…Ale na mě to máte moc naplánované, my jsme s mužem 7let, 5,5let manželé, máme 5letou dceru a rok máme postavený dům a druhé dítě :-)

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
16.10.24 21:11

Špatný nápad, to bych nedělala ani za nic..

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
16.10.24 21:11

A máte s tím přímo zkušenost? Nebo víte o někom, kdo to tak měl? :) zakl.

• Citovat
  • Upravit
16424
16.10.24 21:13

Většina případů končí hádkou, protože tchýně chce dirigovat kolem svého domu a děti zase chcou mít svoje. Radši platit víc, ale mít klid a bydlet sama :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.10.24 21:13

Odstěhujte se a bydlet spolu sami někde jinde, hlavně ne s jeho mámou v jednom baráku

• Citovat
  • Upravit
12884
16.10.24 21:14

NIKDY 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
77055
16.10.24 21:14
@Anonymní píše: Více

vůbec to nečtu - bydlení s tchyní? NE
je tu málo diskusí o takovém pekle?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69032
16.10.24 21:15

Mám zkušenost jen od mnoha známých a kamarádek. A pokud vím, ustál to jeden jediný vztah - mají zcela oddělené domácnosti a co je nejzásadnější, tchánovci jsou více než rozumní, respektují soukromí mladých a chodí se k nim pouze dolů na návštěvu, do ničeho, a to jako fakt vůbec do ničeho se mladým nekecá. Těch párů, co to neustály, znám hromadu, a to to kolikrát začalo jako „tchýně je moc fajn, perfektněspolu vycházíme“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sahrazad1
16.10.24 21:18

Krom opravdu hloupého nápadu bydlet s tchýni, píšeš o druhem hloupem nápadu - nejdřív svatba a až pak společné bydlení - tohle není ideální - co když vám to společne bydlení nepůjde, co pak?

• Citovat
  • Upravit
16198
16.10.24 21:21

Nechci ti brát nějaké iluze, ale ač se ti to teď možná jeví jako pohodová věc, tak se nenech nijak mýlit… ;)
Zřídka kdy, si takové spolubydlení sedne. A aby bylo všechno, dá se říct, tak nějak bezproblémové, bude k tomu samozřejmě zapotřebí hodně velké tolerance a vzájemných kompromisů.

No, já už bych do toho nikdy nešla, i když měl můj ex moc hodnou maminku… :srdce:
Ale soukromí, je zkrátka soukromí a není nad šťastný život jen „ve dvou“… :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.10.24 21:25

Jen kdybych měla bydlet pod mostem, tak bych tchýni snesla.
Vím totiž o čem mluvím. Žijeme s tchýni a tchánem (dům je manžela) a lituji toho maximálne. Beru to jako životní chybu.
Dokud nebyly děti, tak naše vztahy byly úžasné. Fakt úžasné. Narodily se děti a tchýně si myslí, že u nás je den otevřených dveří. :zed:
Takže za mě: tchýně a uzený, nejlepší studeny. :mrgreen:
Takže nenech se do toho pekla vtáhnout.
Maximálně 5% lidí zvládne tchýni nebo tchána.
Ale zbytek ne.
Mám pár kamarádek, co jsou rozvedené díky takovému soužití. :nevim:
A za mě… Pokud by to bylo ještě horší než to je a nebo pokud by to můj muž neřešil, tak se též rozvedu.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová