Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Zenes se do nestesti. Ja bych nebydlela ani se svoji mamou.
Já bych se sestěhovala ještě před svatbou, ať víte, jak vám to společné štěstí půjde…Ale na mě to máte moc naplánované, my jsme s mužem 7let, 5,5let manželé, máme 5letou dceru a rok máme postavený dům a druhé dítě ![]()
A máte s tím přímo zkušenost? Nebo víte o někom, kdo to tak měl?
zakl.
Většina případů končí hádkou, protože tchýně chce dirigovat kolem svého domu a děti zase chcou mít svoje. Radši platit víc, ale mít klid a bydlet sama ![]()
Odstěhujte se a bydlet spolu sami někde jinde, hlavně ne s jeho mámou v jednom baráku
@Anonymní píše: Více
vůbec to nečtu - bydlení s tchyní? NE
je tu málo diskusí o takovém pekle?
Mám zkušenost jen od mnoha známých a kamarádek. A pokud vím, ustál to jeden jediný vztah - mají zcela oddělené domácnosti a co je nejzásadnější, tchánovci jsou více než rozumní, respektují soukromí mladých a chodí se k nim pouze dolů na návštěvu, do ničeho, a to jako fakt vůbec do ničeho se mladým nekecá. Těch párů, co to neustály, znám hromadu, a to to kolikrát začalo jako „tchýně je moc fajn, perfektněspolu vycházíme“.
Krom opravdu hloupého nápadu bydlet s tchýni, píšeš o druhem hloupem nápadu - nejdřív svatba a až pak společné bydlení - tohle není ideální - co když vám to společne bydlení nepůjde, co pak?
Nechci ti brát nějaké iluze, ale ač se ti to teď možná jeví jako pohodová věc, tak se nenech nijak mýlit… ![]()
Zřídka kdy, si takové spolubydlení sedne. A aby bylo všechno, dá se říct, tak nějak bezproblémové, bude k tomu samozřejmě zapotřebí hodně velké tolerance a vzájemných kompromisů.
No, já už bych do toho nikdy nešla, i když měl můj ex moc hodnou maminku… ![]()
Ale soukromí, je zkrátka soukromí a není nad šťastný život jen „ve dvou“… ![]()
Jen kdybych měla bydlet pod mostem, tak bych tchýni snesla.
Vím totiž o čem mluvím. Žijeme s tchýni a tchánem (dům je manžela) a lituji toho maximálne. Beru to jako životní chybu.
Dokud nebyly děti, tak naše vztahy byly úžasné. Fakt úžasné. Narodily se děti a tchýně si myslí, že u nás je den otevřených dveří. ![]()
Takže za mě: tchýně a uzený, nejlepší studeny. ![]()
Takže nenech se do toho pekla vtáhnout.
Maximálně 5% lidí zvládne tchýni nebo tchána.
Ale zbytek ne.
Mám pár kamarádek, co jsou rozvedené díky takovému soužití. ![]()
A za mě… Pokud by to bylo ještě horší než to je a nebo pokud by to můj muž neřešil, tak se též rozvedu.
Ahojte
,
příští semestr dokončuji studium na VŠ, po němž je v plánu svatba a následné sestěhování s přítelem.. já jsem z bytu a mám sourozence, přítel je z domu (sourozence má, ale ten už má vlastní domácnost) a chtěl by, abych se k němu nastěhovala..
V domě bydlí samozřejmě i jeho matka, s níž mám relativně dobrý vztah.. ona je taková poměrně zvláštní, člověk jí musí přijít na chuť, ale postupně jsem se naučila s ní komunikovat a v tuto chvíli spolu vycházíme dobře.
Každopádně si nejsem jistá, jestli nastěhování k tchýni je úplně šťastné.. mám strach, abychom za chvilku nebyly na nože. Přítel má v domě půdu, která by se dala přestavět na byt - časem bychom byli tam, ale do té doby s jeho mámou na jednom patře..
Chci se zeptat na vaše zkušenosti s bydlením s tchýní. Jaké to je..? Doporučily byste to/vidíte v tom výhody, nebo si myslíte, že se ženu do neštěstí?