Batole vegan?

880
29.10.12 19:34

batole vegan?

Ahoj holky,
najde se tu někdo, kdo by mi zasvědceně, a hlavně nezaujatě mohl napsat, jestli je pro dvouleté dítě vhodná veganská strava? Nejedná se o mé dítě, ale jedna známá tak začala stravovat dvouletou dceru. Kecat jí to toho nechci, a ani nebudu, jen by mě to zajímalo ;).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1219
29.10.12 19:43

No ty bláho :pocitac: ani omylem dítě potřebuje pestrou stravu maso mléčné výrobky, vajíčka tohle si pak v dospělosti může vybrat jestli chce být veganem nebo ne.Ale takhle ji jen ubližuje možná to myslí dobře ale dobré to teda není pokud v tom ale není třeba jiný důvod jako zdravotní

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1937
29.10.12 19:43

Vhodné to určitě není. O takových matkách si myslím své.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
29.10.12 19:44

Veganská strava je vhodná pod dohledem dr maximálně pro dospělého a ještě né každý doktor Ti to posvětí. U dítěte je to naprosto scestné… :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1219
29.10.12 19:44

Zkušenosti s tím nemám, ale moje známá je veganka a má roční dvojčátka a maso, vajíčka a ostatní věci jim dělá běžně. Podle mě naprosto zoodpovědný postup, ať se sami potom rozhodnou, zda to jíst budou nebo ne :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24320
29.10.12 19:48

Ne neni vhodna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1219
29.10.12 19:48

Přesně tak zajímalo by mě co ji nato řekla pediatrička a jak to dítě vůbec prospívá

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3429
29.10.12 19:53

@marketa612 Vegetariánská je v poho, veganská už ne. Pokud se dítě takto stravuje, měla by mu matka chybějící látky doplnit jinak. Ideální strava to není ani pro dospělého, natož pro dítě :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
880
29.10.12 19:53

No, psala, že jí názor lékařů nazajímá :nevim:. taky si právě myslím, že to pro dítě není vhodné :|.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24320
29.10.12 19:55
@marketa612 píše:
No, psala, že jí názor lékařů nazajímá :nevim:. taky si právě myslím, že to pro dítě není vhodné :|.

A je to opravdu veganska??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4190
29.10.12 19:55

Myslím, že pediatričce se maminka nepochlubila. Myslím, že rozhodnutí stát se veganem by měla maminka nechat na dítěti. Tohle je pomalu na sociálku :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
880
29.10.12 20:02

@kattkka dává na fb odkazy veganských jídel, a dává je i malý. holky se jí už ptaly, jestli to dává i malý a jo, a je na to nejspíš hrdá. dost mě to zaskočilo, ale bližší informace o tom, zda je to pro dítě opravdu škodlivé/prospěšné jsem neměla, proto se ptám zde. sociálku na ni volat opravdu nebudu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11689
29.10.12 20:08

Ne, myslím, si, že dítě se má rozhodnout samo, navíc mu budou evidentně chybět látky k dobrému růstu. Já sama jsem vegetariánka, ale svému dítěti i manželovi maso vařím zcela běžně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.10.12 20:18

Bohuzel, svagrova dela ze svych deti vegany uz od narozeni (vlastne i v prenatalnim stavu prijimaly vyzivu od ni tudiz jsou vegani uz od poceti). Deti 2 roky a 3,5 let. :zed:
Jsou malinci, drobounci, vazi stejne jako muj syn na roce, ta holcicka jeste mene. Kdyz byl syn 6 mesicni miminko a holcicka mela rok a ctvrt, tak byl syn vetsi a mohutnejsi nez ona. :nevim:
Rozhodne si nemyslim, ze to je spravne a kdyby deti onemocnely vaznou chorobou nebo zemrely a nasledne se ukazalo, ze to bylo v dusledku stravy, tak by rodice zavreli za zanedbani pece a vyzivovacich povinnosti.
Chlapecek ve trech letech skakal na trampoline, spatne spadl a zlomil si nohu. Samozrejme, muze to byt nahoda, ale ja byt rodic, tak aspon necham z krve zkontrolovat, zda mu nechybi nejake zakladni latky, treba kdyby mel dostatek vapniku, tak se to nestane. :nevim:
Ale co nadelate. Rodice si mysli sve a nikoho neposlechnou. :(
Omlouvam se za anonym, ale bojim se, ze by to cetl nekdo z rodiny.

• Citovat
  • Upravit
3481
29.10.12 20:18

Veganská strava není vhodná ani pro dospělé natož pro děti! Měla jsem kamaráda, stal se vegetariánem až v 26letech a říkal, že jeho děti budou vegetariáni od narození :cert: :cert: :cert: :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí