Batole vegan?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
221
29.5.14 00:15

Tím jsem vlastně chtěla říct, že pokud člověk ví víc, tak je schopen jíst skoro běžně (až na maso, mléko, vejce a med :D :D :D)…Já dělám nejrůznější závitky, buchty, zákusky, omáčky, polévky, pomazánky, pečeme si doma svou granolu - každý týden jinou…Taky pečivo a fakt bych mohla pokračovat do nekonečna - z toho co jsem tady napsala nevidím NIC co by nemohlo dítě jíst nebo co by mu nedej bože uškodilo.
Takže matky klííííííííd - vegani své děti netýrají :D :D (teda doufám, že nikdo není tak prdlý na hlavu, že by jedli jen rajče třeba - i když :nevim: když mi může někdo říct, že se byl dobře najíst v mekáči, tak je asi možné všechno :nevim: ) Na mekáč jsem vysazená od počátku věků :D Hranolka z brambory, která má v sobě 19 druhů ingrediencí není hranolka :D Jo a taky na to bacha - kamarádka se s malým dostala do nemocnice - právě kvůli hambáči z meka!!! Byl 5 dní na kapačkách!!! Bobek…toť vše a adios všem :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81481
29.5.14 00:38
@jjustlike píše:
Tím jsem vlastně chtěla říct, že pokud člověk ví víc, tak je schopen jíst skoro běžně (až na maso, mléko, vejce a med :D :D :D)…Já dělám nejrůznější závitky, buchty, zákusky, omáčky, polévky, pomazánky, pečeme si doma svou granolu - každý týden jinou…Taky pečivo a fakt bych mohla pokračovat do nekonečna - z toho co jsem tady napsala nevidím NIC co by nemohlo dítě jíst nebo co by mu nedej bože uškodilo.
Takže matky klííííííííd - vegani své děti netýrají :D :D (teda doufám, že nikdo není tak prdlý na hlavu, že by jedli jen rajče třeba - i když :nevim: když mi může někdo říct, že se byl dobře najíst v mekáči, tak je asi možné všechno :nevim: ) Na mekáč jsem vysazená od počátku věků :D Hranolka z brambory, která má v sobě 19 druhů ingrediencí není hranolka :D Jo a taky na to bacha - kamarádka se s malým dostala do nemocnice - právě kvůli hambáči z meka!!! Byl 5 dní na kapačkách!!! Bobek…toť vše a adios všem :)

tak někdo zas dá přednost místním zdrojům, byť je to vejce, mléko, maso, než mořské řasy, avokádo a chiasemínka. Mě to třeba přijde přirozenější. :nevim:
Kapačky z meka klidně věřím, ale stejně tak můžeš být na kapačkách z toho rajčete nebo salátu, když máš pech :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Silky123
29.5.14 00:46
@jjustlike píše:
Takže matky klííííííííd - vegani své děti netýrají :D :D (teda doufám, že nikdo není tak prdlý na hlavu, že by jedli jen rajče třeba - i když :nevim: když mi může někdo říct, že se byl dobře najíst v mekáči, tak je asi možné všechno :nevim: ) Na mekáč jsem vysazená od počátku věků :D Hranolka z brambory, která má v sobě 19 druhů ingrediencí není hranolka :D Jo a taky na to bacha - kamarádka se s malým dostala do nemocnice - právě kvůli hambáči z meka!!! Byl 5 dní na kapačkách!!! Bobek…toť vše a adios všem :)

No, mně primař na dětském v nemocnici vždy říkával, že upřednostňovat jídlo našeho pásma - vše a s mírou, pak to nemůže ublížit… Má pravdu.

• Citovat
  • Upravit
221
29.5.14 01:36

Já myslím, že by jsme se mohli shodnout na tom, že si každý budeme dělat to co uznáme za vhodné :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10726
29.5.14 01:52

Doctu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
IvetJas
29.5.14 12:46

Tak mě ještě napadlo, my jsme teda všežravci, ale kupujeme i méně obvyklé luštěniny a další jídla a zajímalo by mě, kde třeba v Praze kupujete, jestli to někdo děláváte bob koňský obecný - ten totiž jsme sehnali jen přes e-shop a pak taky fazole černé oko (jsou výborné, ale neprodávají je na moc místech :cert: ).
S těmi pásmy věřím, že na tom něco je, hlavně, když se děti začínají stravovat, my jsme to měli jiné v tom, že partner je cizinec z přímořského státu a od známého, co je odborník přes výživu i od naší lékařky jsme měli doporučeno zkoušet vše, co se jí u nás i u nich, protože předem nám nikdo neřekne, co je vlastně pro naše dítko „domácí“.

Edit: chyběla mi tam předložka 8o

• Citovat
  • Upravit
elis_an3
25.6.14 22:14

Zdraviiiim, ozivuji diskusi, ale s trochu jinym dotazem, nechtela jsem zakladat zbytecne novou.
K dotazu…jsou zde na emiminu nejaci vegani nebo vegetariani? Hledala jsem ve skupinach a nenasla jsem, mozna nejaka existuje, ale pod jinym nazvem?

• Citovat
  • Upravit
20767
25.6.14 22:19

@elis_an3 Já jsem vegetarián a kdyby tu byla nějaká skupina, tak se také ráda připojím :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2834
25.6.14 22:22

Jsem vegan. ;) O skupině nevím…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
491
25.6.14 22:36

Vegetarian :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
elis_an3
25.6.14 22:38

Jee…ahoj, ja tak uplne nejsem, zacinam a sikla by se mi nejaka skupina na inspiraci :D ktera takto zijete nejdele? Bude poverena zalozenim skupiny :D

• Citovat
  • Upravit
13141
25.6.14 22:44

@elis_an3 nejsem vegetarián, ale maso nejím denně, spíše málo. Jestli myslíš recepty, tak nějaké inspirace mám a zároveň se i já ráda inspiruji. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
elis_an3
25.6.14 22:48

@omites ja celkove v tom plavu…zatim varim spise masove jidla bez masa, coz mi neprijde moc super :D jinak maso mame jednou za tyden -14dni :)

• Citovat
  • Upravit
elis_an3
25.6.14 22:50

Tak ja nevim, kdyz zalozim skupinu, date se tam? Bylo by fajn sdilet recepty nebo nejake zajimave odkazy, clanky a tak ;)

• Citovat
  • Upravit
13141
25.6.14 22:52
@elis_an3 píše:
@omites ja celkove v tom plavu…zatim varim spise masove jidla bez masa, coz mi neprijde moc super :D jinak maso mame jednou za tyden -14dni :)

jako omáčku, knedlu a maso nikde? 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect