Trend namalovaných holčiček

288
15.4.25 08:47

Trend namalovaných holčiček

Ahoj, k diskuzi/zamyšlení mě vedl jeden fakt. Opakovaně jsem narazila u své známé, že její 8minketa dcera se běžně maluje - rtěnka, stíny, řasenka (nevím, nepoznám, jestli i make up, ale asi ne), poprvé mě to překvapilo a známe jsem se na to ptala a odpovědí mi by:”Jo, má rtěnku atd.” A třeba u další, ale to je neznámá paní, pouze vodí dceru do kroužku, té holce může být tak 6-7 a je opravdu velmi silně namalovaná (řasy, pusa, a tedy oproti dcery té známé to jde hodně poznat), nutno podotknout, že tedy i její maminka nedá bez komplet silného namalování a silného make-upu ani ránu.
Jak to máte vy? Mám tedy trochu mladší dcery, ale můj názor, že je to docela brzy, řekla bych ve 14-15ti je optimální věk, kdy muže začít (stejně jako v sexu :mrgreen: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9296
15.4.25 08:59

Už tady taková diskuse byla a není to úplně dlouho. Tak si ji najdi. Stejně se budou názory opakovat.
Jen k těm rtěnkám. Některý lesk na rty umí barvit. I průhledný udělá efekt, že pak rty vypadají barvené. Přitom nevinný lesk a ne rtěnka. Starší dcera se maluje asi od 13, mladší krapet dřív asi od 11,5-12. Ani jedna to nikdy nepřehnala. Obvykle používají řasenku a jemné, pastelové stíny. Nic výrazného, nic do očí bijícího. Obě mají brýle. Takže řasenka jen vytvaruje a prodlouží řasy. Neřeším. Pokud by to některá přehnala, tak je usměrním. Ale zatím nebylo třeba. Možná je to tím, že nemají zakázané ovoce. A nemusí si tajně kupovat nekvalitní šminky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2902
15.4.25 09:04

Že by to byl nějaký trend, to mi zase nepřipadá. Ve školce holčičky namalované nevídám, snad občas některá s „nalakovanými“ nehty nebo jsem si aspoň nevšimla a na hřišti nebo v herničkách taky ne. Ale obecně asi ano, holky dneska začínají dřív. Neteř už někdy v 11 letech chtěla k Vánocům sadu kosmetiky, ale ne té na hraní pro děti. Opravdovou. To my jsme ještě oblíkaly Barbíny. Já teda s dcerou tyhle problémy nemusela řešit. Ona byla totiž dost líná na to ráno se malovat a večer odličovat :D, takže maximálně nějaká rtěnka a lak na nehty. Ty holky chápu, chtějí si hrát na dospělé, ale nefandím tomu, spíš mi to přijde směšné, když do školy chodí zmalované jak do šantánu. A u těch školkových, no to je spíš vizitka rodičů, že jim to dovolí nebo je sami takto „zkrášlí“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
78489
15.4.25 09:13
@Kelsey1 píše: Více

přesně - také jsem chtěla napsat, že tahle diskuse tu byla docela nedávno, nevím, co lidi vede k tomu zakládat pořád dokola stejná témata :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5192
15.4.25 09:17

Mě spíš než malování vadí umělý nehty u takhle mladých holek. Včera v drogerii přede mnou stála slečna a nemohla ani vyndat peníze z peněženky a jen jsme zaschlechla, jak prodavačka říká, že je to peklo tyhle nechty…Jinak si myslím, že matky dcer to opravdu někdy přehání. Moje dcera víc než šminky řeší vlasy ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
78489
15.4.25 09:23
@ibis píše: Více

já jsem se nikdy nemalovala, tudíž doma ani šminky nemám,
a dcera se od 5 let snaží malovat a lakovat nehty tajně u babičky, která tohle všechno používá - u mě to neobkoukala

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
288
15.4.25 09:24

@Kelsey1
@stinga Co k tomu lidi vede? Když jsem zadala toto téma do diskuze, napsala mi to Takové téma ještě nemáme, chcete založit diskuzi? Tak jsem následovala instrukce. Každopádně děkuji za rady a prosím o odkaz na tu diskuzi. Právě teď jsem našla pouze 12ti letá se chce malovat (z roku 2017, nyní je 2025, což je dááávno), děkuji a hezký den.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
15.4.25 09:29

Jedna sestřenice se maluje už od 8 let, druhé je 15 a kromě korektoru na akné nepoužívá nic, max lak na nehty. Je to asi individuální… :nevim: Každopádně to jako trend v okolí taky nevnímám. I moje holky si od pěti jen lakují občas nehty do školky nebo si dávají labelo na rty. Ale mají to spíš jako hru, hlavně když u nás mají kamarádky třeba. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30994
15.4.25 09:31

@ibis jo, přesně. Ditě s nehty, co si nezvládne zavázat tkanicky :roll: Nějaké decentí malování mě netankuje, to složení kosmetiky umí být šetrné a pokud není dítě jak od kolotočářů, tak proč ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14377
15.4.25 09:32

A já si naopak myslím, že je to - samozřejmě v mezích, docela dobře. Když vidím kolem sebe některé dnešní mladé holky s rozpuštěnými mastnými vlasy, tak si někdy říkám, k čemu je mámy vedou. Celkově bych řekla, že se o sebe ženy daleko méně starají, než dříve. Jinak třeba i obyčejný balzám na rty, který jsem dceři nedávno koupila, barví lehce do červena. Absolutně jsem to netušila, ale nevyhodím ho přece kvůli tomu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9296
15.4.25 09:33

Na druhou stranu. Asi jsem ráda, že naše holky se cítí být holky, slečny. A nějakým způsobem to dávají znát. Už není dneska samozřejmostí, že se narodí holka a bude opravdu holka. Může být třeba kluk v těle děvčete. Už ztrácím přehled, kolik vlastně máme různých variant pohlaví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41603
15.4.25 09:54
@Kelsey1 píše: Více

přesně…moje 12letá se mě včera zeptala na moji skincare :mrgreen: nejdřív jsem koukala, ale proč ne…zatím ji tedy drží černé oblečení spíše chlapecké, ale doma už si začala čistit obličej, občas přidá masku, nějaké to sérum a přemázne si rty leskem. Navíc jsme o víkendu koupili i deo a jemnou holčičí vonavku, tak jsem spokojená…uf…ještě to trochu víc holčičí oblékaní a budu nejspokojenější :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4990
15.4.25 10:03

Byla jsem minulý týden s dcerou na zápisu do ZŠ. Holčičky, které byly s námi ve skupince, měly stíny a řasenku. Nechápu absolutně. Dceři je pět, používá jen balzám na rty, někdy i můj obarvený. Občas ji přetřu tváře bronzerem, když se zrovna maluju do práce a ona přicmrndává. Pokud je to takhle malinko, tak mi to asi nevadí, ale nechci, aby z toho měla každodenní záležitost. Já se sice maluju téměř denně, ale používám jen pudr, bronzer a tužku na obočí, tak snad si ode mě vezme k srdci minimalismus.
Strašně se mi nelíbí malování malých dětí na taneční vystoupení, hlavně u standartních a latinskoamerických tanců nebo u mažoretek je to úplně šílené.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.4.25 10:06

5,5letá má občas nalakované nehty, řasenku a lesk na pusu na soutěže…rtěnku už asi taky měla někam na návštěvu, ne běžně…doma je schopna zmalovat všechny :-)

• Citovat
  • Upravit
9296
15.4.25 10:07

@Keyllah u nás bylo taky období „černého kuklení“. Ještě v osmé třídě. Pak se začla zajímat o kluky. Chtěla se líbit a najednou si koupila tu barevné šaty a barevné triko atd. Už nešla jen po černém. Kuklení ji postupně opustilo. Ale dva roky trvalo určitě. Mladší se kuklí. Ale mnohem míň to prožívá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí