Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Se rada přidám i kdyz masozrout tak me to hodně zajímá, maso jim cim dal min
@martin.truhlar píše:
Za sebe můžu říci, že jsem vegan, moje žena je vegan a že naše roční holčička je též od narození vegan. Co se týká hmotnosti, je tabulková. Nejhorší chorobu kterou kdy měla, byla rýma. A pozor, nemá a nebude mít jediné očkování (hrr na ně a sociálku s sebou)
Nedá mi to a musím se zeptat: že je holčička vegan, to znamená, že nedostala ani mateřský mlíko?
omlouvám se, jestli jsi už na to odpovídal
@iila tohle je stary prispevek a vubec se netyka ozivene diskuse, ale materske mleko uricte dostala
spise ji potom nedavali UM nahrazku za materske mleko, pit materske mleko je zcela prirozene!
@elis_an3 Jo ona byla oživená, jsem si nevšimla. Měsíc starý příspěvek mi nepřišel zas úplně off topic.
Mateřské mléko samozřejmě většina z nás za přirozené považuje, ale nevím, jak to mají vegani.
@iila ja se v tom moc nevyznam, ale vegani jsou proti vyuzivani zvirat, proti jejich zdimani…myslim, ze matka je jiny pripad, podle logiky toho zneuzivani, ovsem asi by byla jina, kdyby matka kojila sousedovic deti pod natlakem
jen me tak napadlo ![]()
@elis_an3
Vegetarián jsem už 13 let (od svých 14 - důvody byly etické, ale s věkem se přidávají i zdravotní), vegan jsem s přestávkami (v těhotenství a při cestování po světě jsem byla vegetarián) asi 6 let. Jinak pšenici taky nejím, ale muž si občas maso dá (výjimečně) a do dcery se ho dostat snažím mermomocí, ale nechce
Jinak pro ně vařím většinou vegetariánsky, já si to samé jídlo uzpůsobím vegansky. Do skupiny se ráda přidám ![]()
Tak já ji založím a dám sem odkaz
i když urovna tohle jsem chtěla nechat pod palcem někomu, kdo v tom umí chodit ![]()
@Danitschka tak uz se ceka jen na schvaleni
ja teda fakt v podstate zatim nejsem ani jedno, ale mam spoustu dotazu a rada si prectu zajimave odkazy, nazory, takova skupina je na modrem konikovi a vladne tam mirne nepratelska atmosfera, alespon to na me tak pusobi
hold je tam asi spatne, ze jsem do toho nesla hned na 100%
Ahoj holky, odjíždím zase na nějakou dobu mimo civilizaci, a upozorňuji, že v současnosti vegetarián rozhodně nejsem. Avšak velice ráda se k vám přidám, aspoň proto, abych si mohla přečíst zajímavé recepty, kombinace a rady. Protože…
Vegetarián (z chuti) jsem byla asi čtyři nebo pět let a nyní se k tomu opět tak nějak vracím - na maso mám stále občas chuť, ovšem, když si ho pak dám, nechutná mi, nebo mi z něj není dobře, čili jasná indikace k opětovnému návratu ![]()
Moc vás zdravím, a prosím vás, pokud založíte novou diskuzi, pošlete mi do sz odkaz, v případě otevřené skupiny mě prosím také pozvěte. Uzavřenku nechám na vás ![]()
@elis_an3 píše:
@Danitschka tak uz se ceka jen na schvalenija teda fakt v podstate zatim nejsem ani jedno, ale mam spoustu dotazu a rada si prectu zajimave odkazy, nazory, takova skupina je na modrem konikovi a vladne tam mirne nepratelska atmosfera, alespon to na me tak pusobi
hold je tam asi spatne, ze jsem do toho nesla hned na 100%
Já takhle nedávno narazila u makrobiotické komunity na jejich webu. A tehdy jsem si uvědomila, že ať to jsou skupiny stravovací, uzdravovací, háčkovací, autem jezdící, hrající nějakou hru, nebo jakéhokoli jiného zájmu spojovací, tak ve většině případů to jsou takové nepřiznané sekty - je třeba hrát jejich hru a notovat si s nimi, pak jsou new users friendly ![]()
@Sluka ja nevim, pritom jsem cetla, ze spravny vegan proste neodsuzuje masozrouty…no skoda mluvit, doufam, ze u nas ve skupine to tak chodit nebude!!! Kazdy si k tomu musi dojit sam, kazdy na to potrebuje ruzne dlouhou dobu a kazdy muze mit svuj jiny duvod!!! Odkaz na skupinu urcite poslu, az mi ji schvali
budu rada, kdyz se poradne rozroste, ja jsem totiz v tomhle tematu fakt zatim mimo
prekvapily me i zele bombonky
takze fakt zacatecnik ![]()
@rusovlaska.e @Sluka @Danitschka https://www.emimino.cz/…isne-194859/ skupina je uzavrena, zazadejte o clenstvi, rada vas pridam, ookud znate nejake vegany vegeariany z emimine, tak jim dejte vedet ![]()
@jjustlike @omites @zip121 @radkka http://www. emimino. cz/diskuse/bez-masa-nezivocisne-194859/ tak se smele hlaste ![]()
Edit: odkaz mnejak zlobi pres mobil, takze o prispevek vyse ![]()
Byly doby, kdy jsem byla blbá a mladá, a každému cpala do hlavy jen to svoje přesvědčení. Teď už na to kašlu, každý si na svou cestu musí přijít sám. Správný vegan podle mě neexistuje
Každý máme nějakou pózu, ať chceme nebo nechceme. Žila jsem „v komunitě“ veganů, straight edge lidí, kteří potají jedli tatranky a srkali rum
Že jsem vegan nikde nehlásím, většinou se setkám s negativním přístupem, ale sama si taky myslím své o matkách, co do ročáka ládují párky a uzené… Ovšem to samé si myslím i o rodičích dětí, které jsou výhradně na soje
Moje jediné dilema je třeba u kvalitních bot na zimu - zda je lepší rok co rok kupovat nové koženkové nebo jednou za 5 let kožené držáky… a že já těch bot potřebuju ![]()
@omites ne tak uplne, ale v podstate jo
ale my nejime psenici
tak ta knedla je mimo