Trest pro dítě, které ho chce

1402
30.10.12 18:40

Trest pro dítě, které ho chce.

Ahoj všem, chtěla bych vás poprosit o názor a jak byste se zachovaly vy. Dcerka (3roky) vzala bráškovi (2roky) hračku. Tak jsem jí řekla, že jestli mu jí nevrátí, tak dostane na zadek. Malá se sebrala i s hračkou a přinesla vařičku, že chce dostat na zadek, ale hračku mu prý nedá. Já jsem nevěděla, jak se zachovat a nakonec jsem hračku zabavila..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
470
30.10.12 18:42

8o 8o tak to jsem ještě nikdy od nikoho neslyšela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1402
30.10.12 18:43

@luci.hor No mě se to taky stalo poprvý. Je teda fakt, že malá je hodně tvrdohlavá, ale tohle mi přijde moc..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Scarlett2011
30.10.12 18:44

My jsme to delali s brachou taky, ale byli jsme uz starsi. Do budoucna-nevyhrozovat necim, co nesplnis. :nevim: :)

• Citovat
  • Upravit
Navstevnice
30.10.12 18:45

Mě to nepřekvapuje - vyhodnotila cenu hračky a stálo jí to za to… Příště bude muset maminka vymyslet nějaký horší trest, aby to pro dceru nebylo akceptovatelné. Dlouhodobě dost neefektivní výchovná metoda.

• Citovat
  • Upravit
Renčí2
30.10.12 18:46

Ty mlátíš děti vařečkou?

• Citovat
  • Upravit
880

Dávej jen tresty, které může splnit. Zkus to příště formulovat jinak. Nevím jaká byla situace, ale pokud mu vzala hračku se kterou si zrovna hrál, hračku bych ji vzala, vrátila bráchovi. Bez trestu, jen s vysvětlením (já vím, že nezabírá :D), že ted s s hračkou hraje brácha, a až hračku odloží, vezme si ji ona. A odvést poroznost jinam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2028

Pro příště asi místo „na zadek“ slíbit zabavení hračky (neslibovat nic co nedodržíš). Ale jinak mě to docela pobavilo… jsou to občas mršky. :palec:

U nás to řeším tak, že buď se dohodnou, nebo si hračku beru já. Ale snažím se podpořit i toho „slabšího,“ protože by to taky mohlo dopadnou tak, že má žádanou věc pokaždé starší a nebo já. :lol: A to už mi připadá nespravedlivé. Ťukám, ale zatím se dělí docela spravedlivě, tak moc zasahovat nemusím.

Příspěvek upraven 30.10.12 v 18:48

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
470

Ty jo, když tak nad tím přemýšlím tak nevím jak bych se zachovala já :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2613
30.10.12 18:47

Přesně tak, vyhrožovala jsi a nesplnila to. Já bych jí na ten zadek dala, klidně jen symbolicky, ale dala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19131
@Renčí2 píše:
Ty mlátíš děti vařečkou?

mě máma taky mlátila vařečkou jako dítě…teda mlátila, občas jsem dostala, když jsem provedla něco opravdu špatného, ne že by mě bila jak žito

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1402

@Scarlett2011 Mě popravdě vůbec nenapadlo, že by mi takto odpověděla.. Nikdy na zadek moc nedostali, většinou jen malé plácnutí a vařičkou proto, že mě přejde prvotní vztek, než pro ni dojdu :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
381

No u nás to samé malej si nechtěl uklidit hračky na zahradě do pískoviště, tak jsem vzala pytel že je vyhodim do popelnice a on začal skákat radostí jo jo hodíme je do popelnice, no taky jsem byla jako opařená.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Renčí2
30.10.12 18:49
@alenka84 píše:
mě máma taky mlátila vařečkou jako dítě…teda mlátila, občas jsem dostala, když jsem provedla něco opravdu špatného, ne že by mě bila jak žito

Mě taky a dodnes si to pamatuju, takže bych to neudělala.

A nevím jak jinak by 3-leté dítě přišlo na to, že má jít pro vařečku, než že s ní už dostalo :?.

• Citovat
  • Upravit
1402
30.10.12 18:49

@Renčí2 Nikdy nedostala hodně, vždy jen plácnůtí, ale jak jsem již psala, používám jí prot, že mě vždycky přejde prvotní vztek, než pro ní dojdu :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí