Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
nase mala na tom byla stejne temer do dvou let. pred druhym rokem jedla sama, ale rukama, pribor jaksi ignorovala…nechala jsem ji, obcas ji ukazala jak to delat spravne…ted ma 2,5 roku a ji krasne
Máji sice ještě není 20měsíců, ale jejím největším úspěchem je, když mi na lžíci z polívky vybírá kuličky hrášku, a já ju tím krmím
A když se jí NĚJAK podaří něco nandat na lžičku nebo napíchnout na vidličku, neváhá, prstíky druhé ruky si to přendá do pusy
Do puberty je snad krmit nebudeme ![]()
Chce to zkoušet, však ona se jednou chytne
Až jí budeš krmit, tak jí dej do ruky vidličku/lžičku a ona to bude chtít napodobovat. My to začali praktikovat kolem 18 měsíců a po měsíci už syn začal docela dobře jíst a furt se zdokonaluje
Ted se mi vzteká, když mu ten příbor beru a chci ho krmit.
Ahoj, naše malá by se taky asi moc sama nenajedla, občas se jí to podaří, ale víc toho je všude kolem než v puse. ![]()
stále krmim,teď posledních pár dní se docela snaží ,u dcery to ale není tím že by to neuměla jen je pohodlná a nemá ráda když má jen trochu špinavou pusu,takže pokud už má dobrej den a dobrej obídek tak je schopná sama sníst půlku vývaru a přitom si po každým soustu utře pusu,já ji nenutim až bude chtít tak začne sama,hlavně že to umí
ahoj,malej sám v těch 20m nejedl,dostával lžičku do ruky,občas do něčeho rejpl,ale sám začal až okolo 2 roku.
Ahojda, u nas dvouletacka taky neji sama ani omylem. Ona je nezravka obecna, a kdybych mela cekat, az se ji bude chtit jist, tak z ni drive bude anorekticka. Takze krmim, zabavuju a opet krmim, vecerni kasi do ni futruju u Krtecka, bo jinak by byla o hladu
Ale kdyz ma na neco chut, tak si to sama sni, to jooo, ale to je tak parkrat do tydne
![]()
já taky pořád krmím, několikrát jsem se odhodlala k předání lžičky nebo vidličky a nic z toho nebylo. Navíc malá není žádný jedlík a mám co dělat, abych do ní dostala něco já. Ale leží mi to v hlavě, že by už měla sama…
V pohodě!
Já svého 26-ti měsíčního kluka taky pořád krmím! Teprve nedávno se ukázalo, že si jakš takš sám poradí s jogurtem, ale oběd, to by asi dobře nedopadlo
Klid, jsou to lenoši, ale každý se to jednou naučí. ![]()
a to já bych ráda krmila
. ale nemůžu, naše nádhera (20 měsíců) musí SAMA
Když nevyhovím, chytne hysterický záchvat…a je jedno jestli je to kus masa nebo polívka. Takže u nás se krmí starší, který měl nedávno 3 roky
![]()
Taky ještě krmím, spíš teda jenom přikrmuju. Dvouma prstama držela Veru příbor taky, někdy po roce- taky jsem myslela, kde má to dítě oči,copak nevidí, že já to držím úplně jinak?
Nakonec na to přišla.
Mmch-sestřenice u nás krmila tehdy svou 7mi letou dceru, nežravka a kdyby ji nenakrmila, holka by byla schopná celý den nejíst ![]()
nas kloucek se naji „sam“ jenom veci, co dokaze napichnout, respektive mu to napichnu a on si to da do pusy (obcas vedle). Takze treba knedliky s vajickem jime takhle „spolu“… ale jinak ji jenom to, co se da kousat z ruky. rohlik, susenku apod… obed tedy jeste rozhodne ne… Neboj, nejsi sama… ![]()
Zuzousi nestras, ja si myslela, ze nasi nezravku uz v 7mi letech krmit nebudu ![]()
Tak naše malá jí tak od těch 15m. sama. Ale znám i dvouleté co se nechají krmit a nic špatného na tom nevidím. Zus jí dát lžičku a ty měj svojí a uvidíš že jí to za chvilku půjde samo. Doporučuju takové učící lžičky od mam dobře se drží.
ahoj, co všude čtu, tak píšou maminky, jak jejich rok a půl roční děti už se sami nakrmí. Tak to u nás opravdu zatím nehrozí. Občas se naší Petě podaří vidličkou napíchnout třeba kousek hrušky nebo banánu, ale oběd, to fakt ne. Drží vidličku a lžičku dvěma prstama nahoře a naše snaha ukázat jí, jak se to drží správně nehrozí. Takže vesele krmím já. Je na tom někdo stejně. Prosím ať mi sem píší mamči, co jsou na tom stejně. Díky:-)