Třesení mimi sourozencem

186
24.2.16 20:47

třesení mimi sourozencem...

Ahoj holky jak to máte u vás? Jak se chovají starší sourozenci k miminku? Mám 3,5 letou dceru a pulrocniho chlapečka…musím ji neustále hlídat, pořáda s ním tak lomcuje, stále ho tahá za ruce za nohy, jakože ve hře, ale na mě tahá dost…dnes jsem zoufalá…malý ležel v lehátku, a dcera s tím lehátkem začala tak lomcovat, že mu hlavu lítala ze strany na stranu..prý aby ho rozesmála..jako naschvál jsem se dnes dívala na video o syndromu třeseného dítěte, tak mám nervy, aby z toho malý neměl např. nějaké krvácení do mozku :( stalo se to ráno a doted je uplne v pohodě..kdyby se něco stalo už by se to projevilo, že?? prosím poradte, dekuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
69235
24.2.16 20:51

Určitě se mu nic nestalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6538
24.2.16 20:52

@Helis15 neblázni, prcek ležel, to znamená, že měl hlavičku podepřenou. Ten syndrom je spíš u dětí, které držíš a mají hlavu navolno. Hlavně ale je celkem běžné, že starší děti (zvlášť pokud nejsou o tolik starší) hodně „cvičí“ s mladšími. Myslím, že spíš shodou okolností, žes dnes ten dokument viděla, jsi přecitlivělá a zdá se ti, že by to mohlo být zle. Ale věř, že není. Hlavně mimi je od rána v pořádku, to už by se něco projevilo. Znáš to, že když o něčem slyšíš nebo čteš, tak se ti hned zdá, že to máš taky? Myslím, že to je teď tvůj případ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
24.2.16 20:52

3,5letou musíš usměrnit, nedělá se to, i když ho chce rozesmát, netahá se, prostě ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6788
24.2.16 20:53

Dcera 2,5 se ke ctyrmesicni sestricce chova krasne. Moc me prekvapila, jak je opatrna a ohleduplna. Jinak je totiz neskutečně divoká.
Neumim si predstavit jak moc by s tim lehatkem musela lomcovat aby mimco melo krvaceni do mozku :mrgreen: Toho bych se asi nebála.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
24.2.16 20:54

Neboj, to bude dobrý. u nás s ním teda nidko netřásl, ale tahání za končetiny je taky obvyklá zábava prostředního syna..malýmu je u rok, a ještě teď když ho občas chovám, tak mladej přijde, a zatahá ho za nohu :roll: ale on to zle nemyslí, malej se tomu naštěstí směje

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30628
24.2.16 20:56

Myslím, že to bude v pohodě. Mám kluky o 4 roky, jednou si starší potřeboval něco podat a nedosáhl, tak vylezl plazícímu se bráchovi na záda 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11219
24.2.16 20:56

Mám děti dva roky od sebe, starší syn je žárlivec žárlivá a od miminka sestřičku dost péruje. Jednou jí jako miminku dupnul na hlavu a když byla větší, tak jí shodil několikrát z gauče. Uklidňuju a uklidňovala jsem se tím, že neznám žádný případ, kdy by se sourozenci navzájem zamordovali a věřím, že jsou děti odolnější než si dokážeme představit. Jsem z nich občas taky na mrtvici, ale postupem času už si začínají být fyzicky rovní, tak už jejich spory řeším méně a nikdy se jim nic nestalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ariadne
24.2.16 21:00

Nenechávala bych je o samotě a radši ho dala do postýlky nebo ohrádky. Takhle se chovala od mala? Kamarádky 4 letá bráchovi dávala dokonce polštář na hlavu, když plakal.

Naše malá je na něj opatrná a nic mu nedělá. Občas mu něco vezme z rukou a jednou mu v dobré víře nacpala do pusy kousátko. Vždy jsem jí to vysvětlila a dobrý. Docela se bráním tomu jí vůči malému říkat pořád na vše NE, protože akorát získá averzi. Spíš jí řeknu důsledek nebo jak to má udělat jinak.

• Citovat
  • Upravit
3767
24.2.16 21:02

Krvácení do mozku nastává v důsledku nějakého většího úrazu, např. pádu na hlavu z výšky apod. Ale pozor na tahání za ruce a nohy. Já měla takto v dětství snad patnáctkrát vykloubené zápěstí od sestry.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
680
24.2.16 21:05
@laducha píše:
Myslím, že to bude v pohodě. Mám kluky o 4 roky, jednou si starší potřeboval něco podat a nedosáhl, tak vylezl plazícímu se bráchovi na záda 8o
:mrgreen: Já vím, že to není vtipné, u nás se to děje taky…ale starší je fakt šikovný, jak si poradil :mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30628
24.2.16 21:09

@Denčii Mladší byl drobek, v půlroce měl tak okolo 5 kilo, starší byl pěkný macek. Kostičky to přežily. A to jsem ani nepsala, jak si ho, ve dvou měsících, vytáhl z postýlky a učil ho „chodit“ 8o :mrgreen: To se mnou málem švihlo, kdyby mu tak spadl. Ale je fakt, že mladší je takový zocelený, stejně jako dcera, která je od kluků o 15 a 19 let 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12185
24.2.16 21:17

Bud v klidu. Kdyz jsem nejednou videla, jak uspavaji deti turci, tak se divim, ze jeste nevymreli. Jinak memu jsou 4 roky, s malou sice nikdy netrasl, ale furt ji taha, shazuje na zem (kdyz se mala postavi, tak ji strhne ruce, aby se nemohla drzet), takze jim take musim neustale stat za zadkem a v kuchyni mohu neco delat jen, kdyz si vezmu malou sebou, jinak je na katastrofu zadelano.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
186
24.2.16 21:40

JsemDěkuji za reakce:-) tak snad bude malý v pohodě..pořád ho kontrolují. Dcera je totiž hrozně divoká a já přecitlivelá, ve 3,5m měl zápal plic a skoro měsíc jsme si polezet v nemocnici z toho dvakrát na JIP…nějak se z toho nemůžu vzpamatovat a řeším každou maličkost:$ :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22614
24.2.16 22:07

@Helis15 kliiiiid, to je v pohodě, určitě mu nic není. :hug:

@laducha mně jednou malá vzala mimino a chtěla mi ho přinést, že řval (já si odskočila na WC) :zed: :zed: :zed: byla jsem z toho pěkně v šoku, držela ho jak králíka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí