Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahojky, je tu taky maminka, která má problémy s miminkem při alergii na bílkovinu kravského mléka - myslím tím hlavně trávicí potíže. Můj malý od narození hodně ublinkává a blinká všechno, co sní, kroutí se a hlavně při uspávání je to katastrofa
- denně uspáváme pokaždé tak hodinu minimálně - stále ho to tlačí, musí několikrát odříhnout, pak ještě zklidnit rozbouřený žaludek a pak usíná. Je mi ho líto a to je nám už 8 měsíců, všichni mě tvrdí, že to bude lepší, tak doufám…
Máte některá s tímto taky stejné zkušenosti a zlepší se to až bude dítko lézt-chodit..?? Děkuju za každou radu
![]()
Ahoj, hlasime se
nase mala byla kojena plne 4 mesice,pak s Bebou a od te doby jen prujem, koliky,krev ve stolici, hruza. takze jsme najeli na Nutrilon allergy care a bylo to lepsi.po case jsem zkusila dat sunar a porad problemy,tak jsme mleko nahradili mlecnymi vyrobky, ty snasela celkem dobre a ted po roce muze sunar, vsechny mlecne vyrobky,ale kravske mleko ne a to ani v omackach, jinak je zle.davame od narozeni probiotika,to taky pomaha.jake davate mlicko?nam poradili prave allergy care, ma vice nastepenych bilkovin a proto tolik nedrazdi. jinak samozrejme existuji i ruzna kojenecka sojova mleka,atd.v 8 mesicih uz muze mimco tuhou stravu,tak mleko na cas vynechte,davejte mlecne vyrobky a zkousejte po case znovu.ano, rika se, ze po case to prejde,ale nekdy jde i o roky, ne mesice,mala je stale alergicka na krávske mleko, nedavam ji ho a to ji jsou 3.kamaradky kluka to preslo az asi v 5 letech, v 8 mesicich je stale brzy, musite vytrvat, stale je sance, ze se to caem za par let ztrati nebo aspon zlepsi,
drzim palce
no nazdar
my jsme začátečníci, čekáme teprve na výsledky, měly by být příští týden…ale už nám dr. napsala taky tento Nutrilon Allergy care a je po něm lepší, takže předpokládáme, že testy budou pozitivní ![]()
Kojila jsem teda jen chvilinku, měli jsme nějaké problémy a pak se i mlíko ztratilo, takže od 6 týdnů je plně na UM a vystřídali jsme tři a pořád teda hlavně zvracela obloukem-tak jsme původně myslela na reflux, pak se přidalo ještě pár drobností, tak dr myslela, že má spíš podrážděné střeva od antibiotik, které dostala hned v porodnici, tak dala mlíčko jen se sníženým obsahem laktosy, aby jí to tam tolik nekvasilo a probiotika-chvilinku trošičku zlepšení, ale nic moc a přidala se strašně vysušená pokožka sem tam s vyrážkou, takže se přiklonila k této variantě. Prospíváme teda pěkně-v 8týdnech měla 5,49kg a 60cm. Jinak teda byla taky hodně nevrlá, v noci jsme nespali-nedělala jsem nic jin=ho, jen krmila, chovala-než se zklidnila a usnula, tak už chtěla jíst znovu. Doteď teda baští každé 2hodiny
naštěstí v noci ne ![]()
Po tomto allergy care byl chvíli klid a teď to máme tak ve vlnách-pár dnů je dobrá a pár dnů ji to zase zlobí a zase dost blinká-zrovna teď je zase máme. My jsme teda průjem neměly, spíš naopak-spíš měla zácpu. Průjem začíná mít teď. Tak jsem fakt zvědavá, co z těch výsledků vyleze a jak dlouho a jak moc nás to bude trápit. Je mi jí líto-od narození vlastně nějaké trápení, nemám kvůli ní moc času na staršího, tomu už chybím…je to náročné období no ![]()
beruska7908 píše:
Ahoj, hlasime senase mala byla kojena plne 4 mesice,pak s Bebou a od te doby jen prujem, koliky,krev ve stolici, hruza. takze jsme najeli na Nutrilon allergy care a bylo to lepsi.po case jsem zkusila dat sunar a porad problemy,tak jsme mleko nahradili mlecnymi vyrobky, ty snasela celkem dobre a ted po roce muze sunar, vsechny mlecne vyrobky,ale kravske mleko ne a to ani v omackach, jinak je zle.davame od narozeni probiotika,to taky pomaha.jake davate mlicko?nam poradili prave allergy care, ma vice nastepenych bilkovin a proto tolik nedrazdi. jinak samozrejme existuji i ruzna kojenecka sojova mleka,atd.v 8 mesicih uz muze mimco tuhou stravu,tak mleko na cas vynechte,davejte mlecne vyrobky a zkousejte po case znovu.ano, rika se, ze po case to prejde,ale nekdy jde i o roky, ne mesice,mala je stale alergicka na krávske mleko, nedavam ji ho a to ji jsou 3.kamaradky kluka to preslo az asi v 5 letech, v 8 mesicich je stale brzy, musite vytrvat, stale je sance, ze se to caem za par let ztrati nebo aspon zlepsi,
drzim palce
My jsme od 3 měsíce dávali také Bebu (nejdřív HA, pak Bebu Sensitive) ale na chlup stejné příznaky jak píšeš - tak nám na gastru mudra napsala Nutrilon Allergy Care - ale po něm je to střídavě dobré a méně dobré. Pevnou stravu dáváme od uk 6.měsíce a tu snáší relativně dobře, ukazuje se ale, že nebude mít jen alergii na kravské mléko - je alergický také na některé druhy „nealergizující“ zeleniny a ovoce
tak doufám, že se to časem zlepší. Je mi ho taky líto.. ![]()
To Brusek: My měli ze začátku také podezření na reflux, mudra ale dlouho čekala, protože malý docela dobře váhově prospíval - stále mne uklidňovala, že je to zcela běžné a že tím trpí každé druhé dítko
tak jsem se nakonec řídila svou intuicí a ve 4 měsíci malého objednala na gastro sama
byla to jasná ABKM a je mi jen líto, že jsem to neudělala dřív a cpala do malého blbé mléko, které ho ještě víc dráždilo ![]()
lisacek píše:beruska7908 píše:My jsme od 3 měsíce dávali také Bebu (nejdřív HA, pak Bebu Sensitive) ale na chlup stejné příznaky jak píšeš - tak nám na gastru mudra napsala Nutrilon Allergy Care - ale po něm je to střídavě dobré a méně dobré. Pevnou stravu dáváme od uk 6.měsíce a tu snáší relativně dobře, ukazuje se ale, že nebude mít jen alergii na kravské mléko - je alergický také na některé druhy „nealergizující“ zeleniny a ovoce
Ahoj, hlasime senase mala byla kojena plne 4 mesice,pak s Bebou a od te doby jen prujem, koliky,krev ve stolici, hruza. takze jsme najeli na Nutrilon allergy care a bylo to lepsi.po case jsem zkusila dat sunar a porad problemy,tak jsme mleko nahradili mlecnymi vyrobky, ty snasela celkem dobre a ted po roce muze sunar, vsechny mlecne vyrobky,ale kravske mleko ne a to ani v omackach, jinak je zle.davame od narozeni probiotika,to taky pomaha.jake davate mlicko?nam poradili prave allergy care, ma vice nastepenych bilkovin a proto tolik nedrazdi. jinak samozrejme existuji i ruzna kojenecka sojova mleka,atd.v 8 mesicih uz muze mimco tuhou stravu,tak mleko na cas vynechte,davejte mlecne vyrobky a zkousejte po case znovu.ano, rika se, ze po case to prejde,ale nekdy jde i o roky, ne mesice,mala je stale alergicka na krávske mleko, nedavam ji ho a to ji jsou 3.kamaradky kluka to preslo az asi v 5 letech, v 8 mesicich je stale brzy, musite vytrvat, stale je sance, ze se to caem za par let ztrati nebo aspon zlepsi,
drzim palce
tak doufám, že se to časem zlepší. Je mi ho taky líto..
Prosimte, to si nevycitej, ja jako prvomatka jsem taky vedela prd,ja jak jsem zjistila alergii, tak jsem taky probrecela noci, ze jsme to mela poznat driv atd.hlavne ze jste to podchytili, nekdo na alergii na BKM treba vubec neprijde.Allergy care je dobrej,ale pak jsme ho stejne museli vysadit, protoze mi ho pak stejne nepila, celkove ji mliko nechutna, zadny. mne pak rekli na gastru, ze pokud je na tuhy strave a muze jogurty, syry atd,tak ze mliko nemusi.co doktor, to nazor. jinak se mi taky osypala po spenatu
, pritom v roce bejvalymu upadnul na zem arasid a mala ho zblajzla
ja hysterka cekala co se stane, jestli nenatece a nic se nestalo. ony ty alergie casem muzou vymizet nebo se zlepsit, ja byla driv alergicka na jahody, jako dite a ted muzu snist kilo jahod a nic. takze znesky, neveste hlavu, hlavne at mimi netrpi, pokud ti mimco allergy care taky nesnese,pak jsou specialni sojovy mlika atd.to mi tenkrat radila kamoska z lekarny. jinak znam i pripad, kdy mimis nepil mliko vubec, nesnesl ho,tak mamina davala pouze mlecne vyrobky, ty snesl a jako doplnek stravy davala vapnik. ja ho nikdy nedavala, mala snedla 1 jogurt denne, activii a syry. jinak zkuste ty probiotika, ja na ne nedam dopustit, mame je od narozeni.davali jsme asi 5 druhu,nakonec jsme zustaly verne laktobacilkum, ony mu tu strevni mikrofloru vyrovnaji, zkuste je preju hodne stesti holky.ja uz ted mliko prakticky nedavam, ma mlecne vyrobky, obcas ji dam jahodovy sunar od 24 mesice a toho i tak vypije tak 60 ml denne, proste nic.ale nenutim ji.
no ona právě taky dobře prospívá, proto to dr. brala taky až jako poslední variantu, ale máme 10týdnů, takže moc dlouhá prodleva nebyla. A s tím mlíčkem je to, jak píše LISACEK - střídavě, dobré, střídavě mám pocit, že jsme jak na začátku.
Jinak ještě je na tohle taky mléko NEOCATE-to mi doporučila kamarádka, kteří tohle taky měli. Ale to může napsat už jen na gastru asi. Zkuste na to mrknout na netu. Je tam teda cena kolem 1500,– ale hradí to taky pojišťovna.
Probiotika dávám-s tma jsme začaly, jak měa podezření na to podráždění atb. Už před tím jsem začala já dávat laktobacílky, teĎ dávám BioGaia.
Brusek píše:
no ona právě taky dobře prospívá, proto to dr. brala taky až jako poslední variantu, ale máme 10týdnů, takže moc dlouhá prodleva nebyla. A s tím mlíčkem je to, jak píše LISACEK - střídavě, dobré, střídavě mám pocit, že jsme jak na začátku.
Jinak ještě je na tohle taky mléko NEOCATE-to mi doporučila kamarádka, kteří tohle taky měli. Ale to může napsat už jen na gastru asi. Zkuste na to mrknout na netu. Je tam teda cena kolem 1500,– ale hradí to taky pojišťovna.
Probiotika dávám-s tma jsme začaly, jak měa podezření na to podráždění atb. Už před tím jsem začala já dávat laktobacílky, teĎ dávám BioGaia.
ten Neocate nam prave radila taky,ale az po nejake dobe.uz ale pila allergy care,tak jsme ji to nechtela menit. u nas byl problem, ze mala celkove mliko odmitala krome materskeho mlika,takze dikybohu ze jsem ty 4 mesice kojila plne a jeste pak do pul roka komb. s umelym.pak jsme najeli na tuhou stravu, tak mlicka pila min a nahrazovala jsem ho mlecnymi vyrobky, teda spis jen syry, po jogurtech se mi zpocatku taky pos…
no tak jsme to na cas vysadila a casem pak zkusila znovu a postupne mlecne vyrobky zarazovala a dneska ji skoro vsechno, ale kravske mleko ji nedavam, po tom ma stale prujmy, koliky, sviji se,
ja vam holky preju,at to s vasema mimisama dopadne dobre
ja nemuzu rict co bych delala kdybych nekojila, nam zacala mala mit tyhle problemy az v tom 4,5.mesici, kdy jsme nevedomky ze ma alergii na BKm najeli na Bebu sensitive.u takhle malych miminek nevim, jedine proste postupne zkouset mlicko, ktere bude miminku vyhovovat.ono taky v 10 tydnech to muze byt jak alergie na mliko,tak k tomu jeste celkove muzou prispivat prdiky, deti do 3 mesicu na to trpi, i kdyz nase mala trpi na prdiky dodneska a to jsou ji 3
jinak mam kamaradku, ktere syn je take alergik, bere tuny leku a davala mu nejdriv tusim taky sojove, ale od nutrilonu tusim, taky na doporuceni lekare
no malá na prdíky naštěstí rozhodně netrpí, ta prdí jak o život
to jsem si bohatě zkusila se synem-ten míval děsné koliky, to už jsme brečeli oba-já nad ním, že jsem nevěděla, jak mu už pomoct. Normální UM jsme vystřídali myslím tři-Nutrilon-z toho děsně zvracela, Bebu-z té měla šílenou zácpu, zvracela teda taky, i když ne tak strašně jako po Nutrilonu ap ak Hami-to vypadalo napřed dobře a pak zase to samé. Pak dala AL 110 s tím sníženým obsahem laktosy, po tom taky zvracela, ale míň-ale uplné sraženiny. Tohle je teda zatím nejlepší, ale jak na houpačce-pár dnů ok, pár dnů všechno zpátky. Tak jsem fakt zvědavá, jak to dořešíme a jak se to bude dál vyvíjet.
Brusek píše:
no malá na prdíky naštěstí rozhodně netrpí, ta prdí jak o životto jsem si bohatě zkusila se synem-ten míval děsné koliky, to už jsme brečeli oba-já nad ním, že jsem nevěděla, jak mu už pomoct. Normální UM jsme vystřídali myslím tři-Nutrilon-z toho děsně zvracela, Bebu-z té měla šílenou zácpu, zvracela teda taky, i když ne tak strašně jako po Nutrilonu ap ak Hami-to vypadalo napřed dobře a pak zase to samé. Pak dala AL 110 s tím sníženým obsahem laktosy, po tom taky zvracela, ale míň-ale uplné sraženiny. Tohle je teda zatím nejlepší, ale jak na houpačce-pár dnů ok, pár dnů všechno zpátky. Tak jsem fakt zvědavá, jak to dořešíme a jak se to bude dál vyvíjet.
tak to je mi lito
moje mala teda moc nezvracela.ja ti asi tedy neporadim, u takhle malyho mimca
ktere jeste porad musi mit mleko.jedine opravdu na doporuceni mudry nejake specialni, ja nevim.to je hrozny,ta bezradnost…preju vam, at uz je to jen lepsi.a na gastro vysetreni jste sly? jestli uz jsi neco psala, omlouvam se, neka se mi to dneska vse plete ![]()
zatím nešly, čekáme na výsledky z krve na tu alergii a doufám, že ani nepujdem. Pokud to vyjde z té krve, tak si stejně myslím, že je to už zbytečné.No teĎ z toho Allergy care už vyloženě nezvrací, ale některé dny ještě dost blinká, že několikrát převlíkáme, že to nestačím chytnout do plinky. Uvidíme po neděli. Pokud by se to v té krvi neprokázalo, tak to by nás pak asi to gastro neminulo
![]()
Brusek píše:
zatím nešly, čekáme na výsledky z krve na tu alergii a doufám, že ani nepujdem. Pokud to vyjde z té krve, tak si stejně myslím, že je to už zbytečné.No teĎ z toho Allergy care už vyloženě nezvrací, ale některé dny ještě dost blinká, že několikrát převlíkáme, že to nestačím chytnout do plinky. Uvidíme po neděli. Pokud by se to v té krvi neprokázalo, tak to by nás pak asi to gastro neminulo![]()
my na gastru byli prave z duvodu blinkani, delali akorat ultrazvuk briska, jestli je vse ok a bylo, jenze pak se z krve ukazala alergie na BKM
tak jestli to allergy care zvlada celkem dobre,tak ji ho nech a pockej na vysledky, jinak mala mi pak zvracela uz i z jakyhokoliv mlika, proste ji to nechutnalo, i kdyby bylo snad cokoladovy.
tak drzim palce s vysledkama ![]()
Tak my zvraceli právě o sto šest, musela jsem první měsíce převlékat několikrát za den malého i sebe, stále ho musela nosit, aby si líp odříhl, ale někdy to trvalo hodiny, než se doříhal, u toho se všemožně kroutil, plakal, ublinkával, blinkal obloukem, červenal v obličeji, svíjel se bolestí - no hrůza. A když měl „dořešeno“, tak jsme mohli jít na další krmení, páč uběhlo dalších x hodin… No hrůza, nedělala jsem nic jiného, než ho krmila, nosila převlíkala ![]()
Teďka v 8. měsíci už je to lepší díky pevné stravě, ale stále musím prát jeho oblečení denně, protože se začíná přetáčet a plazit hned po jídle a blinká o sto šest
- díky bohu už je ale veselejší -
Probiotika bereme taky od začátku ![]()
Držím vám palce, ať vám to dopadne dobře ![]()
jo tak ty začátky jsme měli uplně stejné. I v noci to byl děs. Než jsem ji uklidnila, tak se budila na další jídlo. Taky jsem nedělala nic jiného a neměla pak čas na staršího a ten tím začal docela trpět bobek a hodně žárlil. Teď už se to trochu lepší.