Batole vegan?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1436
4.2.17 22:42
@amorkc píše: 9 mesicu noseni telatka, porod, 1den s maminkou, aby se rozbehlo mlicko a pak ji telatko vezmou…bycek jde hned na jatka

A dobře dělají s těmi telaty. Víš, jak je dobrý takový vídeňský řízek? Z telecího :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3487
4.2.17 22:43
@Jar Jar píše:
Ale to je naprosto v pořádku. Kdyby se třeba rozhodla ji krmit jenom nadrcenými skořápkami z vajec, i tak to bude v pořádku. Příroda si poradí a sama zastaví šíření genů hlouposti.
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :palec:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13010
4.2.17 22:58

@Lychee13
kamarád se sýrárnou je dobrý kamarád, ludra jedna provokativní

měla jsem nedávno hnusný pád, očekávala jsem minimálně colles. frct, ale ruka to ustála, spadla na mě ještě další osoba takže ruka z výšky metr a půl odnesla mou váhu, váhu o dost těžší osoby / kolem 100kg / a dobrý

zatím já ani děti žádné zlomeniny, kosti máme snad dobrý a snad ze mě nebude osteoporotická babka jednou

jsou i dospěláci kterým mléko nejede, a je to normální, nemaj se do toho nutit

dobrým zdrojem vápníku je např. parmazán nebo jiný podobně kvalitní sýr, tvaroh, nějaký ten jogurtek…pokud se máme dožít
i vyššího věku a nemá nás skolit mor nebo cholera ve 40, jak dříve bejvalo normální, tak nám ty kosti halt musej sloužit a vydržet…vápník a pohyb…od mládí

nepřeju dnešním zarputilým veganům jejich problémy s kostma ve vyšším věku, ale dočkaj se toho

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1436
4.2.17 23:08
@Borrealis píše: nepřeju dnešním zarputilým veganům jejich problémy s kostma ve vyšším věku, ale dočkaj se toho

Nechci vypadat jako že se hádám, ale nedočkají se toho :-) Jídelní móda se mezitím pětkrát změní a i když ti průměrný vegan bude přísahat na holej pupek, že se chce současným způsobem stravovat do konce života, až si za pár let přečte o nějaký nový stravovací teorii, přidá se zase k nový sektě a na někdejší veganství si ani nevzpomene :-) A člověk vydrží hrozně moc, přežije i Gulag nebo veganství a zase se vzpamatuje a dělá blbosti dál :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7974
4.2.17 23:09

Zatraceně, tady se jeden snaží jíst přiměřeně a s ohledem na tu uhlíkovou stopu, a vy si tu probíráte sejrečky, telecí řízečky a husičky. A ještě v diskuzi, kde nic takovýho nemá bejt :cert: Víte jakej teď mám hlad? :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1436
4.2.17 23:12
@kotyk píše:
Zatraceně, tady se jeden snaží jíst přiměřeně a s ohledem na tu uhlíkovou stopu, a vy si tu probíráte sejrečky, telecí řízečky a husičky. A ještě v diskuzi, kde nic takovýho nemá bejt :cert: Víte jakej teď mám hlad? :mrgreen:

A to já jsem teď ještě měla paštiku z kachních jater na úplně čerstvém žitném chlebu. Foie gras to sice není, ale i tak :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6831
4.2.17 23:38

Zakladatelko, ty si jez co chceš, jen doufám že až zacnes dítě prikrmovat, budeš mu dávat to co dítě potřebuje k zdravému růstu. Není to vhodné ani pro dospělého, natož dítě

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3487
5.2.17 00:01
@kotyk píše:
Zatraceně, tady se jeden snaží jíst přiměřeně a s ohledem na tu uhlíkovou stopu, a vy si tu probíráte sejrečky, telecí řízečky a husičky. A ještě v diskuzi, kde nic takovýho nemá bejt :cert: Víte jakej teď mám hlad? :mrgreen:

Já jsem teď dojedla sushi s lososem, co jsem si udělala odpoledne. :mrgreen: A honí mě furt mlsná, ale půjdu se radši vykoupat a spát. :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3372
5.2.17 10:42

@Jana525 Paní Slimákovou mám také ráda a moc si vážím toho, že je to žena uvědomělá, i když pořád se máme ještě co učit, jak já ten život miluji :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.2.17 18:39

Prosim o anonym - nejedná se o mě, ale kamaradku.
Ona jako veganka cca 4-5 let, je to proste jeji zpusob zivota/mysleni - neresim, jeji vec..Vse nastudovane, hlida si presne vsechny latky, ktere dle ni telo potrebuje. Kdyz zjistila ze je tehotna, ani ji nenapadlo cokoliv zmenit, takze pokracovala..syn se narodil s rozstepem a je to i ted ( ma 2 roky) takovy chcipacek no..neustale marodi, na svuj vek vazi velmi malo, je az neprirozene drobny, bledy..no je holt tez odkazan na veg. stravu sve maminky, ktera je i tak presvedcena, ze je vse ok. Jeji pediatricka to s ni neustale resi, bohuzel nic s ni nehne.
Takze na vsechny mozny i nemozny studie, presvedceni o zdravem zivotnim stylu, podsveceni od WHO bych se vykaslala, protoze kamaradky dite je jen odraz toho co muze zpusobit takoveto nezodpovedne rozhodnuti.
Jako pro me za me si jezte treba i travu nebo kuru ze stromu, ale proboha nenutte k tomu vase deti, ktere nemaji absolutne zadnou jinou moznost.

• Citovat
  • Upravit
1436
5.2.17 18:49
@Anonymní píše: syn se narodil s rozstepem a je to i ted ( ma 2 roky) takovy chcipacek

Výživová deprivace se skutečně považuje za jednu z možných příčin vzniku rozštěpu. Jak píšu výše, je určitá naděje, že příroda sama zastaví šíření genů hlouposti…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1258
5.2.17 18:53
@Anonymní píše:
Prosim o anonym - nejedná se o mě, ale kamaradku.
Ona jako veganka cca 4-5 let, je to proste jeji zpusob zivota/mysleni - neresim, jeji vec..Vse nastudovane, hlida si presne vsechny latky, ktere dle ni telo potrebuje. Kdyz zjistila ze je tehotna, ani ji nenapadlo cokoliv zmenit, takze pokracovala..syn se narodil s rozstepem a je to i ted ( ma 2 roky) takovy chcipacek no..neustale marodi, na svuj vek vazi velmi malo, je az neprirozene drobny, bledy..no je holt tez odkazan na veg. stravu sve maminky, ktera je i tak presvedcena, ze je vse ok. Jeji pediatricka to s ni neustale resi, bohuzel nic s ni nehne.
Takze na vsechny mozny i nemozny studie, presvedceni o zdravem zivotnim stylu, podsveceni od WHO bych se vykaslala, protoze kamaradky dite je jen odraz toho co muze zpusobit takoveto nezodpovedne rozhodnuti.
Jako pro me za me si jezte treba i travu nebo kuru ze stromu, ale proboha nenutte k tomu vase deti, ktere nemaji absolutne zadnou jinou moznost.

Já ti nevím, ať si jí kdo chce co chce, ale potom nevím, jak chceš vysvětlit různá postižení, hubenost, nemocnist atd. dětí, jejichž matka maso jedla a děti ho jí taky.. :nevim: to se něco jen svedlo na veganství i když to žádný vliv mít nemuselo :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.2.17 19:50

@mersii : Ale mohlo a o to jde. Kazda matka by mela udelatt vse proto, aby bylo jeji dite zdrave. A nejde jen o ten rostep, ale i o celkovy stav ditete.

• Citovat
  • Upravit
1436
5.2.17 21:05
@mersii píše:
Já ti nevím, ať si jí kdo chce co chce, ale potom nevím, jak chceš vysvětlit různá postižení, hubenost, nemocnist atd. dětí, jejichž matka maso jedla a děti ho jí taky.. :nevim: to se něco jen svedlo na veganství i když to žádný vliv mít nemuselo :roll:

Tomuhle se těžko oponuje, protože když někdo řekne, že to nemusí způsobit problém, tak má pravdu. Nemusí, jen to zvýší pravděpodobnost. Ale to už jsme na tenkém ledě, protože dost lidí to nechápe nebo odmítá chápat a jen dokola opakuje, že ten a ten to dělal taky tak a nic se mu nestalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13010
5.2.17 21:16

Nu co se nadělá
jedno dítě je trápeno a šizeno veganskou stravou

jinému zase cpou přeslazené blivajzy a párky do ruky v 10 měsících a kouří mu do obličeje

třetí vyrůstá od mala v rozvrácené nerodině, jiné ma rodiče fetky či alkoholiky, občas jsou ty děti vážně chudáci
:?

mít normální rodiče se selským rozumem, kteří se neklaní strašilce Márgit a nevelebí její bláboly, netrápěj děti veganstvím či svou vlastní ortorexií je vlastně docela terno

úzkostné poruchy se vedou ruku v ruce s excesy, někdo je má stravovací, úzkostně řeší stravu
někdo obsesivně uklízí, jinej obsesivně hromadí nepořádek, je to časté, doba je na tohle blbá
:nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect