Trénování na sezení

1031
19.12.11 13:28

trénování posazování??!!

ahoj holky,jen se chci tak svěřit…dneska u nás byly na návštěvě švagrové a jedna si vzala malého k sobě a posadila ho na zem,tak říkám,to těžko,vybulí se ti,sezení vůůůůbec nehrozí..a ona na to,tak musíte to sezení trénovat,jak jsem ho hlídala,tak jsme trénovali :zed: Tak jsem na to řekla,že dokud si nesedne sám,že ho posazovat nebudu!prý a proč jako??má tři děti a taky je dávala a trénovali!no nekomentovala jsem to.a druhá švagrová..a žídličku máš??já na to že jo,ale když neumí sedět,tak ho na jídlo dávám do polohovacího lehátka nebo na chvíli na klín.no tak proč prý nedám kolem něho polštáře,ať sedí v té židličce??prostě jsem si připadala jako pako!!!!! :nevim: jo,má sice 9.měsíců,ale jen válí sudy a točí se kolem své osy a nechci mu ničit páteř.při hraní si ho posadím,ale abych trénovala to sezení,no to mi fakt hlava nebere :roll: ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
31594
19.12.11 13:42

No, že se posazovat nemá, to víš, tak co řešíš? Že je někdo blbej a sebejistej, tak se podle nich budeš řídit?
Příště až přijdou, tak bych důrazně řekla, ať mi dítě neposazují, že je to naše věc, že já jim do péče o dítě taky nekecám, tak ať mě nechají to dělat po svém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4336
19.12.11 13:45

Přesně tak, jak píše Gladys! Budou Ti pak snad lítat s prckem po doktorech, až bude mít problémy kvůli nějaký hloupý návštěvě? Řekni jim to jasně a důrazně, je to Tvoje dítě a jeho zdraví!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17629
19.12.11 13:46

ach jo, na tohle se teda fakt těším, až mi budou zasahovat do věcí příbuzní a pod. trošku se děsím, komu vůbec budu smět svěřit dítko na hlídání
stůj si za svým, sed je vývojově nejkomplikovanější, vyžaduje souhru zádových i břišních svalů, nic se nemá trénovat a je v pořádku když dítě v 9.měs ještě samo nesedí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3959
19.12.11 13:51

hle holky a když malej taky ještě nesedí a já ho mám třeba na kolenou v sedě, tak to taky vadí?? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4336
19.12.11 13:54

Já to teda nedělala, je to prostě pasivní posazování, prcek musí sedět naprosto sám. Dávala jsem buď do lehu nebo polosedu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1419
19.12.11 13:57
Saroya píše:
ach jo, na tohle se teda fakt těším, až mi budou zasahovat do věcí příbuzní a pod. trošku se děsím, komu vůbec budu smět svěřit dítko na hlídání
stůj si za svým, sed je vývojově nejkomplikovanější, vyžaduje souhru zádových i břišních svalů, nic se nemá trénovat a je v pořádku když dítě v 9.měs ještě samo nesedí

Jednoduše nesvěřuj nikomu :D Malý bude mít 9 měsíců a hlídá ho akorád moje mamka, která ví co a jak… Jinak ho beru všude sebou.. Ty kecy o obložování polštářema jsem taky od švagrové slyšela :mrgreen: Se dycky jen blbě směju a řeknu proč jako :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1419
19.12.11 14:01

Horší bylo vždycky nošení, každý si ho chtěl ponosit a ve mě to vřelo :cert: Ale nedala jsem se :D Narovinu jsem řekla, že buď budou nosit tak jak chci já a nebo vůbec, od té doby ho nikdy špatně nenosí.. Teď je spíš problém v tom, že on nechce být u někoho jiného, je to prý úzkost a stejně mi ho berou :cert: :cert: :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
catie
19.12.11 14:24
peprle píše:
jo,má sice 9.měsíců,ale jen válí sudy a točí se kolem své osy a nechci mu ničit páteř.při hraní si ho posadím,ale abych trénovala to sezení,no to mi fakt hlava nebere :roll: ;)

to vubec neva, moje dcera si sedla v 10 mesicich, ale zato ted sedi krasne a fyzioterapeutka ji chvali, jak ma krasne rovna zadicka a drzi se vzprimene. Az prijde jeho cas, sedne si sam. Prece mu kvuli svagrove nezkazis zada.

• Citovat
  • Upravit
81537
19.12.11 14:35
Evulec píše:
Horší bylo vždycky nošení, každý si ho chtěl ponosit a ve mě to vřelo :cert: Ale nedala jsem se :D Narovinu jsem řekla, že buď budou nosit tak jak chci já a nebo vůbec, od té doby ho nikdy špatně nenosí.. Teď je spíš problém v tom, že on nechce být u někoho jiného, je to prý úzkost a stejně mi ho berou :cert: :cert: :cert:

přesně tak, v době, kdy by už šel posadit a nechtěla jsem, jsem si byla už dost jistá sama sebou a zatrhla to. Horší to bylo s nošenímokolo toho 2-4. měsíce. To jsem byla vyplesklá matka a nedokázala jsem si stáz za svým. Tak kluka nosili na stojáka. S dcerou už si to vydržkuji, že se bude nosit v klubíčku nebo na tygra a basta. :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
19.12.11 14:58

Prcka si na klín posadím, ale do polosedu, ne aby byla páteř kolmo k zemi a jen na nezbytně nutnou dobu - krmíme v lehátku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
605
19.12.11 15:01

adamek taky jeste sam nesedi a to je mu 11 mesicu. proste se mu nechce,je rad na boku a na brisku,tak ho nebudu nutit,az bude chtit,posadi se:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1031
19.12.11 18:12

holky,dík,fakt jsem si připadala,jak exot,se na mě tak blbě podívala :roll: první syn byl pevnější a v té době už seděl sám,Matýskovi se nechce a já ho posadím,až to bude umět sám,švagrová je jinak fajn,ale tohle mě od ní fakt překvapilo a to nemile…hm,a to nošení„na stojáka“,jsem nevěděla,že je to taky takový problém :oops: no pozdě,bohužel,ale nosit se stejně moc nechtěl nechat,jak byl malinký.x-juliet já budu ráda,jak si sám sedne v roce,je lenivý a asi pomalejší,dle neuroložky :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
90
19.12.11 20:24

:zed: Prd na ně!!!!!!!! Udělej si to podle svého. Jsou stará škola :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15447
19.12.11 21:35

Neřeš je, jedou podle staré doby, dříve se to tak dělalo. Chce to vysvětlovat, že to se dělalo dříve a máme z toho všichni zhuntovaný záda. Taky mám v albu fotku, jak pyšně sedím s polštářem za zády :zed:. Mě si malý sednul na 11,5 měsících, vydržela jsem, neposazovala ho, krmila jsem v lehátku, když se tam už nevešel, tak v židličce, ale měla jsem ji hodně sklopenou. Neurolog mi řekl, ať ho hlavně neposazuju, nepostavuju, nevodím za ruce, že nejvíc si zádíčka zpevní lezením. Ať krotím babičky a příbuzné. Říkal, že na jídlo ho posadit na chvilku můžu, takže z toho se asi svět nezboří, ale já to nedělala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí