Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
To jsi zase Ty a situace s babičkou? Pokud ano, jdi se léčit a kašli na příbuzné, protože jsi nemocná.
Jestli se jedná o jinou uživatelku.. Dárek bych přijala, ale zároveň si to chtěla v soukromí vyříkat. Ale nejdříve ze všeho bych se rozhodla, jestli takového člověka ve svém životě chci a stojím o narovnání vztahu.
@Lojzísek píše: Více
S babičkou? Tak to fakt nevím, o koho se jedná. ![]()
Tady šlo čistě o vztah s jednou osobou (nechci jmenovat) a to, že mě podrazila a v afektu na mě řvala dost hnusný věci, ze kterých jsem po několika letech chytila panickou ataku. Ale mám prý být rozumnější, ustoupit a snažit se. To jsem asi i udělala, umím odpouštět, ale ta osoba se chovala stylem, že bylo vidět, jak myslí jen a jen na sebe a vlastně je jí úplně ukradené, jak se cítím já a nic si vyříkat nechtěla. Dokonce zatloukla i věci, o kterých jsem já věděla, že za mými zády řekla. A proto to nechci přijmout, je to jen zase nějaká její póza, aby vypadala dobře před rodinou.
dnes jsou tady ty diskuse jak u blbečků na dvorečku, všechno na jedno brdo, příbuzní mě něco nutí, příbuzní něco říkají a já skáču jako jojo - mám skákat jako jojo?
@Anonymní píše: Více
Jestli tu osobu máš stále ráda a o narovnání vztahu stojíš, přijmi to.
Pokud ne, kašli na to. Přijmout dárek není Tvoje povinnost, nenechej se do toho zatlačit.
Já o to právě nestojím, rodina o to stojí, jen aby byly vztahy v pořádku. Bohužel mají z té osoby ale docela strach a já jsem jednoduší cíl na přesvědčení. Ale taky mám nějakou hrdost. Jen mě zajímalo, jak moc neslušné to bude, když nepřijmu…
@stinga píše: Více
To je důsledkem syndromu „hodné holčičky“.
Zakladatelko, pokud se jedná o nemovitost nebo auto, dar bych přijala 😀 ale pozor na odvolání daru pro nevděk.
Přesně. Každý pokakaný strachy dělá co se mu řekne.
proč mají z té osoby strach? to je směšné - aby je nevydědila, nebo proč? je to zlý drak, který je sežere?
a proč tě zajímá, jak neslušné bude, když dar odmítneš?
sakra měj přece trochu sebevědomí, jestli se chceš s osobou usmířit, dar přijmi, jestli ne, tak si ho neber a stůj si za svým a neřeš, co říká Maňa a Anča
No, protože umí být pekelně vostrá. A bohužel si ji tak vychovali, že vždy dosáhne svého.
Sama to nechápu, jediné co mi došlo bylo, že bojovat nemá cenu, že to nemohu otočit. Takže neřešit je ta nejlepší volba. Jen mi bylo vynadáno, že pokud dar nepřijmu, tak to nikdy nebude dobré.
tak buď také pekelně vostrá
![]()
nenechávej si pořád nadávat, jsi dospělá osoba
No tak dar příjmi a prodej na aukru. Win-win situace.
@SaintRaffaella píše: Více
také možnost
nebo rozmlátit kladívkem, nebo hodit do popelnice
Já mám ale pocit, že přijetím toho daru dám najevo, že jsem tu situaci přešla a pojede se dál jakoby nic. To nechcu, chci aby věděli všichni, že nejsem splachovací a dokud se neomluví, budu ho ignorovat…
Dobré odpoledne,
přijali byste dar k narozeninám od příbuzného, který vás pomlouval, ve vyhrocené situaci vám fakt sprostě nadával a když jste z toho byli špatní, tak vám řekl, ať to neřešíte, že on už je v pohodě? Předal ho v rodině a ta mi ho chce dát v nejbližší době. Já chci slyšet jen “promin” a vidět z jeho strany nějakou pokoru a schopnost udělat taky ten krok zpět a omluvit se. Nemám vůbec chuť to přijmout, ale od příbuzné (jeho matka) mi bylo řečeno, že takto situaci nezlepším a nebude příměří.