Trápím svého psa

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1894
25.1.17 09:45

@juliettee ale přece každá ( nebo skoro každá) v těhotenství má ty hormony rozházené. ale člověk by se měl udržet v nějakých přípustných mezích. neznepříjemnit například celému okolí celý čas, že. nicméně po tom co sem napsala autorka bych to neviděla zase tak černě a přijde i spíš že fenečka je vystresovaná ještě z její nepřítomnosti kdy byl syn v nemocnici k tomu má méně pohybu než na který byla zvyklá. dokážu pochopit že to pro fenku je těžké, moje by tak taky reagovala. To křičení ji asi neprospívá ale spíš bych to viděla že je vystresovaná z té samoty na kterou prostě nebyla zvyklá a nedostatkem pohybu který je teď omezený. časem se to zase srovná. Bohužel ne každý může psa pustit na zahradu a v případě delší nepřítomnosti zajistit adekvátní hlídání. U nás mají psiska nejen zahrádku ( ne nějak velkou ale když je člověk doma, lítají na ní celý den) a také hlídání je bezproblémové u člověka u kterého jsme minimálně jednou týdně, psiska se cítí jak doma a stres nemají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4658
25.1.17 09:48

@epsice Ježišimarjá co tak strašného tomu psovi udělala?? JEdnou na něj houkla a už je z toho takové haloo. Evidentně jí to samotnou hrozně mrzí, tak nač do ní v jejím stavu ještě kopat. Vás neopravnuje nikoho soudit, protože sama ještě nemáte dostatek zkušeností. Nemůžete vědět ani náznakem co paní prožívá. Jí nikdo nepolituje, ale psa ano. Až budete mít děti a zakřičíte na ně, taky je hned šoupnete do děcáku nebo je dáte někomu jinému aby z toho neměly chudinky trauma?? :roll: :roll: Máte kliku, že máte zatím pohodové těhotenství, jsou ale i takové, které to mají prostě jinak. Trošku emapatie děvčata!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4421
25.1.17 09:48

@epsice To je pravda, v těhotenství má rozházené hormony asi každá žena, ale každá to snáší jinak. Já to tady nechci omlouvat, jistě že je lepší naučit se nějak ovládat, já jsem spíš jen chtěla říct, že pro to mám docela pochopení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1894
25.1.17 09:55
@Anonymní píše:
Píši anonymně, protože se stydím..
Jsem na konci druhého těhotenství a pozoruji strašně zvláštní chování.
Začala jsem být hodně zlá na naši fenku. Ona je hodná, má ráda děti, je veselá, venku zvyklá chodit na volno, měli jsme vždy dobrý vztah, ale vlastně už od prvního porodu jsem k ní změnila postoj. Najednou jsem měla své narozené dítě a ona šla stranou, jakoby na ni nezbývala láska, nechtělo se mi ji ani mazlit, hladit.. Dítko povyrostlo a začali jsme mít zase lepší, vřelejší vztah. Jenže teď jsem na konci druhého těhotenství a zdá se mi, že mi vadí na ní všechno, ty chlupy.. že hned neposlechne, když ji dám příkaz.. to se potom dokážu rozčílit a zvýšim na ní hlas. Došlo to až tak daleko, že se mi počůrala a začíná se klepat. Tohle jsem nechtěla a bojím se, že třeba až se zase uklidním už bude pozdě a vztah s mým psem už nepůjde zpravit.
Měla jste některá něco podobného? Děkuji.
@Anonymní píše:
Chtěla bych poděkovat za některé rady, ale psa pryč rozhodně nedám.. Podle mě není řešení hned psa udat dál, když něco nezvládám.. Na hormony se nějak vehementně nevymlouvám ani nechci, vím že se mám nejdřív nadechnout a až potom jednat a ne křičet v nervech.. Jinak doopravdy se mi počůrala z křiku.. Já jsem jí nikdy netrestala tím, že bych ji uhodila, jediné co děláme když zlobí je, že ji chytíme za kůži nahoře na krku a přitiskneme k zemi, ale to spíš když byla menší a neposlouchala.. Je hodně citlivá.. byla zvyklá s náma spát v posteli.. když jsem byla poprví těhotná, tak to jsem ji naopak hoodně mazlila v těhotenství, po porodu ta láska na ní už tak nezbývala.. Potom se to zlepšilo, jsem hodně aktivní, chodíme každej den na dlouhý procházky.. Ale ted jsme skoro měsíc chodily jen na čůrání, protože syn měl zánět průdušek a skončily jsme v nemocnici.. Nemohli jsme ven, manžel se vrací pozdě večer z práce.. Asi to na to bude mít taky vliv.. špatně nesla naší nepřítomnost, byla neklidná.. Já ve stresu a smutná, že syn skončil na kapačkách :( hrůůza.. všechno to určitě prožívá se mnou a já místo toho, abych ji uklidnila na ní křičím a vylívám si emoce.. Uvědomuju si to, ale nemyslím si, že by se měla tak špatně, abych ji dávala pryč, vždy jsme ji brali jako člena rodiny a dávali ji pohyb a mazlení, má spoustu psích kámošů.. Já jí mám přece ráda, mrzí mě to..
Určitě děkuji za předposlední příspěvek, to jsem si potřebovala přečíst, nechci ji ublížit tak, aby jsme si k sobě už nikdy nenašli cestu a aby měla zmrzačenou duši.. Už na ní nebudu křičet, když mě neposlechne a raději ji začnu víc mazlit, i když to tak třeba zrovna ted necítim, věřím totiž, že se to po porodu až se s dalším miminkem sžijeme zase zlepší a budeme opět parťačky jako dřív..
@Tarinka @dendule4 : vám děkuji, že máte pochopení.. vím, že moje chování je momentálně špatné, ale zároveň o sobě vím jaká jsem a, že nejsem nenávistný tyran co mučí svého psa.. Po*rala jsem to s prominutím, ale bude zase dobře!!

@dendule4 první příspěvek líčí jako horor, druhý už se dá pochopit že chyba není ani tak v tom co dělá ale spíš v tom že nastala situace pro psa těžší. proto je fenka vystresovaná. kdyby to napala hned tak ji tu nikdo nadávat nebude protože za to nemůže. A prosila bych aby jste nesoudila jaké já mám těhotenství, když o tom nic nevíte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10680
25.1.17 10:15

@epsice az ti pes zasteka u kocaru a vzbudi urvance, kterej bude pak dalsi dve hodiny rvat, tak ho neokriknes? A co kdyz si pak curne? Das ho do utulku? Prece okriknes i dite, kdyz neposloucha. Kdyz ma pribyt do rodiny, tak je to vic povinnosti pro vsechny, chlap zacne vic pomahat, starsi sourozenec musi vic poslouchat, babicky hlidat a pes, pokud je clen rodiny, musi tak lip poslechnout… jako co na tom?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1894
25.1.17 10:26

@Tarinka NORMÁLNĚ SE PES NEPOČŮRÁ JEN KDYŽ O OKŘIKNEŠ NEBO HO VÝCHOVNĚ VYTAHÁŠ ZA KŮŽI. A POKUD ANO TAK JE PES VE STRESU A NENÍ V POHODĚ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20767
25.1.17 11:09
@dendule4 píše:
@radkka @epsice Holky napište sem, až ty děcka porodíte ;) Třeba se na to budete dívat už trošičku jinak

Na týrání psa? :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10680
25.1.17 13:07
@epsice píše:
@Tarinka NORMÁLNĚ SE PES NEPOČŮRÁ JEN KDYŽ O OKŘIKNEŠ NEBO HO VÝCHOVNĚ VYTAHÁŠ ZA KŮŽI. A POKUD ANO TAK JE PES VE STRESU A NENÍ V POHODĚ.

Vychovala jsem fenku malinoise, taky se mi jednou jako mensi pocurala, kdyz jsem ji okrikla, presto z ni vyrostl vybornej vyrovnanej pes. A videla jsem i psy, co se pocuravaj, kdyz na ne promluvis v dobrem, tak radosti ucuraj. Proste nedelej ze sebe psiho psychologa, pes se ma dobre, nic se mu nestalo, delate z komara velblouda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6453
25.1.17 13:13

Zakladatelko klid, Je dobre, ze s tim chces neco delat a situaci resit.
Zkus definovat co konkretne te ten nastvalo. S cistou hlavou se pak nad tim rozumne zamysli, jestli to co pes udelal jde priste resit jinak, predchazet tomu…a kdyz budes i jen trosku v pohode tak psa pohlad, pritul se k ni…a rikej si, ze ten pes je ten posledni tvor na svete, ktery by ti chtel zamerne skodit a pridelavat praci. Ona zije pro tebe. Trenuj si na ni sebekontrolu. Hlavne ji neprehlizej a netrestej bez zjevne priciny (z pohledu psa). Trest pro psa v nahodilych souvislostech, bez predchoziho varovani, tedy bez moznosti predvidani trestu je pro psa nejhorsi stresovy faktor. a u tveho citliveho psa staci i to prehnane okriknuti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6453
25.1.17 13:17

@Tarinka no jasne. Pes zakladatelky byl tak prestastny az si cvrknul. Zlehcujes situaci. Nebyly jsme u toho zadna tak tezko soudit, do svedomi si musi sahnout zakladatelka a resit. Zlehcovani problemu a zameteni pod koberec neni nejlepsim resenim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10680
25.1.17 13:21
@Mišmiš píše:
@Tarinka no jasne. Pes zakladatelky byl tak prestastny az si cvrknul. Zlehcujes situaci. Nebyly jsme u toho zadna tak tezko soudit, do svedomi si musi sahnout zakladatelka a resit. Zlehcovani problemu a zameteni pod koberec neni nejlepsim resenim.

Jasne, lepsi je nekoho obvinit z tyrani :roll: urcite to jedno zarvani bude pro toho psa mensi trauma, nez kdyby ho dala nekomu cizimu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.1.17 13:28
@Anonymní píše:
Píši anonymně, protože se stydím..
Jsem na konci druhého těhotenství a pozoruji strašně zvláštní chování.
Začala jsem být hodně zlá na naši fenku. Ona je hodná, má ráda děti, je veselá, venku zvyklá chodit na volno, měli jsme vždy dobrý vztah, ale vlastně už od prvního porodu jsem k ní změnila postoj. Najednou jsem měla své narozené dítě a ona šla stranou, jakoby na ni nezbývala láska, nechtělo se mi ji ani mazlit, hladit.. Dítko povyrostlo a začali jsme mít zase lepší, vřelejší vztah. Jenže teď jsem na konci druhého těhotenství a zdá se mi, že mi vadí na ní všechno, ty chlupy.. že hned neposlechne, když ji dám příkaz.. to se potom dokážu rozčílit a zvýšim na ní hlas. Došlo to až tak daleko, že se mi počůrala a začíná se klepat. Tohle jsem nechtěla a bojím se, že třeba až se zase uklidním už bude pozdě a vztah s mým psem už nepůjde zpravit.
Měla jste některá něco podobného? Děkuji.

No nevím, co k tomu říct. Chápu, že najednou jsou prioritou děti, a že přecejenom s pejskem nelze udržet 100% hygienické prostředí, také že je to určitá starost. Ale to jste přece věděli před příchodem miminka. Tohle je třeba hodně zvážit dopředu. Jinak děti sterilní prostředí opravdu nepotřebují a soužití se psem pro ně může být obohacující, tak se na to zkus podívat takhle a třeba si udělat z těch chlupů i legraci - u nás se tomu smějeme. Pejsek není na stejné příčce jako děti, ale je to člen rodiny. A tak ho přece není nutné odpírat. Je to sice vnitřní pocit, ale to vždy souvisí i s takovým rozumovým nastavením. Určitě pozitivní pohled s vidinou toho, že pes děti obohatí (a i co se týká vývoje imunity), může pomoci. Pokud by to mělo být vážně tak zlé, tak zkusit hledat řešení pro pejska - je to sice hrozné a nechápu, jak může dát někdo psa pryč, ale zase pokud by měla fenka žít ve strachu a takovém odmítnutí, to si žádný živý tvor nezaslouží.

• Citovat
  • Upravit
165
25.1.17 13:47
:think:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26.1.17 10:31
@radkka píše:
A kdyby se takhle chovala ke svému dítěti, protože s ní cloumají hormony, tak by to bylo taky v pořádku? :think: Ať ho dá někomu, kdo ho bude milovat, tohle je nechutné.

Já ale nikde nepíšu, že její chování je v pořádku 8o Samozřejmě že není! Jen jsem psala, že chápu že se to může vlivem hormonů stát, ale je potřeba s tím něco udělat. Psala jsem že by bylo nejlepší alespoň dočasně svěřit pejska někomu z rodiny či přátel, kdo by se o něj postaral, aby se fenka zakladatelky nezačala bát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný