Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše: Více
A když uděláš co chtějí tak se najednou obloha rozjasní, vše bude krásně růžové a v pořádku? Asi ne co? A když povolíš tak opět dosáhne svého…..
V tom případě dar nepřijmi. Vysvětlovat nikomu nic nemusíš.
To záleží asi na tom konfliktu. V podstatě bych se rozhodla, jestli mu odpustit chci a nebo ne. Dárek bych brala jako omluvu a nevyžadovala ji jako promluvu.
Já bych dárek přijala. Pokud to v sobě nemáš uzavřený a nechceš, tak tomu dotyčnému ten dárek zabal a pošli zpět na Vánoce ![]()
jenže „nepřijetí“ není „neřešení“. Pokud nepřijmeš, počítej s tím, že se to bude dál a dál řešit, ale to je ti jasné, ne?
@Keyllah píše: Více
To asi chci. Chci, aby si uvědomili, že mi ten člověk dluží omluvu…
Tím sis v podstatě odpověděla na svou otázku. Zarid se podle toho a trvej na tom, už jsi velká holka, teda snad ![]()
Nevím, jak je to u vás, ale já v rodině opakovaně zažila, že karty jsou tak nějak permanentně rozdány a bez ohledu na to, co kdo reálně udělal, někteří lidé umějí z každé situace vyjít jako oběť a většina ostatních s nimi tu hru velmi ochotně hraje. Jen abys na to byla připravená - je možné, že budou nasazovat psi hlavu tobě, protože ten druhý se sice neomluvil, ale udělal vstřícný krok. A mimochodem dávání dárků považuji u těchhle lidí za velmi typické, vypadá to jako skoro omluva, ale až se jim to bude hodit, vždycky můžou říct, že to byl jen dárek, žádná omluva, a rozhodně to neznamená, že by nějak přiznávali chybu.
Aha
takže raději budeš udržovat konfliktní situaci, než na to ostatní budou nahlížet podle tebe ![]()
Ne, já stojím jen o omluvu. Nechci udržovat konfliktní situaci, ale taky si nechci nechat s**t na hlavu…
S omluvou to vidím bledě. Pokud dar nemá být omluvou.
tak omluvu od něj ale nedostaneš, ale to víš. Takže jsi připravená na to, že na tebe ostatní budou tlačit a přemlouvat tě každé setkání, oslavy a svátky?
No, vlastně i jo, jen se musím obrnit. Když jsem v rodině řekla, že prostě omluva, bylo mi řečeno, jestli spíš nechci jít na rodinné konstelace.
![]()
Je jedno jestli to přijmeš, stejně omluva nebude. Když jo, všichni to budou mít za hotové. Když ne, budeš jen za špatnou, že to nechceš přejít. V žádném vesmíru to nedopadne tak, že bude špatný ten, co se neomluvil. Takže jde jen o to, jak to cítíš pred sebou a jak moc se necháš ovlivnit tím, co chtějí ostatní.